luni, 23 martie 2015

Prin Bucureștii lui Mircea Eliade




Traseul cultural A.R.C.E.N.


Bucuresti


28 martie - 5 aprilie 2015




    Sâmbătă, 28 martie, de la ora 17.00, A.R.C.E.N. invită bucureștenii la un nou traseu – cultural pietonal, care va aduce în atenție o zonă reper pentru Bucureștii începutului de secol XX.
    Traseul Prin Bucureștii lui Mircea Eliade se va desfășura în fiecare sâmbătă și duminică, în perioada 28 martie – 5 aprilie, de la ora 17.00, în perimetrul străzilor: Mântuleasa – Romulus – Popa Soare – Dimineții – Pictor Romano – Sf. Ștefan – Plantelor –Negustori – Dumitru Stăniloae – Calea Moșilor – Sfinților, având ca punct de pornire Biserica Mântuleasa (str. Mântuleasa, nr. 20) și punct final pe str. Radu Cristian.
    Traseul – cultural ARCEN aduce pentru prima dată în fața publicului o serie de elemente de mitologie urbană (tramvaiul, liftul, fereastra, podul și pivnița, scara și trăsura), toate preluate din literatura fantastică a lui Mircea Eliade.
    Traseul Prin Bucureștii lui Mircea Eliade cuprinde istoria și poveștile mahalalelor Negustori, Sfinților, Mântuleasa și Vergului, legătura acestor locuri cu Mircea Eliade – casa cu mansardă, Școala Mântuleasa, Foișorul de Foc, casa lui Mircea Vulcănescu – dar și istoria prezenței personajelor lui Mircea Eliade în acest spațiu "încărcat de semne magice”.
    Traseul – cultural ARCEN se dorește a fi o alternativă pietonală a Capitalei, un traseu care valorifică patrimoniul construit și imaterial al Bucureștilor și care contribuie la salvarea memoriei orașului.
 Participarea la traseul Prin Bucureștii lui Mircea Eliade este gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu