luni, 30 martie 2015

Targ de Pasti




Muzeul de Etnografie Brasov


31 martie - 14 aprilie 2015





   Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să vizitați TÂRGUL DE PAȘTI aflat în incinta muzeului de pe B-dul Eroilor nr. 21 A.
   Aici puteți găsi produse tradiționale: ouă încondeiate,”închistrite” cu măiestrie după metode și tehnici vechi, ouă pictate cu ceară colorată cu personaje desprinse din universul satului, de altădată, ouă îmbrăcate în dantelă tip ”frivolite”, icoane pe sticlă și pe lemn, șervete cusute și brodate manual, coronițe, clopoței, din fibre vegetale, sfeșnice și lumânări parfumate, casete de lemn pictate manual, păpuși, precum și costume populare românești și săsești. Târgul vă oferă atât accesorii cu motive tradiționale, poșete handmade, poșete-plic cu inserție de material țesut, brâie tip ”iarmaroc” pictate manual cu vopsea textilă rezistentă la spalat, cordoane teșute, cât și podoabe lucrate manual: brățări din sârmă îmbracate în margele de nisip, cu șnur realizat cu croșeta din fir de bumbac; obiecte de mici dimensiuni precum tablourile ceramice decorative cu familia de iepurașii ”Hop-Top Haihui”, zânele primăverii, buburuze și puișori, ghirlande decorative și săculeți cu lavandă - tip spiriduș, care pot oferi un décor plăcut locuinței în această perioadă.
    La expoziția cu vânzare participă meșteri populari, consacrați precum Nicolae Diaconu, Nina Ghina și Violeta Roman, Doina Nistor și “artiști handmade” Sonia Căpitanu, Lucia Burcuș designeri precum Mădălina Klemen, Electra Ghiza, Marcela Coșnean care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte ieșite din mâinile lor.
    Toți participanții la acest târg: artiști, meșteșugari, designeri sunt din Brașov și județul Brașov pentru că ne dorim să încurajăm produsele și producătorii locali, autentici.
   Vă așteptăm cu drag, între 31 martie și 14 aprilie 2015, de marți până duminică, între orele 09.00-17.00
Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu