duminică, 19 aprilie 2015

Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950




Arta plastica contemporana romaneasca


Ion Grigorescu


Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti


22 aprilie 2015




    Muzeul Național de Artă Contemporană continuă seria de întâlniri și dezbateri în cadrul expoziției Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950 (curator Adrian Guță) cu un eveniment avându-l ca invitat pe Ion Grigorescu, într-un dialog, de la ora 18:30, cu Călin Dan.
    Unul dintre pionierii experimentalismului românesc al anilor ’70 - ’80, artist cu o activitate complexă ce traversează practic toate mediile, de la pictură la video, de la sculptură la performanță, Ion Grigorescu abordează în opera sa de o abundență impresionantă teme precum sexualitatea, corpul uman, peisajul și mai ales omniprezența politicului.
    Ion Grigorescu a devenit în ultimii ani o personalitate emblematică pentru felul cum e receptată cultura din România pe plan internațional. El rămâne, în pofida incontestabilului succes, un gânditor subversiv și un activist cultural cu salturi de idei întotdeauna deconcertante, fiind tot odată la ora actuală unul dintre cei mai respectați și iubiți artiști din România.

Copyright © MNAC: Ion Grigorescu, Suflet bun, suflet rău (Lupta cu dragonul), 1986 - 1987
tehnică mixtă pe hârtie, 66 x 57 cm, Colecția MNAC

Intrarea este liberă. Se asigură accesul cu automobilul propriu și / sau cu taximetre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu