joi, 26 februarie 2015

Adio, flori! Bun venit, primăvară!




Arta plastică contemporană românească


Bogdan Mihai Radu


Galeriile BMR, București


4 - 31 martie 2015




   Artistul Bogdan Mihai Radu vă așteaptă miercuri, 4 martie 2014, ora 19:00, la Galeriile BMR, din Strada Semicercului Nr. 10, București, la vernisajul expoziției ADIO, FLORI! BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!
    Evenimentul va reprezenta ultima expunere florală și anunță trecerea într-o nouă etapă artistică a pictorului Bogdan Mihai Radu care a fost în dese ocazii comparat cu maestrul florilor, Ștefan Luchian.
    "Marca BMR este asociată în primul rând cu florile, dar simt că trebuie să mă detașez de ele din punct de vedere artistic și să mă concentrez pe teme și abordări noi, în concordanță cu ceea ce simt și sunt în acest moment al vieții mele: un pictor orientat spre piețele mai dinamice si mai efervescente ale Occidentului, mai abstracte și non-figurative. Nu spun, nicidecum, că nu voi mai picta flori niciodată, dar o voi face în mod exclusiv și privat, o dată pe an, la începutul primăverii”, anunță artistul.
    Prin tematica abordată, expoziția este în primul rând un omagiu adus femeii la început de primăvară, dar și un prilej pentru ca pictorul să facă cunoștință publicului cu primele patru lucrări ale lui Matei Stoian (13 ani), unul dintre elevii care s-au remarcat constant la Prima lecție de pictură cu Bogdan Mihai Radu.
    Spațiul generos al galeriei este un cadru perfect de reîntâlnire a prietenilor și iubitorilor de artă, iar gazda evenimentului, împreună cu actrița Rodica Popescu-Bitănescu care va avea cuvântul de deschidere, a pregătit o serie de surprize frumoase pentru toate doamnele și domnișoarele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu