marți, 20 ianuarie 2015

Concesia renunțării




Arta plastică contemporană românească


Luigi Puiu


Galeria de Artă Grand Hotel Traian, Iași


1 - 28 februarie 2015




    In luna februarie 2015, suntem onorati sa-l avem invitat la Galeria de Arta Grand Hotel Traian, pe artistul Luigi Puiu. Expozitia de grafica- Concesia renuntarii- este prezenta pe simezele Galeriei de Arta Grand Hotel Traian Iasi, in perioada 1-28 februarie 2015.
    Absolvent al Universitatii de arte G. Enescu din Iasi, sectia grafica, Luigi Puiu are deja la activ numeroase participari la expozitii personale si de grup in tara, precum si la Paris, Roma, Lyon, Palermo, Chisinau etc. 
    Luigi Puiu s-a mutat demult, si definitiv în spatiul glacial al propriei fictiuni. Om al ideii si al deliciilor grafice fanteziste el oscilează între senzualitatea efemeră a aparentelor si orizontul devastator al esentelor. Demersul tine de firescul oricărei inteligente explorări în structurile imanente ale lucrurilor si fenomenelor si chiar în praful santierelor arheologice ale sentimentelor. Ca si italienii contaminati de manifestările futuriste si de programul grupului metafizic, Luigi Puiu are dialoguri cu straniul si cu zonele obscure ale imaginatiei. Fervoarea lui imaginativă se identifică cu pasiunea de a afla adevăruri ascunse sub pojghita subtire a cuvintelor, sub straiele pretioase ale unor madone din sufletul cărora a dispărut înfiorarea primei iubiri, ca si imaginea ei în intimitatea memoriei afective. În acest moment, Luigi Puiu îmi pare un personaj camilpetrescian, torturat de neputinta atingerii absolutului, de accesul partial în universul ideilor pure, incapabil să rezolve cuplurile antinomice ireductibile atît în ordine etică sau estetică.
   Exercitiile de admiratie ale lui Luigi Puiu fată de o veritabilă antropologie a sentimentelor, experientele împlinite, ratate sau doar amînate, fac din arta lui o pledoarie lucid raportată la sensul destul de confuz al omului recent.” (Valentin Ciuca, critic de arta).

Program Galeria de Arta Grand Hotel Traian - non stop
Galeria Grand Hotel Traian este situata in incinta Hotelului Traian Iasi, 
construit in anul 1882, dupa planurile celebrului architect Gustave Eiffel.
www.grandhoteltraian.ro — at Grand Hotel Traian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu