marți, 15 iulie 2014

Fereastra catre suflete




Arta plastica contemporana romaneasca


Mirela Mira Turtoi


Hotel Ibis, Constanta


31 iulie - 10 august 2014



***Constanta City

Seara de carte la...



Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu


Targoviste


17 iulie 2014




   Joi, 17 iulie 2014, ora 18:00, la sediul Bibliotecii Judeţene I. H. Rădulescu Dâmboviţa are loc o nouă întâlnire Seara de carte la Târgovişte.
   Cartea discutată: Zbor deasupra unui cuib de cuci, de Ken Kesey.
   Prezintă: Maria Theodora Ungureanu.

Lumina si culoare



Arta plastica contemporana romaneasca


Dana Ortelecan


Galeriile de Arta, Alba Iulia


1 august 2014




Pe simezele Blajului



Arta plastica contemporana romaneasca


Constantin Pele, Niu Herisanu


Muzeul de Istorie Augustin Bunea, Blaj


15 - 30 iulie 2014



Memoria Aviatiei Romane




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Galati


17 iulie 2014




   Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii - Filiala General Av. Aurel Niculescu Galaţi şi Asociaţia Galaţi, oraşul meu vă invită joi, 17 iulie 2014, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei 

MEMORIA AVIAŢIEI ROMÂNE

   Expoziţia dedicată Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, marcată în fiecare an pe data de 20 iulie, oferă publicului gălăţean ocazia de a afla mai multe despre eroii aerului care şi-au dedicat viaţa aripilor româneşti. 
   Acest capitol fascinant din istoria României "prinde viaţă” la Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi datorită fotografiilor inedite şi obiectelor tridimensionale puse la dispoziţie de Lt. cdor (r) Ichim Feodor - preşedinte Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii - Filiala General Av. Aurel Niculescu Galaţi, Cpt. cdor.(r) Răileanu Ionică – vicepreşedinte Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii - Filiala General Av. Aurel Niculescu Galaţi şi colecţionarii: 
Bogdan Brânzan, Ilie Negrea şi George Milea.

Evenimentul va avea loc la secţia Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi 
din str. Domnească nr. 25.

Vă aşteptăm cu drag!
Intrarea liberă!

RasTimp




Arta plastica contemporana romaneasca


Dorina Cioplea, Viorel Sandu Curt


Galeriile Municipale de Arta, Targu Jiu


17 - 30 iulie 2014





   Joi, 17 iulie 2014, de la ora 18.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică RăsTimp a artiştilor Dorina Cioplea şi Viorel Sandu Curt.
   Un eveniment organizat sub patronajul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Târgu Jiu. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 17-30 iulie 2014.

   “RĂSTIMP”, răstimpuri, s.n. Durată (limitată) de timp; interval între două perioade sau două momente diferite.
   Că trecerea timpului este ireversibilă şi inevitabilă ştim cu toţii. Că mereu ne aflăm între momente care au potenţialul de a deveni foarte importante pentru noi şi parcursul nostru - de asemenea ştim, deşi ne vom da seama de importanţa lor abia când vom trage linie. Totuşi, ce se întâmplă în răstimp, între timp? În niciun caz nu ne punem existenţele pe pauză aşteptând secvenţele ”tari”. Viaţa este o succesiune de (răs)timpuri în care trăim, respirăm, lucrăm, creăm, iubim, de multe ori chiar mai sincer, fiind eliberaţi de presiunea “momentelor perfecte” sau ”importante”. Un răstimp este un răgaz pe care ţi-l acorzi, din când în când, într-un maraton care pare interminabil.
    Dorina Cioplea s-a născut în 1987 la Târgu-Jiu, Judeţul Gorj. Absolventă şi licenţiată a Universităţii Constantin Brâncuşi, secţia Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative şi a Liceului de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu Târgu-Jiu. Prezentă cu lucrări de pictură, grafică şi instalaţii în mai multe expoziţii de grup şi personale (Târgu-Jiu, Petroşani, Timişoara, Bucureşti, Mediaş) încă din timpul liceului. Activează în presa scrisă şi audio-vizuală din 2007, lucrând ca reporter, redactor, redactor cultural, secretar şi coordonator de redacţie, editor coordonator. Din decembrie 2011 şi până în septembrie 2012 a fost managerul Galeriei Galateea din Bucureşti, prima galerie de ceramică din ţară, iar timp de o jumătate de an a reprezentat imaginea editurii bucureştene Tracus Arte. În ultimul timp a ales să se implice şi în proiecte curatoriale. Alături de sora sa, artista Cristina Ploscariu, organizează expoziţia naţională anuală EGOgrafie, ajunsă deja la a cincea ediţie. Cea mai recentă expoziţie personală, Eu sunt Tu (alături de Cristina Ploscariu), a avut loc la finalul anului 2013, la Mediaş.
   Viorel Sandu Curt s-a născut în 1988 la Slatina, Judeţul Olt. A absolvit Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu, secţia grafică. Licenţiat al Facultăţii de Arte şi Design, Universitatea de Vest Timişţoara. În cadrul aceleiaşi facultăţi are un master în grafică publicitară şi de carte şi, în prezent, este doctorand în anul I, la Şcoala doctorală a Universităţii de Vest Timişoara. A expus în Slatina (expoziţii personale, Tabăra Internaţională de Pictură organizată de Centrul Cultural Slatina, etc), Timişoara (Bienala Studenţilor de Grafică, Gala doctoranzilor), Târgu Jiu (EGOgrafie), Ungaria (Bienala de Gravură), Australia (Bienala de desen). A lucrat ca agent publicitar, desenator artistic la o firmă de vitralii, dar şi designer pentru piesa de teatru Ibovnicele, pusă în scenă la Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina şi stenograf pentru piesa Măgura, cu Claudiu Bleonţ, o producţie a aceluiaşi Centru Cultural. Are lucrări în colecţii particulare din ţară şi străinătate.

Caravana Muzeelor




Muzeul de Artă Vasile Grigore - pictor și colecționar


București


ediția a III-a, 16 - 18 iulie 2014




   Aflată la a treia ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul. Astfel, zece muzee și organizații culturale vor găzdui, pe durata vacanței de vară, ateliere de educație cultural-artistică coordonate de Global Mindscape şi realizate în parteneriat cu muzeele.
   Urcați copiii în Caravana Muzeelor în perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).
   Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. 
   Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

În luna iulie, atelierele se desfășoară astfel:

Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor)
Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)
Foișorul de Foc și destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul Național al Pompierilor)
Arta contemporană pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery)

Vasile Grigore și secretele unei colecții 
(16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)

   Copiii au ocazia să descopere obiectele interesante și diverse găzduite de muzeu și să realizeze propriile lucrări chiar în spațiul de expunere.
   Miercuri, 16 iulie, ora 10.00 – Pictorul Vasile Grigore: descoperim personalitatea artistului și ce subiecte îi plăcea să reprezinte; la atelier experimentăm pictura pe lemn în game cromatice vii, pentru a înțelege mai bine stilul pictorului
   Joi, 17 iulie, ora 10.00 – Personalități din muzeu: pornind de la lucrările expuse, discutăm despre personalități cum ar fi George Enescu sau Corneliu Baba; pictăm cu acrilic pe pânză și dedicăm cuiva drag lucrarea noastră
   Vineri, 18 iulie, ora 10.00 – Vasile Grigore și tradiția românească: ne oprim asupra obiectelor de artă tradițională din colecția artistului și decorăm o trăistuță: învățăm să realizăm o bordură cusută, apoi pictăm motive decorative pe câmpul central

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Adresa: Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti

Informatii privind participarea precum si programarea 
se vor face pe adresa de e-mail caravana.muzeelor@gmail.com 
sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).

Atelierele Vasile Grigore și secretele unei colecții 
sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu 
Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar

Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Tipografia, Bucuresti


14 iulie - 17 august 2014




   Vă invităm la Expoziţia de Sculptură care reuneşte anul de licenţă al Departamentului de Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti - promoţia 2014 - şi profesorii lor.

Coordonator: Dup Darie
Asistent: Cristian Răduţă.

Expozitia este deschisă în perioada 14.07.2014-17.08.2014 
în spaţiul generos al Galeriei Tipografia, 
Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculeşti nr. 19.