marți, 17 martie 2015

Peisaje mirifice




Arta plastica contemporana


Eugen Macinic


Transilvania Art Gallery, Brasov


12 martie - 20 aprilie 2015





    Artistul Eugen Macinic expune in aceasta perioada pe simezele galeriei noastre, in premiera la Brasov, 15 lucrari de arta executate in acuarela, ce denota un deosebit rafinament plastic.
Fiind si adeptul picturii direct din natura, stie sa aleaga bine locatiile astfel incat lucrarile realizate capata contururi, forme, lumini si tuse sugestive, pline de farmec… insufletite parca si de aerul primavaratec ce ne imbie.
    Va invitam cu mare drag sa va bucurati de atmosfera calda si mirifica oferite de lucrarile pline de maiestrie artistica si compozitionala sub semnatura - Macinic.
   “Eugen Macinic este un creator al carui suflet este plin de poezie, palpitand in luminile, umbrele si culorile asternute de miraculosul sau penel si ne dezvaluie, uimindu-ne, eternele sentimente omenesti ale unui artist care nu <striveste corola de minuni a lumii> (L. Blaga), ci o imbogateste salasluind parca in adancul sufletului sau.
   In fapt, pictorul Eugen Macinic isi asuma si implineste cu o mare daruire a sufletului, rostul fundamental al omului pe pamant si, cu atat mai mult al creatorului harazit de Dumnezeu, sa-i fie copartas in magnificele acte ale creatiei prin care ne implinim sacra menire de a lasa semne celor de dupa noi.
   Nu de putine ori, mi l-am inchipuit atat de intens concentrat in fata sevaletului, zamislind adevarate miracole incat, afirm,cu certitudine, ca l-am vazut aievea si am inteles, cum:
In cautarea luminii si a culorii,
A descoperit lumea visata
Si, odata cu ea, vibrand,fiorii
Nemaiincercati...vreodata.”
Geo Calugaru
Bucuresti,
20.06.2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu