luni, 9 martie 2015

Magistrala Timpului




Cristian Radu


Liceul Miguel de Cervantes, București


20 martie 2015




    Vineri, 20 martie, începând cu ora 19.00, Filiala Bucuresti a OAR vă invită la prezentarea Magistrala Timpului susținută de Cristian Radu în sala de festivități a Liceului Bilingv Miguel de Cervantes.
    Mașina Timpului nu s-a inventat încă, dar dac-ar exista și-ar fi un metrou, sigur ar circula pe Magistrala Timpului. Trenul ăsta oprește în stația fiecărui deceniu al ultimului secol de istorie bucureșteană care s-a scurs. Din 1914 până în prezent, traversăm epocile, regimurile politice, dezastrele și sărbătorile Capitalei pentru a-i înțelege parcursul complex. Ce s-a schimbat? Ce-a rămas la fel? Ne place? Prindem flashback-uri de trecut pentru a înțelege prezentul și, poate, viitorul. Atenție, se-nchid ușile.
    Cristian Radu este membru fondator al proiectului online Rezistența Urbană, în 2007. Prin rubrica Bucureștiul Nevăzut, cu articole în zona zona istoriei şi antropologiei bucureştene, explorării urbane şi fotografiei citadine, a impus un stil unic de documentare a Capitalei.     
    Bucureștiul Nevăzut este proiect-pionier pe acest segment. Cristi s-a opus mereu proiectelor aberante ale administrației bucureștene și a criticat mereu inițiativele care au dăunat orașului.       Din 2011 susține conferințe cu tematică bucureșteană pentru a veni mai aproape de public. Interacțiunea directă are mult mai mare efect decât un articol citit pe un site. Cristi susține transportul ecologic, transportul alternativ, spațiile publice incluzive, prezervarea patrimoniului vechi construit și punerea lui în valoare, administrația publică eficientă în interesul cetățenilor și sporirea turismului în Capitală prin respectarea istoriei locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu