luni, 23 februarie 2015

Repere in timp




Arta plastica contemporana romaneasca


Teodora Coltofean


Turnul BRD, Bucuresti


26 februarie - 26 martie 2015





    BRD Groupe Société Générale și Contemporanii au plăcerea de a anunță că joi, 26 februarie 2015, ora 18:30, la parterul Turnului BRD, B-dul Ion Mihalache nr.1-7, va avea loc vernisajul expoziției personale al artistei Teodora Coltofean.
   Expoziția personală a Teodorei Coltofeanu, etalează lucrări din ultimii ani care o mărturisesc pe artistă în chip de trăitoare întru feeria cotidiană a culorilor, captând în ipostaze succesive efemerul celor văzute, spre a fi transpuse în vibrații cromatice structurate compozițional.
Fascinată deopotrivă de peisaj – arhitectural, marin ori colinar – ca și de obiectele făurite demult, purtând patina grea a timpului, pictorița reia teme și structuri din periplurile pe alte meleaguri, într-o continuă incitare de a retranspune emoția vizuală. Bucuria explozivă a culorii saturate este evidentă și în compozițiile cu flori, de mici dimensiuni, care alătură vibrațiile calde ale tonurilor. (Mihaela Carmen Proca)
    Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Contemporanii și se înscrie în tradiția BRD de a pune la dispoziția artiștilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacrați, spațiul expozițional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroși reprezentanți ai noului val, dar și artiști ajunși la maturitate.
    Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 februarie – 26 martie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00. Accesul în spațiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu