marți, 10 martie 2015

Ferestre catre Dumnezeu




Arta plastica contemporana romaneasca


Constantin Scarlatescu


WeltKultur cafe und Bar, Sibiu


12 martie 2015




   WELT KULTUR va invita la vernisajul expozitiei Ferestre catre Dumnezeu expoziție ce folosește, ca și surse de inspirație, icoane din toate centrele importante din țară, accentul fiind pus pe icoană ca imagine a Divinității.
    Astfel, lucrările încadrate de rame de ferestre, fac trecerea între mediul laic și cel religios, simplu, și la îndemâna privitorului.
    Noutatea adusă de artist este reprezentată, pe lângă folosirea unei noi modalități de expunere,de combinarea imaginilor cu texte și înscrisuri de factură religioasă, care, deseori însoțesc aceste lucrări. De obicei, documente vechi, atașate pe verso-ul unei icoane, nevăzute de
privitor, și descoperite doar în timpul procesului de restaurare, au ajutat la datarea acesteia, datorită înscrisurilor pe care le conțineau.
    În consecință, artistul dezvăluie întreaga față a icoanei, în simplitatea ei, cu toate aspectele care o însoțesc, dar aducând-o mai aproape de privitor, prin modul de expunere, care facilitează accesul acestuia, dinspre interior spre exterior, și comunicarea continuă dintre cele două medii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu