marți, 27 ianuarie 2015

Pentru o democrație activă – împotriva extremismului de dreapta!




Centrul Cultural German


Liceul Pedagogic Carmen Sylva, Timisoara


20 - 31 ianuarie 2015





   Vă așteptăm la vernisajul expoziției Pentru o democrație activă – împotriva extremismului de dreapta! care va avea loc în data de 27 ianuarie 2015, la ora 11:00, în sala festivă a Liceului Pedagogic Carmen Sylva! 
    La această dată se împlinesc 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz de către Armata Roșie. Această zi marchează Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, fapt care stă la baza discuțiilor din jurul expoziției privind extremismul de dreapta, implicațiile sale în societate precum și lupta împotriva acestui tip de gândire.
     Expoziţia, care este un proiect comun realizat de Friedrich-Ebert-Stiftung România (FES) şi Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, informează asupra formelor pe care extremismul de dreapta le îmbracă și asupra pericolului direct pe care îl reprezintă pentru fiecare cetățean și pentru societate în ansamblu. În același timp, încurajează cetățenii români să se implice în sprijinul democrației și al drepturilor omului.
Mai multe informații despre această expoziție veți găsi pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu