joi, 19 martie 2015

Ziua Internaţională a Francofoniei




Asociatia FranMediensis


Medias


23 martie 2015





    Asociaţia FranMediensis şi Direcţia Municipală pentru Cultură Mediaş organizează luni, 23 martie, Festivalul Francofoniei. Evenimentul, la care vor participa elevii medieşeni, se va desfăşura luni de la ora 16:00, la sediul Asociaţiei FranMediensis, P-ţa Regele Ferdinand I, nr.1.
    Manifestarea prilejuită de aniversarea Zilei Mondiale a Francofoniei se bucură de participarea elevilor de la Liceul Axente Sever însoţiţi de d-na prof. Monica Moţ şi invitaţi de la Casa Franceză Ille et Vilaine din Sibiu. Tema dezbaterii este viaţa şi problemele tineretului din Franţa şi România.
    De asemenea se urmăreşte ca având sprijinul Casei Franceze Ille et Vilaine să reuşim înfrăţirea oraşului cu o localitate franceză, spun organizatorii evenimentului.
   Ziua Internaţională a Francofoniei este sărbătorită anual în data de 20 martie, din 1998 încoace. Acțiuni culturale dedicate acestui moment sunt organizate simultan în 75 de ţări membre ale Organizaţiei Internaționale a Francofoniei. Statele francofone dedică lunii martie diverse manifestări culturale, artistice şi educaţionale pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre ţări.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu