marți, 13 ianuarie 2015

Dor de Eminescu




Centrul Cultural Sighetu Marmatiei


15 ianuarie 2015





    15 ianuarie, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Natţonale, începand cu anul 2011. Este o zi in care celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii romane, in genere, şi a proiectelor culturale.
   Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei va organiza un simpozion urmat de un spectacol de muzică şi poezie şi va prezenta expoziţia Cenaclului de pictură deschisă la Casa de cultură. Manifestarea va avea loc joi, 15 ianuarie, de la ora 13,00 in sala de spectacole a Centrului Cultural de pe str. Iuliu Maniu nr. 31.
    Cu acest prilej va fi marcată împlinirea a 75 de ani de la naşterea poetului maramureşean Ion Iuga si 165 de ani de la nasterea Poetului National Mihai Eminescu. Spectacolul de muzică şi poezie Dor de Eminescu va cuprinde versuri dedicate ''poetului nepereche'', scrise de Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Adrian Paunescu, Victor Eftimiu, Victor Tulbure, Mircea Micu, Petru Popescu, Niculae Stoian, Damian Ureche.
    Scenariul şi regia artistica apartin lui Dorel Todea, coordonatorul spectacolului este Odarca Bout, conducerea muzicală este semnata de Lenuţa Petrovan. Organizatori sunt Centrul Cultural, Centrul de Excelenta al elevilor si Colegiul National Dragos Voda din Sighetu Marmatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu