sâmbătă, 24 mai 2014

Rock the Blindness




Initiative de toata lauda



Asociatia Nevazatorilor din Romania


Club Fabrica, Bucuresti


30 mai 2014




   Asociatia Nevazatorilor din Romania 
organizeaza pe 30 mai 
un concert caritabil 
Rock the Blindness. 

   Evenimentul se va desfasura in Club Fabrica iar pretul unui bilet este de 15 lei. Pe scena vor urca Oana Sirbu, Crina Matei, Popas Band, Fantasy Band si Alexandru Voican (membru ANR).
   Banii obtinuti pe bilete vor fi directionati catre primul Centru Social si de Reabilitare al nevazatorilor din Romania.

Expozitie de bijuterie contemporana





Iuliana Asoltanei, Cornelia Brustureanu


Galeria de Arta Grand Hotel Traiana, Iasi


1 - 30 iunie 2014





   In luna iunie 2014, Galeria de Arta Grand Hotel Traian va propune o Expozitie de Bijuterie Contemporana.
  Cei doi designeri expozanti : Iuliana Asoltanei si Cornelia Brustureanu, ne propun o noua incursiune in lumea bijuteriei contemporane, o lume unde accentul se pune pe unicitate, autenticitate si frumusete.
  In cadrul acestei manifestari iubitoarele de moda si de frumos vor putea gasi piese de bijuterie realizate din materiale neconventionale, originale si incarcate de emotia celui care le-a gandite, desenate, lucrate si finisate cu o viziune autentica. Demersul vine in intimpinarea necesitatii unor piese deosebite in contextul unei societati care incepe incet-incet sa-si afirme individualitatea.
   Expozitia invita publicul sa ia contact cu o parte inedita a bijuteriei, si anume bijuteria de autor.
  Vizitatorii vor regasi la parterul Grand Hotel Traian, in Galeria de Arta, peste 30 de piese unicat, disponibile spre achizitionare.
  Expozitia va fi deschisa publicului incepand cu 1 iunie pana la data de 30 iunie 2014.

Diana cu vanilie. The Book.




Lansare de carte


Diana Sorescu


Bookfest, Romexpo, Bucuresti


30 mai 2014





   V-o mai amintiți pe jurnalista Diana Sorescu alias Diana cu Vanilie de pe facebook, fata frumoasă și talentată care a murit în 2013, la doar 26 de ani? 
   Ei, bine, prin grija colegilor și bunăvoința unor sponsori, textele ei au fost culese într-un volum cu numele Diana cu Vanilie. The Book ce va fi lansat la Bookfest, vineri, 30 mai, ora 19.30, scena Arena, pavilion C1, Romexpo.

  "Aveam 12 ani când am decis că vreau sa devin jurnalist. Scrisul nu e ceea ce ştiu să fac. E ceea ce sunt."
***Catchy

Jucarii din lut




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


29 mai 2014




  În 29 mai, în ajunul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național al Țăranului Român pregătește un dar celor mici. Pentru prima dată, în expunerea permanentă a unui muzeu din România, copiii se vor bucura de o sală doar a lor, cu jucării din lut făcute în satul tradițional.
  Expoziția va fi deschisă în sala destinată TIPOLOGIILOR, gândită ca o zonă a pedagogiei vizuale, o "sală-fagure“, care să ofere posibilitatea prezentării diversității de tipologii și de forme ale acestui domeniul al creației țărănești spre a atrage și încânta publicul în general și pe copii, în special.
  În satul tradițional, în cadrul economiei naturale, în care predomina munca manuală, țăranul își agonisea singur hrana, uneltele, țesăturile pentru haine și casă.
  Nu erau însă uitați nici copiii. Pentru amuzamentul și jocurile acestora se făceau jucării care îi bucurau și îi familiarizau cu lumea adulților, le dezvoltau manualitatea și imaginația dar, mai ales, reglau starea afectivă a copilului care rămânea acasă în grija unui frate mai mare sau a bătrânilor, atâta timp cât părinții erau plecați "la câmp“ sau la alte munci.
,  Copilul căpăta prin joc experiențe noi, își dezvolta spiritul de observație, atenția și imaginația.
  Jucăria îl amuza dar, în aceeași măsură, îl bucura și îl educa, dezvoltându-i inițiativa.
  Alcătuind o adevărată lume în miniatură, care a încântat copilăria multor generații, jucăriile din lut au fost atât în satul tradițional, cât și în timpurile apropiate nouă, bucuria copiilor. Ele au o istorie veche de mii de ani.
  Colecția de jucării din lut a Muzeului Național al Țăranului Român numără peste 2.000 de exemplare, din 21 de centre producătoare de jucării din lut, din sec. al XIX-lea până în contemporaneitate.
   Alături de instrumente muzicale "primitive“ ca ulciorașele-fluierice, vor fi prezentate fluiere zoomorfe și antropomorfe (păsări din ogradă, cuci, cai, călăreți, berbeci, femei purtând crinolină, soldăței etc.), miniaturi avimorfe și zoomorfe (păsări, cai, câini, urși, vulpi, pești) și miniaturi după vasele de uz gospodăresc (oale, căni, ulcioare, găleți, coșulețe, farfurioare).