sâmbătă, 28 martie 2015

Dinamica modernizării orașului portuar Brăila (1830-1930)




Prezente romanesti peste hotare


Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, Venetia, Italia


1 - 15 aprilie 2015 




    Expoziția foto-documentară include: fotografii de epocă, extrase din presa vremii, facsimile ale documentelor oficiale, schițe, desene, planuri edilitare și industriale, imprimate color și alb-negru pe panouri din forex - însoțite de descriere în limba italiană - şi prezintă publicului, în succesiunea lor cronologică, etapele modernizării orașului și portului Brăila, dezvoltarea economică, dinamica socială, edilitară și culturală a urbei ce a avut un rol important în cadrul procesului general de modernizare a României. 
    În cadrul expoziției va fi subliniată și contribuția emigrației italiene la procesul de modernizare al Brăilei, ca și al României în general, precum și dezvoltarea progresivă a raporturilor economice bilaterale italo-române de la Unirea din 1859 și până în perioada interbelică, în lumina schimburilor comerciale derulate prin portul Brăila. Expoziţia este însoțită de un catalog în limba italiană, care va fi distribuit publicului vizitator.
    Expoziția, organizată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția, în colaborare cu Muzeul Brăilei Carol I, a beneficiat de sprijinul financiar al Consiliului județean Brăila și al Institutului Cultural Român.
   Poate fi vizitată până în data de 15 aprilie 2015, între orele 10,00-13,00 și 16,00-19,00, în spațiile Noii Galerii a Institutului Român de la Veneția, Cannaregio 2215 — 30121 Veneția.
   Expoziţia va fi prezentată de: prof. univ. dr. Ionel Cândea, cercetător - managerul Muzeului Brăilei Carol I, Ghena Pricop, muzeograf - şef Secţia Istorie şi conf. univ. dr. Zamfir Bălan, cercetător - director adjunct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu