joi, 2 aprilie 2015

Traditii si Flori de Sarbatori




Parcul Cismigiu


Bucuresti


editia a VI-a, 4 - 13 aprilie 2015





    Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart - Centrul de Creatie Arta si Traditie, organizeaza in Parcul Cismigiu, in perioada 4 - 13 aprilie 2015, cea de-a VI-a editie a evenimentului dedicat sarbatorilor pascale Traditii si Flori de Sarbatori.
    In fiecare zi, intre orele 10.00 si 20.00, bucurestenii sunt asteptati sa intre in atmosfera de sarbatoare din Parcul Cismigiu, plina de muzica buna, teatru, dans, ateliere de creatie, expozitie de iepuri si miei, plimbari cu ponei pentru cei mici si traditionalul targ de sarbatori.
    Toate aceste activitati se vor desfasura intr-un cadru festiv, decorul creionand o poveste de primavara: in parc vor inflori lalele luminoase supradimensionate, Foisorul se va transforma intr-o imensa cutie muzicala, iar portile in litere acoperite cu iarba si flori. Decorul va fi completat cu oua decorative uriase ce pot fi pictate de trecatori, iar iepurasul va aparea intr-un car, gata sa vesteasca primavara si sa se pozeze cu vizitatorii targului.

Targul traditional de sarbatori

   In acest an, Targul de Paste reuneste mesteri, producatori si artisti plastici din toate zonele tarii. Bucurestenii vor putea alege dintr-o gama bogata de produse traditionale romanesti: icoane si ceramica, podoabe si bijuterii hand-made, oua incondeiate, tesaturi, papusi, decoratiuni si obiecte mestesugaresti realizate din lemn, piele si sticla, miere, magiun, prajituri, cozonaci, gogosi, placinte, branzeturi si preparate din carne.

Surprize pentru cei mici

   Traditii si Flori de Sarbatori se adreseaza si celor mici, in cadrul evenimentului fiindu-le pregatite o serie de surprize: plimbari cu poneii, spectacole de teatru, sesiuni de face-painting, animatori si ateliere de creatie.
   Astfel, in fiecare weekend, intre orele 11:00 si 14:00 si 16:00 si 19:00, la Foisorul din Cismigiu vor avea loc ateliere de creatie educativ-distractive pentru cei mici.
    In Laboratorul de distractie copiii vor imbraca halatele oamenilor de stiinta intr-un atelier-spectacol special. Elsa, printesa-savant, va transforma bulgarii de gheata carbonica in nori si spuma, apa plata in limonada cu fum si chipurile morocanoase ?n fete luminoase.
   In cadrul atelierelor Insir'te, margarite! si Mozaic creativ, Cenusareasa ii va invata pe cei mici sa creeze cele mai colorate bijuterii, iar Ileana Cosanzeana va modela lutul in diverse forme decorate cu paiete, margele si puficolorati.
    De asemenea, indragitele personaje de desene animate, Tinkerbell si Peter Pan ii vor ajuta pe copii sa construiasca aripi magice la atelierul de creatie Magia zanelor de primavara.
    "Micii tobosari", "Felicitari vesele de Paste", "Tu stii cat e ora?", "Atelierul iepurasului", si "Scufita Rosie" sunt alte ateliere inedite in cadrul carora copiii isi vor putea pune creativitatea si indemanarea la incercare.

Concerte de muzica:

    Pe scena amplasata langa Foisor, vor concerta, cvartete, fanfare, orchestre, coruri, trupe si artisti indragiti: Orchestra Nationala Valahia alaturi de vedete ale muzicii populare, Adrian Nour, Andreea Banica & band, Provincialii, Jazz Hot Club Romania, Tudor Turcu, Corul de Copii Radio.

Accesul publicului la evenimente este gratuit.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultati pagina de Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu