marți, 10 februarie 2015

Descendența Speciei Umane




Darwin Day


Bastionul Maria Therezia, Timisoara


12 - 27 februarie 2015






   Vă invităm la expoziția Descendența Speciei Umane să fiți martorii evoluției parcurse pas cu pas de umanitate, de la cele mai vechi specii din arborele filogenetic, de acum 7 milioane de ani, pânâ la cele mai recente. Veți fi ghidați în această călătorie în trecut de lucrările realizate cu măiestrie și cu acuratețe științifică de artistul plastic și paleoantropologul amator Eduard Constantin Olaru. 
   De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.
    Expoziția Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile reprezintă o întreprindere unică în România prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvăluie misterele evoluției, prezentând peste 50 de planșe educative ce ilustrează complexitatea arborescentă a hominizilor și a diverselor specii de oameni, modul de viață al acestora și particularitățile anatomice ale fiecărei specii în parte.
     Expoziția se deschide începând cu data de 12 februarie pentru a marca 206 ani de la nașterea naturalistului care a facilitat înțelegerea istoriei noastre prin contribuțiile importante la teoria evoluției, Charles Darwin.
    Vă așteptăm la deschiderea oficială de joi, 12 februarie, de la ora 18:00, când vom avea o dezbatere live pe tema evoluției cu Bucureștiul și Satu-Mare.
   Dacă și voi sunteți curioși să faceți cunoștință cu strămoșii care au făcut posibilă existența noastră, nu ezitați să ne vizitați oricând în perioada 12 – 27 februarie, de la orele 11:00 la 19:00, la bastionul Maria Therezia. Intrarea este gratuită.
    Această expoziție este organiztă de Asociatia Secular-Umanista Din Romania și Asociatia pentru Dezvoltare Intelectuala si Personala - ADIP , în colaborare cu Stiinta&Tehnica.

Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu