miercuri, 3 decembrie 2014

Dance News - Concurs de Craciun





concurs-dn (2)

Elena Maruta ne imbie inca o data !

Va invit sa participati la un concurs cu premii constand in diferite obiecte.

Nu trebuie sa faceti nimic, decat sa va inscrieti si sa bifati premiile care va intereseaza
 - astfel va asigurati ca, in caz ca veti fi castigatori, veti primi ceva ce va intereseaza.

Unii dintre voi ati mai participat in trecut si ati fost si castigatori :) va astept si acum.

Succes !

Accesati link-ul de mai jos si aflati tot ceea ce va intereseaza:

Metamorfoza plastica




Arta plastica contemporana romaneasca


Marcel Cahnita


Galeriile Theodor Pallady, Iasi


1 - 10 decembrie 2014






Imagini inline 1

Vernisaj: 4 decembrie, ora 18:00.

ANDREEA MACOVEI
Referent
U.A.P. - Filiala Iaşi
Galeria "Theodor Pallady"
str. Lăpuşneanu, nr. 7-9
T.  0232-210.066
M. 0754-354.113

O Cană de Fericire




Inițiative de toată lauda


Rotaract Club, Oradea


5 - 22 decembrie 2014





   Proiectul a ajuns la ediţia a VI-a, cauza din acest an fiind dotarea camerei senzoriale pentru copiii cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea. Beneficiarii direcţi sunt copii cu deteriorări senzoriale severe sau probleme neurologice: Autism, ADHD, Sindromul Down, copii cu dificultăţi percepttuale sau disfuncţie de integrare senzorială precum şi copii cu dizabilităţi severe/profunde, utilizatori de scaun rulant care nu au activitate motorie grosieră.
   Misiunea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea este aceea de a asigura un mediu şcolar incluziv în care drepturile şi demnitatea copiilor/elevilor cu dizabilităţi să fie respectate. ”Realizăm recuperarea maximală posibilă a lor cu scopul integrării profesionale şi sociale. Chiar dacă sunt diferiţi, copii aceştia au aceleaşi nevoi sufleteşti ca şi noi, pentru că şi în ei există acea scânteie divină.”
   Viziunea care le dă impulsul şi îi ajută să meargă înainte este o lume în care barierele dintre oamenii sănătoşi şi cei cu dizabilităţi vor dispărea pentru totdeauna şi toţi vor avea şanse egale. Valorile în care cred şi îi definesc: egalitate, omenie, dragoste, speranţă, prietenie, educaţie, respect, ajutor, protecţie, demnitate.
    Fondurile generate de campania O Cană de Fericire, vor face posibilă amenajarea unei camere senzoriale, necesară unui astfel de centru, în special achiziţionarea unui pat senzorial. Camera senzorială este o locaţie care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii). Aceasta promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în tiimpul stimulării simţurilor copilului, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare.
    Prin acest proiect susţinem şi Asociatia Pasi Impreuna care ajută copiii diagnosticaţi cu autism. Vom pune în vânzare tablouri realizate de ei prin diverse tehnici învăţate de la terapeuţi. Sumele strânse vor fi redirecţionate către asociaţie, pentru a fi folosite în sprijinirea activităţilor acestor copii.

Vă aşteptăm cu drag!
Rotaract Club Oradea

***via Erika Posmosanu

Colectia: Educatie si formare





Lansare de carte


Libraria Carturesti, Bucuresti


4 decembrie 2014




    Joi, 4 decembrie 2014, va invitam la lansarea noii colectii a Editurii Trei Educatie si formare, serie coordonata de Prof. univ. Lucian Ciolan, Decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti. Cu incepere de la ora 18.00, va asteptam in libraria Carturesti-Verona din Bucuresti la o discutie despre cele mai actuale, mai eficiente si mai provocatoare strategii si politici pentru o educatie de calitate, pentru optimizarea profesionala si pentru sporirea creativitatii in scoala si companii.

Alaturi de coordonatorul colectiei Educatie si formare Lucian Ciolan se vor afla:

- Prof. univ. Romita Iucu, specialist in formare didactica si prorector al Universitatii din Bucuresti,
- antreprenorul in educatie Traian Bruma, promotorul ineditului proiect Universitatea Alternativa, precum si
- directorul general al Editurii Trei, Vasile Dem. Zamfirescu, psihanalist si profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti.

   Invitatii vor prezenta noua serie educationala cu trei carti dedicate "invatarii vizibile" (concept impus de neo-zeelandezul John Hattie), formarii inovatorilor, respectiv celor mai influente paradigme educationale de astazi, prezentate in cuvintele autorilor lor.

Primele trei volume din seria educationala a Editurii Trei sunt:

- John Hattie, Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori;
- Tony Wagner, Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba lumea de maine;
- Knud Illeris (coord.), Teorii contemporane ale invatarii. Autori de referinta.

Noua colectie Educatie si formare pleaca de la ideea ca cele mai actuale si mai eficiente idei si tehnici educationale sunt utile nu doar pentru cercetatorii, profesorii si studentii interesati de stiintele educatiei, dar si pentru formatori, mentori, coach-i, consilieri si alti specialisti din largul domeniu al invatarii, formarii si optimizarii personale si profesionale.

Colocviile Dionisiene




Prezente romanesti peste hotare


Academia Romana, Roma, Italia


editia a V-a, 4 decembrie 2014



Târgul de Moș Nicolae




Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Cluj - Napoca


5 - 7 decembrie 2014




   Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită în perioada 5 – 7 decembrie 2014 la Târgul de Moș Nicolae, organizat de Breasla Meșteșugarilor din Transilvania, în curtea Muzeului de pe str. Memorandumului nr. 21. Oferta participanților cuprinde:
- Preparate la ceaun
- Afumături, cașcavaluri
- Vin fiert
- Dulciuri, delicatese
- Kozonac Kürtös
- Pâine pe vatră
- Cadouri meșteșugărești.
Târgul este deschis de vineri până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

Intro Spect (3)




Arta plastica contemporana romaneasca


Mihail Voicu


Casa Municipala de Cultura, Pascani


5 decembrie 2014



Clubul de lectura Calderon




Biblioteca Centrala Universitara, Bucuresti


Radu Paraschivescu


6 decembrie 2014



   Alături de Clubul de lectură Calderon vă așteptăm sâmbătă, 6 decembrie, ora 12,00, la Biblioteca Centrală Universitară, pentru a discuta despre Scrisori către Dubenka, de Bohumil Hrabal, cu Radu Paraschivescu.

Centenar Julio Cortazar




Libraria Cartea de Nisip


Timisoara


4 decembrie 2014



Ambasadorul artelor ieșene




Arta plastică contemporană românească


Zamfira Bîrzu


Teatrul Național Vasile Alecsandri, Iași


10 decembrie 2014





   Pe 10 decembrie 2014, de la ora 17.00, în Foaierul Teatrului Național V. Alecsandri, vă așteptăm la evenimentul omagial în onoarea doamnei ZAMFIRA BÎRZU, Conf. Univ. Dr. al Facultatii de Arte George Enescu din Iași, artist plastic ieșean de talie internațională. 
Parteneri: Opera Nationala Romana Iasi, Bucium Iași și Florăria Amaryllis.

   Zamfira BÎRZU este un artist complet, membru al 3 Grup, alături de artiștii Felix AFTENE, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Iași și Gabriela DRÎNCEANU, sculptor de talie internațională.
     Absolventă a Universității de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Plastice Decorative și Design, specialitatea Pictură, doctor în Domeniul Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Zamfira BÎRZU are în impresionantul său palmares intern și international numeroase expoziții personale și de grup.
***Centrul Cultural International Iasi

Univers




Arta plastică contemporană românească


Georgeta Constantinescu



Galeria de Artă Calea Victoriei 33, București


4 -31 decembrie 2014



    Joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00, va invitam la vernisajul expoziţiei de pictură Univers a artistei Georgeta Constantinescu.
Expozitia va fi deschisa de scriitorul Profesor Doctor Nicolae Mares.

   Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă Calea Victoriei 33 (Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Calea Victoriei nr. 33, Sector 1).
Expoziția va rămâne deschisă până pe 31 decembrie 2014.
PROGRAM Galeria de Artă CALEA VICTORIEI 33: 
marți – duminică, orele 12.00 – 20.00

Despre Georgeta Constantinescu:

    Născută în 1955 în localitatea Panciu, județul Vrancea, Georgeta Constantinescu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Institutului Politehnic București.
    Pasionată de pictură, un autodidact desăvârșit, Georgeta Constantinescu face între 2005 – 2007 primii pași în această lume atât de specială pe care a descoperit-o și căreia i s-a dedicat aproape în exclusivitate.
     În 2007 participă la primul stagiu de pictură la Pont Aven, Franța, iar un an mai târziu a studiat pictura și și-a desăvârșit tehnica, tot în Franța, la Moulin de Perrot cu George Briata. Devine entuziasmată și tot mai fascinată de posibilitățile de exprimare oferite de pictură, iar în perioada ce a urmat ia decizia care-i va schimba fundamental viața.
    S-a perfecționat în Franța cu profesorii Michel Taupin și Cristian Jequel (cu maestrul a studiat și tehnica picturii la cuțit). Renunță la activitatea de inginer informatician și, timp de cinci ani, zi de zi, desenează și pictează folosind aceasta nouă tehnică (“tehnica Jequel”) – ulei pe pânză la cuțit.
    În 2012, pentru pasiunea, munca și timpul dedicate picturii, dar și pentru talentul remarcabil, Georgeta Constantinescu este distinsă cu titlul de Pictor oficial al Academiei de Pictură Moulin de Perrot. În același an a absolvit și primul stagiu de perfecționare în pictura abstractă cu Giancarlo Bargoni, stagiu care a continuat și în 2013. Întâlnirea cu Giancarlo Bargoni i-a schimbat percepția asupra picturii abstracte și, descoperindu-i posibilitățile infinite de exprimare se dedică total acestui gen de pictură.
    În vara acestui an a absolvit stagiul de pictură abstractă cu Peter Cassagrande.
Georgeta Constantinescu este manager al Galeriei de Artă CALEA VICTORIEI 33.

   “Ultimii trei ani au fost ani de extremă solitudine, unde eu m-am întors către mine însămi pentru a-mi regăsi sufletul și a-l pune apoi pe pânze din ce în ce mai mari. Intre timp am expus unele dintre lucrările mele în diverse galerii din București și Viena” (Georgeta Constantinescu, artist plastic)

Participări expoziţionale:

2012 – Galeria SCIT Art , București
2013 – Galeria Calea Victoriei 33, București
2014 – Galeria Calea Victoriei 33, București
2014 – lucrări expuse în show-room-ul Elena Caragiani, București
   Georgeta Constantinescu are lucrări în colecții particulare din SUA, Austria, Germania, Elveția, Franța și România.

   “Pictura sa, încă de la început explorează ca temă unică relația sa cu SPAȚIUL, SPAȚIUL în sens de UNIVERS. Autoarea caută să stabilească noi perspective mobile care vor face ca acest spațiu să se lărgească progresiv până devine o altă lume. Este un amestec de spontaneitate, de gesturi rapide și de extremă meticulozitate în construcția imaginii prin straturi succesive de materie. Rezultatul este impresionant. Adesea lucrările pot fi privite din toate sensurile. Nu exista nici stânga, nici dreapta, nici sus și nici jos, straturile se suprapun unele peste altele pentru a aduce de la fond către primul plan o pânză cu culori vibrante, plină de sensuri și viață. Caracteristic acestor tablouri este lumina care traversează din loc în loc pânza. Este o luptă accerba, corp la corp, cu pânza, folosind cuțitul, pensula, mâinile, ca o construcție în clar-obscur în care lumina este subiectul principal. În fața unei pânze a artistei privitorul poate fi deconcertat, tulburat sau entuziasmat de explozia de culori, de semne și sensuri, fără a putea găsi cuvintele potrivite care să fie în mod clar în armonie cu tabloul. Artista se află ea însăși prinsă într-o relație subtilă între afectivitatea sa și mediul său. Puterea culorilor, strălucirea lor, reflectă profunzimea realității interioare a artistei. Tabloul devine o reprezentare a stării sale emoționale fizice și psihice” (Cristian Jequel, pictor, Franţa).

   VĂ AŞTEPTĂM joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00 la vernisajul Expoziţiei de pictură UNIVERS a artistei GEORGETA CONSTANTINESCU, un eveniment organizat şi găzduit de GALERIA de ARTĂ CALEA VICTORIEI 33.

Evenimentul va fi urmat de un cocktail.

Târgul de Artă Mini-Art Prix




Arta plastică contemporană românească


Dimișcă Gallery, București


4 - 21 decembrie 2014





    Luna decembrie este luna cadourilor. Dar ce-ar fi dacă anul acesta ați renunța la magazinele banale și ați alege un cadou inedit? Dimișcă Gallery organizează în perioada 4 - 21 decembrie târgul de artă Mini-Art Prix, ediția de Crăciun. 
   Având motto-ul Choose ART as a Present, târgul va fi deschis pentru orice iubitor de artă, dar și pentru oricine își dorește ca anul acesta să ii bucure pe cei dragi cu un altfel de cadou.     
   Deschiderea oficială a târgului va avea loc pe data de 4 decembrie, la ora 19:00 și va fi încărcată de surprize: întâlniri cu artiștii, discuții cu criticii de artă Marius Tita și Silvana Dulamă, multă artă și garantat voie bună. Începând cu data de 5 decembrie, programul este de luni până duminică între 13:00 și 21:00.
    În cadrul târgului, veți avea ocazia să vă întâlniți cu artiștii care au decis să iasă din muzee și să se facă cât mai accesibili publicului larg. Și ce ocazie mai bună decât sărbătorile de Crăciun, când suntem cu toții în căutare de cadouri? Astfel, veți putea găsi la noi piese de artă în format mic, la prețuri accesibile, dar și alte obiecte care au primit o conotație artistică.
    Pentru cei pasionați de modă, artistul Laurențiu Dimișcă lansează conceptul de ArtFashion, lucrările artistului devenind inspirație pentru o linie de imbrăcăminte, pentru ca fiecare piesă de vestimentație să devină o operă de artă de sine stătătoare. Pe lângă asta, mai puteți găsi accesorii personalizate de artiștii din portofoliul galeriei, iar fiecare piesă pe care o achiziționați va avea drept principală caracteristică originalitatea.
      De ce să alegeți artă atunci când faceți un cadou de Crăciun? Un răspuns ar fi acela că arta face parte din viața societății de sute de ani, fără ca ea să se devalorizeze. Pe lângă asta, aveți garanția că fiecare cadou pe care îl veți face va fi unic și autentic, majoritatea artiștilor fiind chiar prezenți la târg. Nu în ultimul rând, arta este o soluție care vă salvează din orice situație, fiind întotdeauna un cadou potrivit.

    Despre Dimișcă Gallery: 

    Fondată în 2008 de către artistul Laurențiu Dimișcă, Dimișcă Gallery este un spațiu destinat promovării artiștilor naționali și internaționali care fac parte din mișcarea Outsider Art. Galeria este vizibilă la nivel internațional, cu participări la expoziții în Europa, SUA, America de Sud.    
   Mereu în căutare de nume noi, galeria are deja un portofoliu de 100 de artiști ale căror opere le puteți admira în București, strada General Eremia Grigorescu, în incinta Teatrului Țăndărică.

Artiști participanți la târg: 

Hélène Blondin (FR), Manitoba (FR), Richie (FR), Metras Valérie (FR), Delpierre Am (FR), Cărel Stephane (FR), Kyral Sylvie (FR), De Witte Irma (FR), Kowalski Kowalski (FR), Giraud Edwige (FR), Pfund Nicole (FR), Lebricquir Danielle (FR), Lajameux (FR), Loquen Claudine (FR), Hertwig Gillet N (FR), Moutte Thierry (FR), Yoel (FR), Barbe Hatuel N (FR), Eoa (FR), Cuxac F (FR), Poncon Alain (FR), Marcel Pascal (FR), Mercky Franck (FR), Alain Kieffer (FR), Alberto Cuadros (FR), Fred Galland (FR), Joëlle Martin (FR), Ohniguian (FR), Huguette Machado-Rico (FR), Anne Sophie Atek (FR), André Robillard (FR), Vinay Michel (FR), Philippe Burnel (FR), Pepe Vignes (FR), Zabel Mamiza (FR), Hubret Duprilot (FR), H. Sophie (FR), Laurenţiu Dimişcă (RO), Francisco Martinez Tulu (Cuba), Durdica (FR), Michel Smolec (FR), Jean Jacques Royo (FR), Anne Grenier (FR), Vassalo Robert (Argentina), Ion Maric (RO), Moldoveanu Doina (RO) , Emil Pavelescu (RO), Paula Iacob (RO), Denisa Mihaela (RO), Nicolae Popă (RO), Dumitru Bogdan Enache (RO), Mugurel Bărbulescu (RO), Aida Radu (RO), Viorica Farkaş (RO), Laurenţiu Zloteanu (RO), Andra Iulia Margina (RO), Valeria Tofan (RO), Mimi Nita Revencu (RO), Aurel Gheorghiu Cogealac (RO), Mădălina Dina (RO), Petre Petrescu (RO), Ştefan Mocanu (RO), Petre Diaconu (RO), Mihai Perca (RO), Ilie Boca (RO), Catinca Popescu (RO), Hlinka Doina Mărita (RO), Angela Szabo (RO), SAMA (Africa), Julia Sisi (Argentina), Parasca Agape(RO), Popescu Toma(RO), Gabriel Grama (RO), Irina irimescu (RO), Ovidiu Kloska (RO), Dorina Blanaru (RO), Ovidiu Carpusor (RO), Mircea Ciacâru (RO), Mircea Romanescu (RO).

1989-2014; Cu ce ne-am ales ?




Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Cluj - Napoca


10 decembrie 2014



Rembrandt - Apogeul artei gravurii




Muzeul de Arta Timisoara


10 decembrie 2014 - 10 martie 2015



Exponatul lunii




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta


Galati


3 - 31 decembrie 2014



Crochiuri




Arta plastica contemporana romaneasca


Cosma Ioan Daniel


Galeria Arte, Cluj - Napoca


3 decembrie 2014





***Fabrica De Cultura Cluj

PIUA – joacă, jocuri, jucării




Muzeul Național al Țăranului Român


București


5 decembrie 2014 - 18 ianuarie 2015





    Vă așteptăm vineri, 5 decembrie 2014, de la ora 18:00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției PIUA – joacă, jocuri, jucării.
    Acum șapte ani, câțiva copii-mari au spus Piua! într-un caiet de 48 de file. Lumea copilăriei devenea declarația de avere a unei vârste care nu se mai întoarce, o înșiruire de întâmplări, povești, de liste sau documente scrise, folositoare etnologilor și nu numai. Piua! spuneau ei atunci – un strigăt-semnal care oprește pentru câteva momente binecunoscutul joc Leapșa. Adulții trebuie să și-l amintească fără a-și scormoni prea mult copilăriile. Unii dintre noi l-au folosit în multe alte jocuri ca pe un time out autohton. O pauză de respirație. În cazul nostru, Piua! este și o pauză de re-memorare printre alergăturile cotidiene.
    Astăzi, acea carte cu amintiri se transformă într-o lume cu imagini, populată de jocuri și jucării, încercând să le recreeze vizitatorilor noștri starea și pofta de joacă. Copiii mari și mici pot să joace pe bune șotronul, elasticul, țintar, ics și zero, spânzurătoarea, Piticot, coarda, șah, fotbal cu nasturi, Țară, țară, vrem ostași! și multe altele, însoțite de jucăria preferată și jucăria născocită, prima colecție și supereroii favoriți.
Curatori: Lila Passima și Cosmin Manolache
Intrarea este liberă.

Moshocicliştii




Initiative de toata lauda


Bucuresti


11 decembrie 2014




   Ediţia cu numărul VII a campaniei Moshocicliştii invită comunitatea moto din întreaga ţară, dar şi mămici, tătici şi bunici să se implice în construirea kilometrilor de zâmbete pentru copiii instituţionalizaţi din România.

CINE? Moshociclistii impreuna cu voi

UNDE? Tunes(Gabroveni, nr. 16/ Centrul vechi)

CAND? Joi, 11 decembrie, Ora 20:00

DE CE?
•           Sa strangem donatii pentru copii institutionalizati!
•           Sa ne distram!
•           Sa il vedem pe Cristian Hrubaru!
•           Sa ii ascultam pe Les Ex, Dekadens, Cats in the rain şi The CitiSens
•           Sa construim kilometri de zambete!

CE FACEM DUPA?
•           Pachetele pentru copii! (13 – 18 decembrie)
•           Impartim cadouri! (19 – 22 decembrie)

ALTE PUNCTE DE COLECTARE SI INTALNIRI:
6-7 decembrie, orele 12:00-16:00: Centrul Vechi (lângă Banca Naţionala Română)/ Cismigiu (intrarea principală - Bvd. Elisabeta)
13-14 decembrie, orele 12:00-16:00: Centrul Vechi (langa Banca Nationala Ramana)/ Cismigiu (Intrarea principala - Bvd. Elisabeta)

Vă aşteptăm în număr cât mai mare cu donaţii!!!
***via Daria Stancu

Biologia si dezvoltarea durabila




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea


Bacau


editia a XII-a, 4 - 5 decembrie 2014





Sesiune de comunicări ştiinţifice

DESCHIDEREA OFICIALĂ: 
Joi, 4 decembrie 2014, ora 10:00, Corpul B, Etajul II
în SALA DE EXPOZIŢII
a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Ion Borcea

   În acest an, alături de specialiştii instituţiei noastre, vor fi prezenţi specialişti în biologie, cercetători, muzeografi, doctori şi doctoranzi, precum şi profesori universitari din instituţii de prestigiu din ţară (Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Constanţa) şi din Republica Moldova (Institutul de Zoologie al Academiei Republicii Moldova).
Ne vor onora cu prezenţa specialişti de frunte ai biologiei româneşti:
Prof. dr. Constantin Toma – membru al Academiei Române;
Prof. dr. Gogu Ghiorghiţă – membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă;
Dr. Dumitru Murariu – membru corespondent al Academiei Române.


În cadrul lucrărilor simpozionului va avea loc şi un vernisaj ştiinţific al expoziţiei itinerante  Fasmidele – curiozităţi ale naturii,
expozitie realizata in colaborare cu sprecialistii 
Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.

Lustragii Mosului !




Initiative de toata lauda


Breasla Mestesugarilor din Transilvania


Cluj - Napoca


5 decembrie 2014




   Breasla Meșteșugarilor din Transilvania sărbătorește an de an ziua de Mos Nicolae cu o acțiune caritabilă, amenajând pe străzile Clujului un stand de lustragiu unde curățăm pantofii trecătorilor.
    Printr-un gest creștinesc evocăm pe de o parte o veche meserie urbană, iar pe de altă parte venim în ajutorul copiilor și adolescenților cu dizabilități, donațiile fiind oferite Grădiniței și Școlii Speciale in cadrul Servicului de Ajutor Maltez.
    Anul acesta standul lustragiului va fi amplasat în data de 5 decembrie (orele 10:00-18:00), pe str. Memorandumului nr. 21, în fața Muzeului Etnografic al Transilvaniei, iar Lustragiul Moșului va fi președintele Breslei Meșteșugarilor din Transilvania.

Vă așteptăm cu drag!

Amintiri din copilarie




Prezente romanesti peste hotare


Puppets Art Time


Bruxelles, Belgia


6 - 7 decembrie 2014





   Actorii trupei Puppets Art Time din Iasi aduc pe scenele din Bruxelles spectacolul Amintiri din copilarie, o adaptare dupa Ion Creanga.

6 decembrie, ora 15.00 - Centrul Cultural de Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
7 decembrie, ora 13.00 - Biserica ortodoxă română Sfântul Nicolae, Rue des Palais 181, 1030 Bruxelles

Mari arhitecţi bucureşteni




Lansare de carte


Sidonia Teodorescu: Ioan D. Berindey


Muzeul National George Enescu, Bucuresti


9 decembrie 2014




    Construit de arhitectul Ioan D.Berindey în primele decenii ale secolului XX, Palatul Cantacuzino - sediul Muzeului Național George Enescu găzduiește marți, 9 dcembrie, începând cu ora 18:00, lansarea albumului dedicat arhitectului Ion D. Berindey, semnat de arh. Sidonia Teodorescu, volum ce deschide seria Mari arhitecţi bucureşteni din cadrul colecţiei Planeta Bucureşti a Editurii Vremea.
    Cuvântul înainte îi aparţine acad. Dan Berindei care evidențiază astfel valoarea deosebită a demersului științific al autoarei: "Arhitecta Sidonia Teodorescu a reconstituit <o viață de om. cu minuție și mai ales cu o adevărată paasiune (...), o competență și un neabătut atașament care merită evidențiere și elogii, ca și întreaga lucrare de reconstuire.”

Mai multe informatii aici:

Delta Dunarii - Chipuri, credinte, traditii




Arta plastica contemporana romaneasca


Bogdan Ene


Hotel Delta, Tulcea


6 decembrie 2014






Expozitie permanenta.
Vernisaj: 6 decembrie 2014, ora 17:00,

Concert de Craciun




Diaspora romana


Irlanda


7 decembrie 2014




O prezenta care va fi, cu siguranta, mult apreciata:
Grupul Vocal Traistuta
***Actualitatea irl

Expozitie de Patchwork




Casa de Cultura Friedrich Schiller


Bucuresti


5 - 18 decembrie 2014




   Casa de cultură Friedrich Schiller (str. Batiştei nr. 15) vă invită vineri, 5 decembrie 2014, ora 17:30, la expozitia de Patchwork, coordonata de Alexandrina Popescu, Presedinta Asociatiei de Patchwork.
     Asociaţia, înfiinţată în decembrie 2007, îşi propune promovarea şi în ţara noastră a acestui minunat hobby al femeilor din lumea întreagă. Iubitoare ale lucrului de mână, au descoperit cu ajutorul internetului această artă a PATCHWORK- ului şi au dorit să împărtăşească această bucurie cât mai multor persoane.
     Lucrul de mână este şi la noi în ţară o preocupare în timpul liber. Recomandăm cu căldură şi PATCHWORK-UL pe lângă broderie şi arta noastră populară. Din mate­riale aparent banale se pot realiza obiecte decorative pentru a oferi prietenilor cadouri.
    Folosind metode tradiţionale şi modeme se pot realiza QUILTURI, ce transmit impresii, stări, sentimente evocatoare de evenimente din viaţa fiecăruia, a familiei, a prietenilor.


Program de vizitare: luni-vineri, orele 10.00 -16.00.

Ortodoxia si homeopatia




Serghie Filimonov


Universitatea de Vest, Timisoara


10 decembrie 2014






***Ortodoxia Tinerilor

Pe simezele bistritene




Arta plastica contemporana romaneasca


Nicolae Fleissig, Maxim Dumitras


Galeria de Arta Contemporana, Bistrita


27 noiembrie 2014