vineri, 27 februarie 2015

40/Metafora




Arta plastica contemporana romaneasca


Sorin Iosub


Galeria Odeon, Bucuresti


3 - 24 martie 2015





    Avem deosebita plăcere să vă anunțăm deschiderea expoziției personale 40/METAFORA a pictorului Sorin Iosub ce se va desfășura marți, 3 martie, ora 19:00, la Galeria Odeon (în incinta Teatrului Odeon) Calea Victoriei 40-42.
   "În operele sale recente, Iosub își propune o reevaluare a limbajului tradițional al picturii pentru a ajunge la un limbaj actual foarte personal. Nu este nici o contradicție în aceast demers, cum nu este între caracterul rațional de tip suprarealist al imaginii și prezența tehnicilor diferite în ulei, acuarelă sau desen. Sorin Iosub se afirmă ca un visător sentimental cu gustul misterului, al libertății, al creației. Spirit viu și receptiv, marcat aproape ca un existențialist în propria-i piele, purtând această filiație spirituală a artistului complex, viața sa este arta sa precum de altfel poate confirma remarca lui Conrad Fiedler, <L'art est l'extension de l'expérience>". (Christian Paraschiv, Paris, 2015)
    În deschiderea evenimentului: criticul de artă Mihai Plămădeală și curatorul expozitiei, Maria Pașc.


   Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.
***Contemporanii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu