joi, 29 ianuarie 2015

Omagiu Ştefan Luchian




Muzeul Județean Botoșani


Galeriile de Artă Ștefan Luchian, Botoșani


ediția a VIII-a, 30 ianuarie - 18 februarie 2015






Comunicat de presă

    Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte, în perioada 30 ianuarie – 18 februarie 2015, în spaţiul Galeriilor de Artă Ştefan Luchian Botoşani, expoziţia Omagiu Ştefan Luchian – ediţia a VIII-a, organizată de Liceul de Artă Ştefan Luchian Botoşani.
    Expoziţia face parte dintr-un proiect cultural-artistic, iniţiat în urmă cu şapte ani, la iniţiativa catedrei de arte plastice a liceului botoşănean, fiind expuse cele mai reuşite lucrări jurizate în concurs.
    Echipa de proiect este formată din profesorii din catedra de arte plastice : Dumitru Agavriloae, Gheorghe Stanciu, Alina Munteanu, Cuprian Andruşcă, Adina Cirimpei, Genoveva Gordaş-Dolhescu şi profesorii coordonatori Alexandru Cristian Ungureanu şi Ciprian Andruşcă.
    Preşedintele juriului, ca şi în ediţiile precedente, este prof. univ. Carmen Solomonea de la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi.
   Adresat elevilor din clasele de gimnaziu şi liceu din şcoli şi licee de artă, filiera vocaţională, dar şi celor de pe filiera teoretică sau tehnologică, Concursul Naţional de Arte Plastice Omagiu Ştefan Luchian a reunit un număr de 740 de elevi din ţară şi 60 de elevi din cadrul Liceului de Artă Ştefan Luchian Botoşani şi un număr de 58 de cadre didactice îndrumătoare.
    Lucrările premianţilor, expuse la Galerii, vor fi premiate în cadrul vernisajului, care va avea loc vineri, 30 ianuarie 2015, ora 14:00, la Galeriile de Artă Ştefan Luchian Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).
   Expoziţia este o invitaţie la întâlnirea cu talentul tinerii generaţii îndrăgostite de frumosul exprimat prin artă.

Program de vizitare: 
zilnic 9:00 – 17:00. Intrarea gratuită.

Întocmit,

Ana-Elisabeta Florescu, muzeograf Secţia de Artă şi Etnografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu