joi, 4 decembrie 2014

România ţara mea!




Muzeul de Istorie Naturala


Sibiu


5 decembrie 2014 - 31 martie 2015





    Expoziția temporară, intitulată România țara mea! vrea să aducă în atenția publicului o prezentare a valorilor naturale, embleme ale României, ce se găsesc, totodată, printre exponatele Muzeului de Istorie Naturală.


    Prin intermediul pieselor expuse pot fi întâlnite animale ce sunt răspândite doar pe teritoriul țării noastre, purtând numele de endemisme, animale care sunt reprezentate prin cele mai mari populații ori animale care poartă în denumirea științifică numele țării noastre sau au fost descoperite pentru prima oară aici, reprezintă o mândrie pentru români.


    În contextul în care multe dintre aceste animale nu le sunt familiare, pentru a fi mândri de ele, românii trebuie să le cunoască, acesta fiind și scopul expoziției.


De asemenea sunt prezentate animalele simbol care apar pe stemele istorice ale teritoriului românesc, fapt ce denotă importanța acestora în istoria și cultura românească.
Curatori: Liviu Pripon, Gabriela Cuzepan
Text oferit de Liviu Pripon

Acasa, de Craciun




Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau


Galeria de Arta Ioan Sima


5 decembrie 2014





Ferestre către Dumnezeu




Muzeul de Arta Contemporana, Sibiu


Constantin Scarlatescu


4 - 30 decembrie 2014





   Expoziţia Ferestre către Dumnezeu foloseşte, ca şi surse de inspiraţie, icoane din toate centrele importante din ţară, precum ar fi: Mânăstirea Nicula din judeţul Cluj, Valea Mureşului, zona Făgăraşului, zona Braşovului, Valea Sebeşului – judeţul Alba, Mărginimea Sibiului, fiecare fiind caracterizat prin motive stilistice specifice. Accentul este pus pe icoană ca imagine a Divinităţii.     
   Astfel, lucrările încadrate de rame de ferestre, fac trecerea între mediul laic şi cel religios, simplu, şi la îndemâna privitorului.
    Tehnica de realizare a icoanelor este similară celei originale, artistul fiind restaurator pictură, în cadrul Laboratorului de Conservare şi Restaurare din Muzeul Naţional Brukenthal, ceea ce implică o bună cunoaşterea a materialelor folosite pentru realizarea acestui tip de lucrări. Studiul îndelungat, şi restaurarea a numeroase icoane pe sticlă, de-a lungul celor opt ani de activitate, au făcut posibilă realizarea unei expoziţii în care lucrările îmbină tradiţionalul cu inovaţia. O parte din lucrări sunt limitate doar la anumite stadii de realizare – respectiv schiţă în tuş, evidenţiată doar de accente de culoare sau hârtie texturată, tocmai pentru a reliefa numeroasele etape de realizare a icoanelor, şi o bună cunoaştere a tehnicilor de execuţie. Imagini reinterpretate, elemente stilistice accentuate, punerea în altă lumină a anumitor detalii care scapă privirii la icoanele finite, fac obiectul central în unele dintre lucrările acestei expoziţii.
    Ferestrele ne oferă, în general, posibilitatea de a privi dincolo, de a trece peste bariera impusă de ziduri, astfel, prin folosirea acestui mod de etalare a imaginilor, artistul ne dăruieşte o nouă perspectivă. Chiar utilizarea acestui tip de încadrare face ca legătura dintre laic şi religios să fie mai strânsă, iar apropierea mai mare. Ramele folosite au trecut printr-un proces de conservare şi/sau restaurare, fiind astfel salvate, spre a-şi păstra şi îndeplini rolul, acela de a aduce lumina.
Pornind de la ideea că acest tip de icoane a fost, de la început, realizat pentru oamenii de rând, pentru a facilita accesul acestora la învăţăturile creştine, prin imagine, folosirea ramelor de fereastră accentuează chemarea făcută de către artist spre privitor, de a vedea şi înţelege apropierea dintre el şi Dumnezeu.
   Noutatea adusă de artist este reprezentată, pe lângă folosirea unei noi modalităţi de expunere, de combinarea imaginilor cu texte şi înscrisuri de factură religioasă, care, deseori însoţesc aceste lucrări. De obicei, documente vechi, ataşate pe verso-ul unei icoane, nevăzute de privitor, şi descoperite doar în timpul procesului de restaurare, au ajutat la datarea acesteia, datorită înscrisurilor pe care le conţineau.
   În consecinţă, artistul dezvăluie întreaga faţă a icoanei, în simplitatea ei, cu toate aspectele care o însoţesc, dar aducând-o mai aproape de privitor, prin modul de expunere, care facilitează accesul acestuia, dinspre interior spre exterior, şi comunicarea continuă dintre cele două medii.
Text oferit de curatorul expoziţiei: Adrian Luca

Adunate din greşeală; Răfuieli sentimentale




Lansare de carte


Anton Georgescu


Resita


5 decembrie 2014




Anton Georgescu lanseaza volumul „Adunate din greseala;Rafuieli sentimentale”

    Vineri, 5 decembrie 2014, de la ora 11:00, va avea loc, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin, lansarea volumului de eseuri Adunate din greşeală; Răfuieli sentimentale  al domnului Anton Georgescu (editat în anul 2014 la Editura Banatul Montan din Reşiţa).
***Balanescu Dana Antoaneta

Ipostazele Liniei




Arta plastică contemporană românească


Gabriela Popa - Benescu


Galeria DANA, Iași


8 decembrie 2014 - 9 ianuarie 2015





   "Creațiile doamnei Gabriela Popa – Benescu sunt prezențe constante în diverse expoziții locale, naționale și internaționale, personale, sau de grup restrâns sau mai mare, în țară sau în Europa. Aceste participări de multe ori au fost onorate prin însemne ale recunoașterii valorii sub forma unor diplome și medalii.
    (…) Privitorul devine captivul picturii aflată în fața sa. El este determinat la lectura cadrului parcurgând cu privirea pas cu pas suprafața. Fără să-și dea seama el se implică în descifrarea unor ecuații a căror formulă cheie se află ascunsă undeva în straturile de culori suprapuse și interferate, sub mantia unor rețele de linii generatoare de forme geometrice. În țesătura născută din întrepătrunderea formelor geometrice riguros elaborate, chiar exigente, se ascund îmbinări și articulări născute ca urmare a alăturării suprafețelor colorate puse în starea de vibrație plastică datorată contrastelor structurale. Aluziile la originile figurative ale formelor din natură care au devenit în compoziție pretexte plastice pentru definirea conținutului mesajelor, sunt mascate prin prelucrarea lor până la limita abstracțiilor de sorginte pur geometrică. Doar o analiză pas cu pas, din aproape în aproape a suprafeței pictate inventariind într-o ordine logică părțile și fragmentele dezvăluite, încifrate într-un microcosmos aparent, extras din realitate și integrate ansamblului compozițional, sunt în măsură ca odată cuprinse în câmpul vizual al privitorului, să reconstituie legenda sau istoria ascunsă sub acele straturi de culoare și semnificantele structuri plastice.” (Prof. univ. dr. Liviu Suhar)

Cartierele Regiei monopolurilor de stat




Muzeul Municipiului Bucuresti


11 decembrie 2014



Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Galateea, Bucuresti


21 noiembrie 2014 - 4 ianuarie 2015





   La Galateea, anul 2014 se încheie cu expoziția tinerilor studenți ai Universității Naționale de Arte din București, departamentul Ceramică-Sticlă-Metal. 
   Acest eveniment se înscrie în seria de manifestări dedicate aniversării a 150 de ani de învățământ superior de arte și permite începerea unei colaborări cu galeria Galateea. 
   Expoziția este un prilej de prezentare, evaluare și promovare a noilor talente sub îndrumarea profesorilor: Ovidiu Ionescu (lect.univ.dr.), Ilie Rusu (conf.univ.dr.), Ionel Cojocariu (lect.univ.dr.), Liana Svințiu (lect.univ.dr.), Lucian Butucariu (conf.univ.dr.), Silviu Dancea (conf.univ.dr.), Dan Popovici (lect.univ.dr.), David Leonid Olteanu (asist.univ.drd.), Ioana Stelea (asist.univ.drd.), Bogdan Hojbotă (conf.univ.dr.), Adrian Petrică (conf.univ.dr.) și Ionuț Marin (asist.univ.drd.).
Curatorii: Gherghina Costea și Lucian Butucariu
   Unicitatea expoziției constă în diversitatea materiei prime - ceramică, sticlă, metal. Toate acestea anvizajează spațiul galeriei Galateea într-un desant compozițional alcătuit din sfere, calote, boluri, rectangulari. Mai tinerii artiști pornesc de la recipient – ca formă conținătoare de idei, cutume, stări, povești, gânduri. Aceștia explorează transparența sticlei, rugozitatea terracottei, robustețea inoxului, cuprului și alamei. Ei modelează sensibilitățile tactile, tomuri organice, sfere tiutiene din care iau naștere recipiente. (Raluca Băloiu)
    Deschisă de pe data de 21 noiembrie, expoziția va putea fi vizitată începând cu data de 24 noiembrie 2014 până pe 4 ianuarie 2015, când va fi lansat Catalogul Continuitate în artele focului.

Burn-In




Prezente romanesti peste hotare


Emil Ciocoiu


Galeria Denkfabrik, Viena, Austria


4 decembrie 2014




***Art Infonews

Terra Design




Colecții și Colecționari


Cartofilie










O nouă minunată serie realizată pentru Sărbătorile de Iarnă.
Toate având ca "adresă" localitatea Pleșa, Bucovina (Suceava).
Dimensiuni: 21,5 x 10,5 cm.
Foto: Marius Vasiliu.

Și dacă doriți să aflați mai multe, nu aveți decât să accesati link-ul:

Roz pentru Timisoara...




Initiative de toata lauda


Asociatia Oncohelp


Timisoara


10 decembrie 2014






Gibraltar blues




Lansare de carte


Aurelia Marin


Libraria Mihail Sadoveanu, Bucuresti


5 decembrie 2014





    Editura TracusArte vă invită la lansarea volumului de poezie Gibraltar blues al doamnei Aurelia Marin, vineri, 5 decembrie 2014, de la ora 16.00, la Librăria Mihail Sadoveanu (Bulevardul Magheru 6-8).
   În deschidere, copii de la Asociația Culturală Bucuriile muzicii vor crea o atmosferă de sărbătoare.
Prezintă: Daniel Cristea-Enache, Ioan Al. Lupu, Teodor Dună
Vă așteptăm cu drag !

Dăm o șansă vieții !




Initiative de toata lauda


Fundatia Comunitara Dambovita


Hotel Nova, Targoviste


10 decembrie 2014





Dragii mei,
  Grupul de inițiativă pentru Fundația Comunitară Dâmbovița vă invită la Gala umanitară Dăm o șansă vieții !
   Scopul galei este lansarea Fondului de sănătate din care va fi finanțată dotarea secției de neonatologie a maternități Târgoviște.
   Susțin această cauză, artiști minunați precum: soprana Alexandra Coman și tenorul Vlad Mirita. Ne face plăcere să vă anunțăm că actorul Mircea Silaghi va prezenta evenimentul! 
Vă așteptăm alături de noi!
***Irina Constantinescu

De ziua ocrotitorului Brailei




Muzeul Brailei Carol I


6 decembrie 2014



   Dezvelirea însemnelor ce consacră noua denumire a instituţiei noastre: MUZEUL BRĂILEI CAROL I şi lansarea medaliei jubiliare Carol I la Brăila – sâmbătă, 6 decembrie 2014, ora 13.00, de ziua Sfântului Mare Ierarh Nicolae, ocrotitorul Brăilei, la sediul Muzeului Brăilei (Piaţa Traian nr. 3)

Serie de autor




Lansare de carte


Gheorghe Craciun


Libraria Bastilia, Bucuresti


11 decembrie 2014






   Pe 11 decembrie se lansează un proiect editorial Cartea Românească dedicat unuia dintre cei mai importanți scriitori români contemporani: Gheorghe Crăciun. Seria de autor se deschide cu romanul de debut Acte originale/Copii legalizate și cu volumul de proză și eseuri Mecanica fluidului.
Vă așteptăm!

Spre Romania Mare




Integrarea Transilvaniei in Regatul Romaniei


Muzeul Bistrita


5 decembrie 2014





   În organizarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud debutează,  la Muzeul Bistrița vineri, 5 decembrie, cu începere de la ora 11:00, o reuniune științifică menită să descifreze și să dezbată complexul proces de acomodare, unificare și integrare a Transilvaniei în Regatul României.     
    Comunicările vor aborda aspecte variate ale evoluției politice, culturale, economice și administrative din Transilvania perioadei interbelice, cu o preocupare particulară asupra situației din județul nostru, pe baza unor documente de arhivă și ale unor interpretări recente.

Vis de Iarna




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta


Galati


editia a X-a, 5 - 31 decembrie 2014






    Vă aşteptăm la vernisajul celei de a X-a ediţii a expoziţiei temporare VIS de IARNĂ care va avea loc vineri, 5 decembrie, ora 12.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi ! Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5 - 31 decembrie 2014.

Serata Muzeala




Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova


Ploiesti


5 decembrie 2014






   Vineri, 5 decembrie 2014, ora 16.00, colectivul Muzeului Ceasului Nicolae Simache Ploiești, organizează serata muzeală Sfântul Nicolae în spiritualitatea românească. Amintiri despre Nicolae Simache, călător la Constantinopol. Concert de colinde.
    Manifestarea cu o tematică adecvată zilei de Sfântul Nicolae își propune omagierea patronului spiritual al muzeului, profesorul Nicolae Simache, prin recompunerea atmosferei în care acesta își serba ziua onomastică, în fiecare an, înconjurat de prieteni și colegi. Semnificația deosebită a numelui fondatorului Muzeului Ceasului va fi mai bine înțeleasă și cunoscută prin expunerea susținută de preotul Silviu Neacșu din cadrul Protoeriei Ploiești.
    Personalitatea profesorului Nicolae Simache va fi evocată de distinsa profesoară Olga Petrescu, care i-a fost prietenă și colegă. Videoproiecția DVD-ului Constantinopol – vechiul oraș al sultanilor și împăraților va oferi participanților prilejul admirării celebrelor monumente romane, bizantine și otomane ale orașului, vizitate de Nicolae Simache în anul 1932.
   Manifestarea se va încheia cu un concert susținut de Grupul vocal Artist al clubului omonim, coordonat de prof. Roxana Furtună, grupul școlar al Școlii Chițorani, coordonat de prof. Paula Vaida și grupul școlar Mugurașii, coordonat de înv. Marcela Enache, ziua de Sfântul Nicolae constituind un început al sărbătorilor de iarnă. Colindătorii vor primi, după datină, daruri oferite de organizatori cu spijinul S.C. Tymbark Maspex România S.R.L.

Ghidul părinţilor




Lansare de carte


Elena-Daniela Bucur


Biblioteca Judeteana I. H. Radulescu, Targoviste


9 decembrie 2014





   Marţi, 9 decembrie 2014, ora 17:00, la sediul Bibliotecii Judeţene I. H. Rădulescu Dâmboviţa, este organizată lansarea volumului: Ghidul părinţilor, autor Elena-Daniela Bucur.
Prezintă: preot Ioan Ştefănescu şi realizator TV Mihaela Litescu.

Arta Decorativă




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria SENSO, Bucuresti


9 decembrie 2014 - 15 ianuarie 2015





   Vă invităm marți, 9 decembrie 2014, ora 18:00, la vernisajul expoziției colective de ARTĂ DECORATIVĂ care va avea loc la Galeria SENSO (parter şi etaj), Bd. Unirii nr.15, sector 5, București.
   Expoziția de ARTĂ DECORATIVĂ este o nouă manifestare cultural-artistică găzduită de Galeria SENSO, fiind alcătuită din 11 ”nuclee” ale expoziţiilor personale realizate de artiștii vizuali Cela Neamțu, Costel Iacob, Dan Băncilă, Daniela Făiniș, Ileana Dana Marinescu, Nicolae Moldovan, Jorge Mafu, Marius Burhan, Valeriu Șchiau, Dumitru Traian Țili și Manuela Botiș.     
    Este un veritabil mecenat care nu ţine seama de generaţii, de stil, de viziune sau de mod de abordare, ci de valoare, de notorietate și de dorinţa de a conferi spațiului de expunere prestanţa binemeritată. 
   "Galeria Senso s-a redeschis pe parcursul acestui an la sfârşitul căruia, după manifestări publice de referinţă, marcate prin cataloage cuprinzătoare, am dorit să organizăm o expoziţie de artă decorativă dedicată obiectelor care ne pot face viaţa, casa ori ambientul cotidian mai primitoare, mai cuprinzătoare, mai animate şi mai pline de sensuri. Cei unsprezece artişti aleşi în acest scop – deşi ar fi putut fi prezenţi şi alţii, de notorietate şi valoare apropiate – şi-au văzut în continuare de drumul lor, jalonat de evenimente şi presărat cu lucrări pe care au dorit să le supună în acest moment aprecierii publicului şi judecăţilor de valoare emise de specialişti. Obiectele expuse pot fi privite doar în concreteţea şi pregnanţa lor vizuală, căci întrupează eforturi artistice actuale, de ultim moment, deşi catalogul care le însoţeşte poate fi şi chiar este, de fiecare dată, un reper de informare şi interpretare”. (Anca Vlad, Președinte Fundația FILDAS ART).

    Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.
    "Marcând, decorativ şi inventiv, finele anului în care Galeria Senso a revenit în circuitul public, dar şi deschiderea unui sector destinat (după facere), desfacerii obiectelor de artă, expoziţia de faţă reuneşte unsprezece nume şi suficiente lucrări încât să dea seama aici şi acum, despre calitatea şi prestanţa acestui câmp de consacrare. Manualitatea şi apetenţa tehnică au persistat dintr-un timp, spre fericirea noastră, trecut; atunci singurele piese remarcabile, ivite cu surprinzătoare prospeţime în cenuşiul cotidian, cu o ingeniozitate care sfida orice obstacol sau interdicţie, erau realizate de artiştii acelor generaţii, transformaţi, asemenea creatorilor medievali, în artizani de o virtuozitate fără egal, în alchimişti care-şi împlineau în sfârşit visul de o viaţă. Şi chiar dacă acum poate fi găsit orice material, chiar dacă ultimele noutăţi în materie pătrund imediat în ţară sau pot fi achiziţionate de oriunde, căci drumurile sunt deschise şi accesibile, reflexe ale acestei pasiuni combinatorii, ale singurului domeniu care nu a putut fi îngrădit niciodată – şi mă refer la imaginaţie, desigur – au rămas intacte ori s-au transmis, prin dascăli şi modele, în contemporaneitate”. (Dr. Doina Păuleanu).


    Cu această ocazie va avea loc și inaugurarea Galeriei SENSO de Artă Contemporană cu vânzare, o expoziție permanentă în care vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă.
    Și tot pe 9 decembrie va fi lansat albumul de artă dedicat artistei Ileana Dana Marinescu, o lucrare editată în condiții grafice deosebite și sponsorizată de Fundația FILDAS ART. Membră a U.A.P.R., protagonistă a zeci de expoziții personale și de grup în București, în țară și în străinătate, binecunoscuta artistă are expuse câteva lucrări reprezentative și în salonul aflat la intrarea Senso CineCafé.
    Expoziţia de ARTĂ DECORATIVĂ poate fi vizitată în perioada 9 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015.

Program Galeria de Artă SENSO:

Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, 
sâmbătă și duminică între orele 12.00 - 18.00.

    Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă este sponsor al evenimentului găzduit de Galeria SENSO.

    Vă invităm să vizionaţi reportajele dedicate expoziţiilor găzduite până acum de Galeria de Artă SENSO accesând link-ul: http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale

    Ne bucurăm și suntem onorați să ne fiţi alături la această manifestare care va avea loc marți, 9 decembrie 2014, ora 18:00 la Galeria SENSO.
Evenimentul va fi urmat de un cocktail.

Teodora Marin
Coordonator Comunicare
Mobil: 0744318725
E-mail: teodora.marin@galeriasenso.ro

Oana Georgescu
PR Specialist
Mobil: 0741106723
E-mail: oana.georgescu@sensotv.ro / pr@sensotv.ro
https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691

Daruri de Mos Nicolae




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


6 - 7 decembrie 2014





   Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti va asteapta pe 6 si pe 7 decembrie la Daruri de Mos Nicolae, eveniment care include mai multe manifestari.
    Pe 6 decembrie, sâmbătă, Muzeul Satului în parteneriat cu Şcoala Japoneză Sakura organizează un eveniment caritabil dedicat copiilor care provin din Centrele de plasament sub genericul Ajută-l pe Moş Nicolae. Povestea lui Moş Nicolae se aude în fiecare an în noaptea de 5 spre 6 decembrie cand vine la geamuri si aduce copiiilor cuminti daruri în ghetuţe. Anul acesta, ajută-l şi tu pe Moş Nicolae, să îi facă pe copiii din Centrele de plasament, mai fericiţi. Dăruieste un cadou: jucării mai noi, dar şi mai vechi, cărţi, reviste sau hăinuţe, toate acestea, pot alcătui cadoul mult visat al unui alt copil. Toate cadourile primite de la voi vor fi adunate intre 1 si 6 decembrie 2014 la sediul Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, intrarea Kiseleff nr. 30, de luni până duminică, între orele 10.00 - 16.00.
     Tot sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 14.00, la Sala Victor Ion Popa din cadrul Muzeului Satului va avea loc un un mini spectacol artistic pentru copiii din Centrele de plasamente înscrise în program şi multe suprize care aşteaptă să fie descoperite.
    In ambele zile, de la 9:00 la 17:00, in curtea muzeului mesteri populari si artizani din toata tara, dar si mici producatori va asteapta sa alegeti celor dragi cadouri si sa targuiti produse traditionale si bio specifice Sarbatorilor de Iarna.

Femeia în fața oglinzii




Evocare Hortensia Papadat-Bengescu


Casa Hortensia Papadat-Bengescu, comuna Ivești


8 decembrie 2014



    Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi, în parteneriat cu Primăria Iveşti, Şcoala Gimnazială Iorgu Iordan Tecuci, Biblioteca Municipală Ştefan Petică Tecuci, Colegiul Naţional Spiru Haret Tecuci, Clubul Copiilor Tecuci, Liceul de Artă Dimitrie Cuclin Galaţi şi Societatea Scriitorilor Costache Negri Galaţi, vă invită luni, 8 decembrie 2014, ora 10.00, să participaţi la manifestarea culturală FEMEIA ÎN FAŢA OGLINZII: HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU.
   Manifestarea marchează împlinirea a 138 de ani de la naşterea renumitei prozatoare, romanciere şi nuveliste Hortensia Papadat-Bengescu. Evenimentul va avea loc la Casa Hortensia Papadat-Bengescu din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, după următorul program:

Ora 10.00:
• Moment artistic susţinut de elevii de la Şcoala Gimnazială Iorgu Iordan Tecuci, coordonator prof. Ecaterina Jalbă;
• Moment muzical susţinut de elevii: Drăguţu Rareş (vioară), Gao Luiza (orgă) şi Tăbăcaru Miruna (voce) de la Clubul Copiilor Tecuci, coordonatori: prof. Alexandra Manolache şi prof. Cornel Cristea;
• Moment artistic susţinut de elevii de la Liceul de Artă Dimitrie Cuclin Galaţi, coordonator prof. Daniela Enache;
• Moment muzical susţinut de elevul Belea George (chitară) de la Colegiul Naţional Spiru Haret Tecuci;

Evocări susţinute de:
- poeta Eleonora Stamate, redactor şef la revista Tecuciul literar-artistic;
- muzeograf Mihaela Damian, Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi;
- scriitori, membri ai Societăţii Scriitorilor Costache Negri Galaţi.

Ora 12.00:
• Lansări de carte: Povestea vieţii unui om neînsemnat şi În luptă cu neocomunismul, vol. IX, autor G.ral maior (rtg) Neculai I. Staicu-Buciumeni, lucrări apărute la Editura Sinteze, Galaţi;

• Lansarea revistei Porto Franco, nr. 221/2014, a Societăţii Scriitorilor Costache Negri Galaţi.
***Muzeul de Istorie Paul Paltanea Galati

La pas prin lumea satului




Muzeul Agriculturii


Slobozia


10 decembrie 2014





Iasul meu drag




Expozitie de fotografie


Marius Romila


Turnul Golia, Iasi


2 decembrie 2014 - 2 aprilie 2015





***via Ciprian Nedelcu