vineri, 17 aprilie 2015

Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Miruna Budisteanu, Gregoire Stanislav Slavu


Galeria Dialog, Bucuresti


21 aprilie - 2 iunie 2015






   Galeria Dialog, de la parterul Primăriei Sectorului 2, vă propune şi de această dată o expoziţie inedită, prin faptul că reuneşte în acelaşi spaţiu generos sculpturile artistului plastic Slavu - plecat de mai bine de trei decenii în Franţa - aflate într-un "dialog” al culorilor cu lucrările pictoriţei Miruna Budişteanu.
   Va astept, asadar la vernisajul dublei expoziţii va avea loc marţi, 21 aprilie, ora 18.00, la parterul Primăriei Sectorului 2.
   Plecat la sfârşitul anilor 70 în Franţa, Grégoire Stanislav Slavu şi-a "modelat” propria carieră artistică, începută cu desene umoristice şi afişe de film şi ajunsă la peste 20 de expoziţii de sculptură personale şi de grup, majoritatea dedicate publicului francez. 
   "Demersul său artistic se constituie, potrivit criticului Gérard Xuriguera, într-o interpretare liberă şi totodată stăpânită a figurii, în care unduirea catifelată a curbelor, precizia alunecării liniilor şi articularea fluidă a îmbinărilor se învecinează cu rigoarea construcţiilor structurale”.
   La nici 50 de ani, pictoriţa Miruna Budişteanu – cu studii liceale şi universitare la cele mai bune şcoli pariziene – notează performanţa realizării a nu mai puţin de 40 de expoziţii şi proiecte personale sau de grup, în ţară şi străinătate. Surprins de provocarea picturilor sale, care îi trezeau o emoţie complexă, scriitorul Octavian Paler nota că opera artistei îi "aminteşte ce spunea Kafka despre artă. Că ea zboară în jurul adevărului, dar cu grija de a nu-şi arde aripile”.
   Expoziţia de la parterul Primăriei Sectorului 2 poate fi admirată până pe 2 iunie 2015, între orele 10.00 – 18.00, intrarea fiind liberă.
***Neculai Ontanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu