duminică, 1 martie 2015

De Ziua Femeii




Diaspora romana


Asociatia Femeia


Sediul FEDROM, Madrid, Spania


7 martie 2015





    Vă invităm cu mare drag sâmbătă, 7 martie, ca să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Femeii. Pentru că apreciem și prețuim semnificatia zilei de 8 MARTIE, vă invităm să petreceți alături de noi aceasta zi specială, într-o atmosferă distinsă si relaxantă.
    Va avea loc vernisajul expoziției pictoriței românce Ica Oniga, artist plastic inzestrat cu mult talent și care ne face onoare de a expune pentru prima dată minunatele sale tablouri, în cadrul acestui eveniment.
    Are peste 200 de tablouri pictate în care tema principală, la majoritatea, sunt peisajele și florile. Tablourile ei sunt un rasfăț al ochilor și sufletului.
    Vom viziona și două documentare de autor, în premieră în Spania.

Există gânduri (Romania, 2013, 22 min)

Regie, camera, sunet: Carmen Tofeni
Montaj imagine: Mircea Bobână
Montaj sunet: Eric Guerrino Nardin
Mixing sunet: Nadia Panone
Producator executiv: Jonas Špokas

   Carmen Tofeni este de origine romana si s-a nascut in orasul Nasaud. Dupa studiile din Romania, a urmat sectia de imagine de film a Scolii Nationale de Film de la Roma la clasa profesorului Giuseppe Rotunno, maestrul de lumini al renumitului regizor italian Federico Fellini. Exista ganduri este primul sau scurt-documentar ca si regizoare, un film personal, facut cu multa ingeniozitate cinematografica, care exploreaza existenta umana cu solitudinea si profunzimile ei, vazuta din perspectiva lumii unui personaj feminin ajuns la o etapa reflexiva a vietii sale. Filmul a avut premiera la festivalul Documentarist din Istanbul in 2013 iar pe urma a fost proiectat la cateva festivaluri din Romania si Polonia.
    Filmul sau de absolvire ca si director de imagine, un scurt metraj de fictiune nominalizat la premiile Donatello (Oscarurile italiene), face momentan inconjurul festivalelor de film, primind numeroase premii si aprecieri critice.
    In prezent Carmen lucreaza in Romania la diverse productii nationale si internationale de film ca si asistent de imagine.


Mergem inaine (Olanda, 2014, 13 min)

Regie, editare, sunet: Andreea Dumitriu
Imagine: Jesse Tuenter
Design sunet: Tom de Smit
Producator: Jotte den Dulk
Corectie culoare: Jorn Bergman

   Andreea Dumitriu este din Bacau si s-a stabilit in urma cu cativa ani in Olanda. Este studenta in ultimul an la sectia de film a universitatii HKU din Hilversum. Mergem inainte este un film documentar care trateaza tema imigrantilor in societatea in continuu proces de globalizare, avand ca protagoniste o fiica si o mama care converseaza pe skype, ele locuind la mii de kilometri distanta una de cealalta. Filmul ne introduce in intimitatea vietii lor si regasim in discutii probleme cu care multi dintre romani se confrunta cand sunt departe de tara: dorul de casa, de cei apropiati si nevoia de lucrurile in care se regasesc.
    Acesasta proiectie este un "sneak preview", adica o ocazie de a viziona filmul inainte de premiera care va avea loc la festivalul de scurt metraje din Nijmegen, Olanda.

    Va asteptăm cu zâmbete și flori la un eveniment organizat de Asociatia Femeia, în colaborare cu: FEDROM, Europedirect Coslada si Asociatia Salva.
***As Femeia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu