luni, 20 aprilie 2015

Târgul Meșterilor Populari




Botosani


editia a IX-a, 23 - 26 aprilie 2015





COMUNICAT DE PRESĂ

    Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în colaborare cu Asociația Meșterilor Populari din Moldova și Asociația Meșterilor Populari din Bucovina organizează, sub egida Consiliului Județean, cu sprijinul Primăriei municipiului Botoșani, Târgul Meșterilor Populari, ediția a IX-a, 23 – 26 aprilie 2015, amplă manifestare ce se derulează în cadrul Zilelor Orașului Botoșani.
    Târgul Meșterilor Populari a devenit o componentă importantă și permanentă a acestei sărbători aparte pentru comunitatea botoșăneană care dintotdeauna s-a desfășurat numai sub patronajul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
    Instituția, ca de fiecare dată, oferă botoșănenilor posibilitatea să ia contact cu formele culturii materiale și spirituale populare tradiționale. În acest sens, nu s-a abordat acea manieră exclusivistă de a invita meșteri doar din județul Botoșani, ci s-a încercat o etalare a celor mai importante zone etnografice din țară: Maramureș, Teleorman, Năsăud, Neamț, Suceava, Covasna, Galați, Prahova, Mureș și Iași. Acest fapt permite indirect o conștientizare a propriilor valori locale, dar și o comparație cu cele din întreaga țară.
    Elementele de unicitate, care vor fi regăsite în expozițiile cu vânzare ale meșterilor populari, propun cristalizarea ideii de identitate locală, națională și chiar universală.
    Rolul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani rămâne acela de formator al bunului-gust, adresându-se oricărei categorii de vizitatori. Accentul pe meșteșugurile tradiționale, aflate deocamdată în stare de conservare, se va putea observa în perioada 23-26 aprilie a.c. pe Pietonalul Unirii din Botoșani.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 23 aprilie a.c., ora 13:00.
Referent etnograf
Mihalache Margareta

***
Viorica Hrustovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu