luni, 11 mai 2015

Binecuvântată fii, închisoare!




Noaptea Muzeelor


Închisoarea Pitești


16 mai 2015





    Și pentru că Închisoarea Pitești este un muzeu în devenire, sărbătorim Noaptea Muzeelor printr-o proiecție de film chiar la închisoare. În aer liber, dacă vremea ne va permite. Vă invităm sâmbătă seara de la ora 19:00 să vedem împreună filmul artistic Binecuvântată fii, închisoare! Ne va vorbi despre femeile închise pe motive politice dr. Galina Răduleanu, la rândul său închisă între 1960-1964, invitata noastră de sâmbătă seară.
    Cartea cu același nume, lucrare autobiografică, a fost scrisă de românca Nicole Valery Grossu. În anul 2002 aceasta carte a ajuns pe ecrane, în filmul semnat de regizorul român Nicolae Mărgineanu. Acesta este primul film românesc care arată chinurile si umilințele la care au fost supuse deținutele politic (femei) din închisorile comuniste din România.
    Regizorul Nicolae Mărgineanu, al cărui tată a fost închis 16 ani în temnițele comuniste, a declarat: "Binecuvântată fii, închisoare! a fost o datorie morală, un film închinat acestor oameni care au suferit atât de mult. Mă bucur că am reușit să-l fac și îl consider filmul cel mai important din cariera mea."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu