marți, 9 septembrie 2014

Arhitect Victor Stephanescu




Constanta - Cladiri de patrimoniu


Muzeul de Arta


10 septembrie 2014





***Constanta City

Istorie si Memorie



Un veac de la izbucnirea Marelui Razboi: 1914-2014


Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale, Alba Iulia


10 septembrie 2014





    În cadrul proiectului cultural Istorie şi Memorie, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Consiliul Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia vă invită la expoziţia Un veac de la izbucnirea Marelui Război: 1914-2014.
   Vor fi expuse documente originale privind perioada 1914-1918, fotografii şi obiecte tridimensionale.
   Vernisajul va avea loc miercuri, 10 septembrie 2014, ora 10.00, la sediul 
Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.
Expoziţia este deschisă publicului în perioada 10 septembrie-20 octombrie 2014.

Exponatul lunii septembrie




Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane


Deva


septembrie 2014





   Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva le propune vizitatorilor două noi piese în categoria Exponatul lunii, piese ce poat fi admirate în spaţiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.
    Exponatele lunii septembrie 2014 fac parte din colecţia de istorie modernă a MCDR, fiind reprezentate de două sigilii care au aparţinut avocaţilor Lazăr Petco şi Francisc Hossu-Longin, implicaţi în mişcarea naţională românească din comitatul Hunedoara în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi primele decenii ale secolului al XX-lea. Totodată, cei doi s-au şi înrudit, una dintre fiicele lui Lazăr Petco fiind căsătorită cu fratele lui Francisc Hossu-Longin, Alexandru.
***hunedoaramea.ro

Targul Mesterilor Populari




Muzeul Satului Banatean


Timisoara


editia a XIV-a, 19 - 21 septembrie 2014




Zilele Parcului Gheraiesti




Asociatia pentru Dezvoltare Activa


Bacau


prima editie, 13 - 14 septembrie 2014





    Esti interesat de activități educaționale (dezvoltare personală improvizație, educație nonformală, orientare în natură, prim ajutor, creativitate, handmade, stil de viață sănătos, etc.)? Atunci te așteptam la Zilele Parcului Gherăiești, în weekendul 13-14 septembrie 2014, să participi la workshopurile pregătite de noi și de către partenerii noștrii special pentru tine.
    Îți place să alergi, să mergi pe bicicletă, ești interesat de un stil de viață sănătos? Te așteptăm la Zilele Parcului Gherăiești, în weekendul 13-14 septembrie 2014, să participi la cele două crossuri organizate (alergat și bicicletă) și să câștigi premii special pregătite pentru tine de către sponsorii noștri.
    Ai fost la Observatorul Astronomic și ți-a plăcut atât de mult încât te-ai gândit cum ar fi un spectacol de planetariu live? Atunci te așteptăm la Zilele Parcului Gherăiești pentru un spectacol live de planetariu.
    Te atrag evenimentele culturale, să partici la concerte, să vezi piese de teatru sau spectacole de dans sau pur și simplu îți place să asculți muzică bună, atunci Zilele Parcului Gherăiești este locul potrivit pentru tine.
   Vă invităm pe site-ul evenimentului să descoperiți programul complet al evenimentului și să vă înscrieți la activitățile pregătite împreună cu partenerii noștri:
http://ippg.dezvoltareactiva.ro/

   Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA), organizează în perioada 13-14 septembrie 2014, în Parcul Gherăiești din Bacău prima ediție a festivalului Zilele Parcului Gherăiești, un eveniment ce promovează Parcul Gherăiești în comunitate, potențialul biologic și de agrement al acestuia, alături de un stil de viață sănătos în rândul tinerilor și diversifică oferta de activități în aer liber pentru băcăuani.
    Evenimentul este cuprins în cadrul proiectului Împreună pentru Parcul Gherăiești, o inițiativă a voluntarilor Asociației pentru Dezvoltare Activă, ce se desfășoară în Bacău în perioada 17.02.2014 – 02.11.2014 și urmărește promovarea potențialul biologic şi de agrement al Parcului Gherăieşti în comunitatea locală.

Expo Cristal




Muzeul National de Geologie


Bucuresti


12 - 14 septembrie 2014




    In perioada 12-14 septembrie 2014, in spatiul expozitional exterior al Muzeului National de Geologie se va desfasura o noua editie a Expo Cristal.
   Cristale in forma bruta, bijuterii, pietre pretioase si semipretioase aflate in tendintele sezonului toamna –iarna 2014, vor fi prezentate de peste 30 de expozanti, pasionati ai stiintelor geologice. Printre piesele de exceptie ce vor fi prezentate, opalul de Peru va fi vedeta acestei editii. Piatra este relativ rara si poate fi gasita in Muntii Anzi, langa San Patricio- Peru. In functie de modul in care este taiata, aceasta poate sa fie clara in diverse note de culoare sau cu incluziuni ce se aseamana unor ferigi negre.

   Expozitia va fi deschisa publicului vizitator intre orele 10.00-17.30 
iar pretul unui bilet este de 4 lei.
   Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 021/212.89.52. sau pe http://www.geology.ro/

Tineri Artisti




Arta plastica contemporana romaneasca


World Trade Center - Convention Center, Bucuresti


8 septembrie - 8 octombrie 2014





***Mihaela Pandelescu

Pe simezele bistritene




Arta plastica contemporana


Norbert Thomae


Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Bistrita


12 septembrie 2014



Targ de Arta si Antichitati




Promenada Mall


Targu Mures


19 - 21 septembrie 2014



Lectura de joi




Biblioteca Metropolitana, Bucuresti


11 septembrie 2014




   Joi, 11 septembrie 2014, de la ora 19:00, în Grădina de citit a Bibliotecii Metropolitane București (BMB), vor lectura pentru public Augustin Cupșa, Ana Săndulescu și Marius Gabor. Accesul la eveniment este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.
MC: Andrei Zbîrnea

Barbati la razboi




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul Tarii Crisurilor, Oradea


12 septembrie 2014




   Muzeul Ţării Crişurilor şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative Bucureşti, organizează expoziţia de tapiserie Bărbaţi la război. 
   Vernisajul va avea loc vineri, 12 septembrie 2014, ora 17.30, la sediul din Palatul baroc (B-dul Dacia nr. 1-3).
Va asteptam!

Sibiu: Monumente. Oameni. Locuri




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Martin Rill


Bucuresti


9 septembrie - 5 octombrie 2014




    Ambasada Republicii Federale Germania in colaborare cu Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti organizeaza expozitia de fotografie Sibiu: Monumente. Oameni. Locuri, autor Martin Rill.
    Vernisajul va avea loc in data de 9 septembrie 2014, ora 17.00, in prezenta Ambasadorului Republicii Federale Germania, Werner Hans Lauk.
    Vor fi prezentate 180 de fotografii color cu monumente, oameni si locuri din Sibiu si imprejurimile sale, insotite de texte bilingve in romana si in germana. Expozitia se inscrie in cadrul proiectului Sibiu. Capitala Europeana 2007 desfasurat de catre Primaria Municipiului Sibiu iar acum va fi expusa pentru prima oara la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti, in perioada 8 septembrie – 5 octombrie 2014.

Informaţii suplimentare:

Biroul Relaţii Publice – Muzeul Satului – 021 317 91 03 – int. 178

Ambasada Republicii Federale Germania in Romania

Oana Davidescu - Sectia cultural – 021 202 97 34