sâmbătă, 11 octombrie 2014

Concert recital eseu




Sonet


Filarmonica de Stat, Oradea


15 octombrie 2014




***Alexandrina Chelu via Erika Posmosanu

Cartile copilariei in fiecare casa




Initiative de toata lauda


Alexandra Coman


Opera Nationala Romana, Cluj - Napoca


16 octombrie 2014



Vederi incantatoare...de la Marea Neagra




Sala Dalles, Bucuresti


10 octombrie - 23 noiembrie 2014




„Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70“ - expoziție și seminar

   Expoziția Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70, proiect organizat de Asociația pepluspatru, în colaborare cu Muzeul Național de Artă Contemporană, este deschisă la Sala Dalles din București (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18) în perioada 10 octombrie – 23 noiembrie 2014. 
Curatori: Kalliopi Dimou, Sorin Istudor, Alina Șerban.

    Expoziția îşi propune să ofere o perspectivă inedită asupra celor mai importante produse ale arhitecturii și urbanizării realizate în anii ’60-’70 pe litoralul turistic românesc. Traseul expozițional surprinde rolul pe care ampla sistematizare și dezvoltare arhitecturală l-a jucat în articularea unei noi viziuni a modernități de tip socialist, reflectând în mod direct asupra reprezentărilor implicite pe care arhitectura timpului liber le-a proiectat în spațiul vizual și social al epocii.
    Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70“ identifică proiectul arhitecturii de loisir de la Marea Neagră ca pe un câmp experimental de interacțiune între ideologie (stat), expresie (arhitectură) și utilizare (turist).     
    Expoziția include materiale de arhivă, instalații de obiecte și fotografii ale perioadei, interviuri cu arhitecți implicați, secvențe din filme de propagandă, alături de o serie de lucrări ale artiștilor Ion Grigorescu și Nicu Ilfoveanu.
    Ca eveniment conex, marți, 4 noiembrie 2014, ora 17.00, la Muzeul Național de Artă Contemporană (Str. Izvor nr. 2–4, Palatul Parlamentului, aripa E4) va avea loc seminarul Amplasarea modernității în regiunea Mării Negre. Întâlniri transculturale, hărți ambivalente și arhitectura timpului liber.
     Expoziția este realizată cu sprijinul Muzeului Național de Artă Contemporană București, Graham Foundation for Advanced Studies in the Fine Arts, Fundația ERSTE, Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii, Ordinul Arhitecților Filiala Teritorială Dobrogea, Institutul Cultural Român, Uniunea Arhitecților din România – Arhiva de imagine a revistei Arhitectura, Atlas Corporation, Printman SRL, Square Media, Crama Corcova.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
***http://www.icr.ro/

The Innovative Art Fair.




Prezente romanesti peste hotare


Victoria Art


Essen, Germania


24 - 26 octombrie 2014





    Preview_C.A.R.@artvictoria.ro 

prezintă lucrările artiștilor: 

Andreea Albani, Petru Lucaci, George Marinciu, Christian Paraschiv, 
Beniamin Popescu, Silvia Trăistaru, Roman Tolici, 

ce vor reprezenta Centrul de productie culturală contemporană 
Victoria Art 
la Târgul de artă Contemporary Art Ruhr Essen (C.A.R) 
The Innovative Art Fair, 
în perioada 
24-26 octombrie 2014.

   C.A.R. este un târg internațional de artă ce are loc în fiecare an începând din 2006 la Zollverein World Cultural Heritage Site din Essen, Germania. Cu acest prilej se organizează două evenimente importante: Media Art Fair & Photo Special și The Innovative Art Fair.
   Târgul dorește să dezvolte o piață de artă regională puternică pentru regiunea Ruhr, să reunească artiști de valoare, care să dea personalitate și unicitate acestei noi adrese artistice, oferind în același timp o platformă utilă de networking pentru participanți.

Targul Colectionarilor




Casa de Cultura Mihai Eminescu


Targu Mures


25 octombrie 2014





***Ciprian Horatiu