miercuri, 9 iulie 2014

Povești din București în Benzi Desenate




Muzeul Municipiului București


prima ediție, 8 iulie - 10 august 2014




    Craii de Curte Veche, Miţa Biciclista, Ioniţă Tunsul, Personajele lui Caragiale împreună cu Vlady, Pisica Pătrată şi Bucureştenii secolului 21, ajung la Palatul Suţu!
    Artiştii Puiu Manu, Şerban Andreescu, Mihai Ionuţ Grăjdeanu, Alin Teodor Ivan, Alexandru Ciubotariu şi Octav Ungureanu îşi vor prezenta personajele şi poveştile lor din Bucureşti, în Benzi Desenate. Expoziţia va fi deschisă în perioada 8 iulie – 10 august 2014.
   “Este o trimitere la o vârsta pe care fiecare dintre noi o are, chiar dacă am intrat în virste clasice. Ei bine, această vârstă este undeva păstrată și adesea, în unele situații care se tot desfășoară în viața asta a noastră, ne raportează la lucruri începute în trecut și care de cele mai multe ori au continuitate. De aici și ideea unui salon de bandă desenată, pentru că sunt o serie de detalii care nu pot fi prezentate într-un studiu istoric, sau nu pot fi cuprinse în imagini în mișcare, pentru că sunt mai bine reliefate printr-o compoziție, sau prin sublinierea unor trăsături de fizionomie, de gestică, de atitudine, sau detalii care pot fi mai bine surprinse cu ajutorul desenului, detalii ale unor întâmplări din trecut. Orașul București este de văzut acum ca un adevărat examen. În ce măsură el poate alimenta în bandă desenată, povești care să atragă. Este, cred, un element de noutate, dar și de originalitate pentru aceia care s-au înscris la acest examen, mă refer la artiști, iar pentru public, în ce măsură el va reuși să recolereze cu vârsta de care vă povesteam la început." Adrian Majuru, manager (director) Muzeul Municipiului Bucureşti.
    Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu s-a alăturat istoricului de artă Adrian Majuru în organizarea acestui prim Salon BD, Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate.
   “Am realizat o scurtă bandă desenată la propunerea domnului Adrian Majuru pentru Revista de antropologie urbană. Pornind de la această lucrare, ne-am gândit la organizarea unei expoziţii deosebite la muzeu, bazându-ne pe misterioasele poveşti ale Bucureştiului de ieri şi de azi, dar prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate. Eu şi artiştii care expun, nu facem decât să invităm trecătorul să redescopere frumuseţea oraşului în care trăieşte. Identitatea Benzii Desenate româneşti riscă să se piardă din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internaţionale. Am susţinut întotdeauna că noi, autorii BD din România, trebuie să promovăm, prin banda desenată, personajele şi poveştile româneşti . Contează cum desenezi, ce stil abordezi şi despre ce desenezi! “, a subliniat Mihai Ionuţ Grăjdeanu.

    Salonul BD va include lansări de carte, conferinţe, ateliere pentru copii, o mini Şcoală de Vară la Palatul Suţu. Programul complet va fi prezentat pe pagina de facebook a muzeului: www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti
Vernisaj: Marţi, 8 iulie, ora 19:00
Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu, Bd. I.C.Bratianu, nr.2, e-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro, 
Tel.: 021.315 68 58, Fax: 021. 313 85 15

Afiş: Mihai Ionuţ Grăjdeanu

***Adrian Majuru via Alina Pavelescu

Consiliul de Coroana




Muzeul National Peles


100 ani de la neutralitatea Romaniei


Sinaia


3 august - 30 septembrie 2014



   Muzeul Național Peleș vă invită în perioada 3 august – 30 septembrie anul curent să vizitați expoziția temporară Consiliul de coroană din 1914. 100 de ani de la neutralitatea României.      
  Organizată în Sala veche de muzică a Reginei Elisabeta de la parterul Castelului Peleș, expoziția își propune să reconstituie cu mijloace specifice, momentul istoric din 21 iulie/3 august 1914, care a trasat destinul politic al României antebelice. Expoziția va fi însoțită de o broșură ilustrativă pentru contextul istoric al debutului conflagrației. 
    La 15/28 iunie 1914, moștenitorul coroanei imperiale austriece, Franz Ferdinand și soția sa, Sophia Chotec sunt asasinați în Bosnia. Consacrat în istoriografie drept ,"asasinatul de la Sarajevo”, pretext politic sau gest firesc al unei mari puteri lezate, incidentul a determinat reacția în lanț a marilor state, aruncând Planeta într-un "dans canibalic”, cum plastic numea Nicolae Iorga primul război mondial.
    Cele două mari blocuri politico-militare, Puterile Contrale (sau Tripla Alianță: Germania, Austro-Ungaria, Italia) și Antanta (sau Tripla Înțelegere: Franța, Rusia, Marea Britanie) își dispută sferele de influență și își precizează alianțele. La 15/28 iulie, Austro-Ungaria atacă Serbia, la 30 iulie, Rusia decretează mobilizarea generală, iar la 1, respectiv 3 august, Germania declară război Rusiei și Franței. La 5 august, Marea Britanie atacă Germania. "Războiul surprizelor” a găsit România Mică într-o alianță militară secretă cu Puterile Centrale. Inițiate de Regele Carol I, negocierile din vara anului 1883, s-au materializat la 18/30 octombrie, prin semnarea la Viena a unui tratat militar defensiv cu Austro-Ungaria, la care a aderat și Germania (cancelarul Otto von Bismarck).
    Tratatul stipula intervenția celor trei aliați în cazul unui atac militar și acorda României șansa unei integrări economice și politice în lumea Occidentală. De asemenea, statua ieșirea din izolarea diplomatică și consolida poziția Regatului în sud-estul Europei. Însă cea mai importantă dintre prevederi era legată de rezolvarea problemei dunărene și de sprijinul armat contra Rusiei și a politicii ei duplicitare. Cunoscut de foarte puțini oameni politici, precum Ion C. Brătianu, artizanul alianței cu Puterile Centrale, de Ion I.C. Brătianu, Titu Maiorescu, Alexandru Marghiloman și P. P. Carp, tratatul este adus la cunoștința guvernului și a președinților partidelor istorice (Partidul Național Liberal, Partidul Conservator și Partidul Conservator-Democrat) în cadrul Consiliului de coroană din 3 august 1914, întrunit la Sinaia, în Sala veche de muzică.
    Celor optspreceze personalități politice reunite în prezența Regelui Carol I și a principelui moștenitor Ferdinand le revine greaua sarcină istorică de a alege între trei opțiuni distincte: a) alianța preexistentă, cu avantaje enorme pentru România, dar cu prețul renunțării la Transilvania și Bucovina b) alianța cu Antanta, adică și cu Rusia, care trădase interesele României la Congresul de la Berlin și anexase Basarabia (1878) sau c) neutralitatea în varianta prudentă a expectativei armate. În aceeași zi, Regele și liderii politici iau cunoștință de neutralitatea Italiei (până în 1915), act care a cântărit greu în decizia finală. Pe masa Consiliului au fost expuse alături de tratatul secret, cele patru tratate prin care era reînnoită alianța din 1883: tratatele din 13 iulie 1882, din 16 septembrie 1896 (ambele semnate la castelul Peleș, cel din 1896, chiar în contextul vizitei oficiale a împăratului Franz Josef !), din 4 aprilie 1902 și din 23 ianuarie 1913.
    Cu excepția lui P. P. Carp, fost președinte al Consiliului de Miniștri (1900-1901, 1910-1912) și președinte al Partidului Conservator, care se pronunță deschis pentru păstrarea alianței cu Puterile Centrale, și a Regelui, desigur, ceilalți politicieni optează pentru neutralitate. Memoriile lui I.G. Duca și ale lui Al. Marghiloman, notițele lui Dissescu, păstrate în arhiva Take Ionescu, relatările indirecte ale lui N. Polizu-Micșunești, Nicolae Filipescu și Duiliu Zamfirescu sunt edificatoare în acest sens.
    După doi ani de neutralitate, guvernul liberal condus de Ionel Brătianu, dar și Regele Ferdinand I decid angajarea în război alături de inamicii Puterilor Centrale într-un alt consiliu istoric, desfășurat de această dată la Palatul Cotroceni, la 14/26 august 1916. Reacția Germaniei, patria natală a dinastiei române este radicală: Ferdinand a fost declarat mort și șters din arborele genealogic al familiei sale, un sacrifiu regal care a contribuit hotărâtor la înfăptuirea României Mari.

Vizitarea Expozitiei
Expoziţia se viziteaza în perioada:
3 august – 30 septembrie 2014

Programul de vizitare:
Marti 11:15 – 17:00
Miercuri 9:15 – 17:00
Joi – Duminica 9:15 – 17:00
Ultima intrare la ora 16:15.

Expozitia este gratuita, 
fiind vizitata in cadrul expozitiei de baza a Castelului Peles.

Ianza Art Inter Cultural




Arta plastica contemporana


Biblioteca Judeteana Lucian Blaga, Alba Iulia


9 iulie - 9 august 2014





***Ianza Cristian

Chenzine literare




Lansare de carte


Tania Radu


Librăria Humanitas Kretzulescu, București


14 iulie 2014






Călător prin România




Arta plastică contemporană românească


Margareta Toderică


Galeriile de Artă Al. I. Cuza, Centrul Cultural Ruginoasa


26 iulie 2014





    Avem onoarea a va anunta ca in cadrul manifestarilor organizate in zilele de 26-27 iulie 2014 ocazionate de cea de-a II a editie a Targului Mestesugarilor, sambata 26 iulie a.c. in sala Galeriilor de Arta Al. I.Cuza din cadrul Centrului Cultural Ruginoasa va avea loc vernisajul expozitiei de pictura (grafica si acuarela) CALATOR PRIN ROMANIA a pictoritei Margareta Toderica.
Va asteptam cu drag!

La Capalna pe Valea Frumoasei




Festival folcloric


Caminul Cultural, Capalna


editia a II-a, 13 iulie 2014




Instantanee medievale




Arta plastica contemporana


Turnul Fierarilor, Sighisoara


12 iulie 2014



Citeste-mi despre Bucuresti




Initiative de toata lauda


Muzeul Municipiului Bucuresti


11 iulie 2014




   Vineri, 11 iulie, echipa bibliotecii Muzeului Municipiului Bucureşti alcătuită din Ortanţa Constantin, Cristina Grigore, Dana Lupu şi Silvia Orăşanu vor împărtăşi generaţiei tinere, aspecte din viaţa şi cultura oraşului Bucureşti. 
   Prima activitate îi va avea ca invitaţi pe copiii instituţionalizaţi 
de la ASOCIAŢIA MIA’S CHILDREN.

Festivalul Medias - Cetate Medievala



Piata Regele Ferdinand I, Medias


11 - 13 iulie 2014



   Începând cu ziua de vineri 11 iulie, în cadrul Festivalului Mediaş – Cetate Medievală, aproximativ 70 de meşteşugari vor fi prezenţi în Piaţa Regele Ferdinand I. 


   În perioada 11 – 13 iulie, doritorii pot achiziţiona produse de ceramică, de lemn, de metal, împletituri de paie, pielărie, decoraţiuni, aranjamente florale de interior şi exterior, fluiere şi naiuri, lumânări, produse naturiste şi apicole, dulceţuri, sucuri naturale sau dulciuri de casă. 


   De asemenea, pe parcursul Festivalului Mediaş – Cetate Medievală spectatorii pot urmări demonstraţii ale meşteşugarilor care îşi vor arăta măiestria în prelucrarea produselor din piele, ceramică, sticlă, a ţesăturilor sau opincilor tradiţionale.

Zilele Orasului Gataia




Arta plastica contemporana romaneasca


Casa de Cultura, Gataia


11 iulie 2014



Scoala de Vara de Astronomie: Priviti Cerul !




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta


Planetariul-Observator Astronomic, Galati


15 - 19 iulie 2014





   În perioada 15 - 19 iulie 2014, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi, organizează cea de a VII-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie Priviţi Cerul, manifestare care va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară. Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui Călin Popovici, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic.
   "Această şcoală de vară va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică. În fiecare zi a şcolii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 1800 - 2200, iar după aceasta urmând observaţiile astronomice şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 2200 - 0000. Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii. 
   Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim: Bolta cerească şi constelaţiile, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Vecina noastră Luna, Obiectele Deep-Sky, Insule de lumină şi necunoscut în Univers, Cometele - o privire spre trecut, etc.
   "Şcoala de Vară de Astronomie Priviţi Cerul ! urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei prin participarea la acţiuni interactive”, ne-a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi.
    Pasionaţii de astronomie sau cei care vor să se iniţieze în tainele acestei ştiinţe, sunt aşteptaţi să participe la acestă manifestare. 
   Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la 0236-411898. 
   Participarea la cursurile de astronomie este GRATUITĂ !

Aurul si argintul dacic al Romaniei




Muzeul Tarii Crisurilor


Oradea


16 iulie - 31 august 2014




    Muzeul Ţării Crişurilor se pregăteşte să deschidă una dintre cele mai spectaculoase expoziţii oferite publicului în acest an, Aurul şi argintul dacic al României, pe care o va găzdui timp de o lună şi jumătate în sălile de expoziţii temporare de la Palatul baroc (B-dul Dacia nr.1-3), începînd cu data de 16 iulie 2014.
   Această iniţiativă expoziţională aparţine Muzeului Naţional de Istorie a României căruia i s-au alăturat 31 de instituţii muzeale din ţară, între care şi complexul muzeal orădean. Prima prezentare a avut loc în 2013, la Bucureşti, unde s-a bucurat de un succes remarcabil, expoziţia urmînd să fie itinerată în cel puţin 12 oraşe din ţară, primul fiind Timişoara, iar acum, Oradea. 
  Aurul şi argintul dacic al României reuneşte peste o mie de piese arheologice reprezentative, din aur şi argint, care ilustrează o perioadă de peste 6000 de ani, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Tîrzie. Obiectele prezentate, încărcate de semnificaţii şi istorie, au fost descoperite pe teritoriul României, multe dintre ele provenind din săpături arheologice, fapt care le sporeşte valoarea. Printre artefactele prezentate există atît exemplare cu o lucrătură mai simplă – de exemplu figurinele antropomorfe din Neo-Eneolitic, ce erau decupate dintr-o foaie metalică sau, mai tîrziu, unii cercei din perioada romană, care erau lucraţi dintr-o singură sîrmă de aur meşteşugit îndoită şi răsucită -, cît şi adevărate puncte de referinţă în arta metalului preţios, cum ar fi diadema de la Buneşti-Avereşti, în care siluetele animalelor fantastice şi formele florale elaborate se îmbinau iniţial cu accentele de culoare conferite de încrustaţiile cu email sau pastă de sticlă. Mărturie pentru veleităţile artistice şi îndemânarea orfevrilor de altădată sau pentru complexitatea soluţiilor tehnologice folosite pot sta piesele din inventarele ansamblurilor princiare getice (Craiova, Cucuteni-Băiceni, Poiana Coţofeneşti, Agighiol sau Peretu), diversitatea şi bogăţia de forme a orfevrăriei dacice (brăţările polispiralice de aur descoperite în zona cetăţii de la Sarmizegetusa Regia sau tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti etc.) şi, nu în ultimul rând, inventarele funerare şi tezaurele Evului Mediu Timpuriu sau Antichităţii Târzii, Pietroasa, Apahida, Cluj-Someşeni sau Histria.

Expoziţia rămîne la Muzeul Ţării Crişurilor pînă în 31 august 2014. 

Programul de vizitare:

Marţi, Joi, Sîmbătă: 10.00-15.00; Miercuri, Vineri, Duminică: 10.00-18.00. 

Preţul biletelor: 

10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Campulung Mon Amour...




Arta plastica contemporana romaneasca


Campulung Muscel


13 - 20 iulie 2014




Dragi prieteni si cetateni ai orasului Campulung Muscel,

   Va invitam cu drag, la expozitia de pictura organizata la primaria orasului Campulung, pe strada Negru Voda, cu prilejul Zilelor Orasului, in perioada 13-20 iulie, 2014. 
   Expozitia, vernisata pe 17 iulie, ora 18.30, este organizata sub egida Uniunii Artistilor Plastici in colaborare cu Primaria orasului Campulung, a Casei de cultura si a Galeriei de arta ELITE PROF ART, din Bucuresti.

Expun: 

Margareta Anton, Monica Cristea, Anca Gheorghiu, 
Ana Ranete si Amalia Suruceanu.

Targ de Vara




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


11 - 13 iulie 2014




   Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizează Târgul de Vară, 
desfăşurat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, 
din şos. Kiseleff nr.3, 
în perioada 11 iulie-13 iulie 2014. 

Intrarea este liberă!

   De pe la 10,00 dimineaţa până seara târziu , în curtea Muzeului vor fi: târgoveţi şi artizani, meşteri şi negustori cu: dulciuri şi podoabe, obiecte vechi şi ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.
   Vor fi prezenţi, cu multe şi felurite meştereli: iconari, cioplitori în lemn, ţesătoare, ceramisti, tineri artizani, cusătorese, împletitoare etc. Negustorii de antichităţi îi veţi întâlni în curtea din spate cu: ţesături, mobilier, carte, ceramică şi porţelanuri, obiecte specifice unei gospodării ţărăneşti, patefoane, ceasuri, gravuri şi felurite obiecte de artă.
   Se pot târgui: prăjituri tradiţionale, miere şi produse apicole, Cozonac Domnesc, plăcinte întinse de Turnu, halviţă şi ciocolată de casă din Banat, brânzeturi, păstrăv afumat, dulceţuri, siropuri şi zacuşti din Dâmboviţa, Kurtos Kalacs din secuime, turtă dulce şi covrigi de la Piteşti şi alte bunătăţi.
   La faţa locului, pentru pofticioşi, preparatele româneşti la ceaun se servesc cu lipie dâmboviţeană. 
    Si în această săptămana copiii sunt aşteptaţi la atelierele de creativitate, unde vor învăţa să picteze şi să decoreze, să modeleze, să decupeze, să lipească împreună cu prieteni, părinţi şi bunici. Ei vor redescoperi lumea poveştilor şi personajelor, vor realiza jucându-se cadouri pentru cei dragi sau obiecte de decor vesele, aşa cum copilaria este!

Mai multe detalii despre ateliere pe: 
https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Corina Berariu - Tactic Events
Tel: 0735 441 304
Fax: 031 424 34 88
office@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca

After 7




Arta plastica contemporana romaneasca


Terroirs Boutique du Vin, Brasov


12 iulie - 15 august 2014



Asa cum a fost




Romania de-altadata


Lumea si noi


Colectii si Colectionari





Ne aflam in perioada anilor '64-'65. Conducatorul de Partid si de stat de atunci,
Gheorghe Gheorghiu Dej isi traieste ultimele zile (avea sa moara la 19 martie 1965, 
conform unor opinii iradiat de catre sovietici).
Incepusem sa iesim deja de sub tutela rusa, linie urmata mai apoi si de
Nicolae Ceausescu.
Fusese adoptata o linie "nationala" a construirii societatii comunist/socialiste, 
se deschideau  "orizonturi" noi si nu neaparat "rosii".
Si voi exemplifica aceste lucruri prin imaginile de mai jos...


...gasite in volumul (format mare si...foarte greu) editat (in limba engleza)
de catre Camera de Comert a Republicii Populare Romane.



Sesiunea Comisiei Economice ONU pentru Europa.
In centru, Secretarul General ONU, U. Thant; in dreapta lui:
Gogu Radulescu (vice-presedinte al Consiliului de Ministri).


Semnarea protocolului pentru schimburile de marfuri intre R.P.R. (Victor Ionescu,
stanga) si U.R.S.S. (Nicolai Patolitchev) pe anul 1964.


Semnarea protocolului pentru schimburile comerciale intre 
R.P.R. si R.D. Germana pe anul 1964.
Semnatari: I. Voicu (dreapta) si A. Patzold (din partea germana).


Semnarea acordului pentru comert si plati pe anul 1963 intre
R.P.R. (Nicolae Anghel) si R.P. China (Siu-Gien-guo).


Unul dintre primele documente care au cimentat relatiile comerciale
romano-cubaneze: Lista marfurilor pentru export in 1962.
Au semnat Ion Urda (in dreapta) si Jose Alvarez Guera. 


Valentin Steriopol (dreapta) si M. Vohra (India) semnand 
un nou acord comercial pe termen lung.


Ilie Voicu si Francois Aplogan (Republica Dahomey) se felicita 
cu ocazia semnarii acordului comercial dintre cele doua tari.


Mihail Petri (stanga) si Per Haekkerup (Danemarca) semnand 
acordul comercial pe termen lung. 


Semnarea protocolului pentru schimbul de marfuri pe 1963 intre 
Romania (M. Petrescu) si Italia (G. Succioli).


Semnarea acordului comercial pe cinci ani intre Romania (A. Ioncica, dreapta) 
si Marea Britanie (A. N. Halls).


Delegatie guvernamentala japoneza (in frunte cu Tsunesuke Wada - unul dintre
conducatorii Fuji Electric Manufacturing Co. Ltd.) la sosirea ei la Bucuresti.



Delegatie economica austriaca (dreapta), condusa de Fritz Bock, 
pe timpul discutiilor de la Ministerul Comertului Exterior (Victor Ionescu)


Majestatea Sa Imparatul Hirohito (dreapta) vizitand pavilionul Romaniei 
la Targul International de la Tokyo (Japonia).


Presedintele Austriei, Adolf Sharf (centru) vizitand pavilionul Romaniei 
la Targul International de la Viena.


Premierul suedez Tage Erlander vizitand pavilionul Romaniei 
la Targul International de la Goteborg.


Pavilionul Masinexport la Targul International de la Zagreb (Iugoslavia).


Prezenta romaneasca la Targul Britanic Alimentar atrage in fiecare an 
un numar mare de vizitatori.


Experti si tehnicieni turci examinand instalatiile de forare romanesti
expuse la Targul International de la Izmir.


Dornica de extinderea cooperarii interbalcanice, Romania este prezenta 
an de an la Targul International de la Salonic (Grecia).


Prezenta substantiala romaneasca la 
Targul International de la Damasc (Siria).


In anii din urma Romania a devenit un participant traditional la 
Targul International de la Tripoli (Libia).


Mobila romaneasca prezenta la Targul de la Cologne (R.F. Germana).


Pavilionul romanesc de la Targul International Alimentar de la
Frankfurt-pe-Main (R.F. Germana).


Echipament electric (transformator) expus la 
Targul International de la New Delhi (India).


Romania este o participanta traditionala la Targul International de la
Bruxelles (Belgia).


Oficiali romani si britanici vizitand Expozitia industriala engleza 
deschisa la Bucuresti in toamna anului 1962.


O mare varietate de masini si echipamente expuse la 
Expozitia Industriala Franceza, Bucuresti, 1962.


Expozitia Industriala Italiana, Bucuresti. 1963.


Expozitia Industriala Austriaca, Bucuresti. 1962.


Expozitia Industriala Cehoslovaca, Bucuresti. 1962.


Vedere exterioara a Expozitiei Industriale Iugoslave, Bucuresti. 1964.


Expozitie deschisa de S.U.A. in 1963 la Bucuresti cu produse din sfera
transporturilor. Interesante, ca imagini "de epoca", in ceea ce priveste
autoturismele dar si rulota...


Uzina de distilare, Rafinaria de la Gauhati, India.
Rafinaria a fost ridicata dupa un proiect romanesc si echipata 
cu instalatii realizate in tara noastra.