miercuri, 14 ianuarie 2015

De Ziua Culturii Nationale




Muzeul de Arta Ioan Sima


Zalau


15 ianuarie 2015





     Ne place să credem că, de cele mai multe ori, publicul nostru se întreabă dacă, dincolo de expoziţii, cercetări arheologice preventive, conferinţe, proiecte educaţionale şi festivaluri, cei de la muzeu au şi alte preocupări. E bine de ştiut că, la fel ca orice instituţie muzeală şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău este o instituţie cu preocupări multiple. Avem o faţă vizibilă, orientată spre public, şi structurată de manifestările amintite anterior, o altă faţă determintă de preocuparea pentru păstrarea şi îmbogăţirea patrimoniului deţinut, mai puţin vizibilă pentru public şi, respectiv,o faţă orientată spre comunitatea ştiinţifică, dar şi spre cei interesaţi să descopere şi să cunoască mai mult.
     De Ziua Culturii Naţionale dorim să ne cunoaşteţi mai bine şi să aflaţi care sunt rezultatele muncii noastre. De aceea vă provocăm să descoperiţi de ce şi despre ce am scris noi cei de la muzeu, adică să cunoaşteţi în ce constă “producţia” ştiinţifică şi de promovare a patrimoniului din ultimii patru ani. Cu toate că am traversat o perioadă mai dificilă, în care accesul la patrimoniu a fost greu de realizat, având în faţă şi o mare provocare, aceea de creea un nou tip de muzeu, nu am neglijat activitatea de cercetare, fructificată în peste 15 monografii şi 12 broşuri de promovare a patrimoniului. Producţia editorială a fost completată de cele 3 numere ale revistei muzeului, Acta Musei Porolissensis, revistă cotată printre cele mai bune din ţară. În egală măsură, activitatea de cercetare a fost reflectată în zeci de articole, studii, rapoarte publicate în reviste de specialitate de prestigiu, din ţară sau din străinătate.
    De Ziua Culturii Naţionale, adică joi, 15 ianuarie, ora 17:00, la Muzeul de Artă Ioan Sima vă aşteptăm să răsfoim împreună cărţile şi broşurile la care am muncit în perioada anilor 2010-2014!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu