miercuri, 7 mai 2014

Scoarțe și covoare oltenești




Muzeul Olteniei - Secția de Etnografie


Patrimoniul imaterial al popoarelor francofone


Casa Băniei, Craiova


13 mai 2014






COMUNICAT DE PRESĂ

   Muzeul Olteniei, Secţia de Etnografie, organizează, în data de 13 mai 2014, la Casa Băniei, ora 13.30, proiectul cultural Scoarţe şi covoare olteneşti, derulat sub egida Programului Cultural-Educativ Patrimoniul imaterial al popoarelor francofone – LE PATRIMOINE IMMATÉRIEL DES PEUPLES FRANCOPHONES
   Proiectul cultural Scoarţe şi covoare olteneşti, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, şi, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Liceul Tehnologic Transporturi CFR Craiova, Colegiul Pedagogic Ştefan Velovan Craiova, Primăria Calafat, Biblioteca George Şt. Marincu, filiala Calafat, şi Ansamblul Folcloric Rozele Calafatului, îşi propune să promoveze unitatea culturală a popoarelor francofone prin evidenţierea unor elemente de patrimoniu naţional, respectiv scoarţele şi covoarele olteneşti.
   Specialiştii Muzeului Olteniei împreună cu şeful Secţiei de Etnografie, dr. Cornel Bălosu, vor realiza o incursiune virtuală, pentru a prezenta participanţilor la acţiune, colecţia inedită de scoarţe şi covoare olteneşti, aflată în patrimoniul instituţiei muzeale craiovene.
  Prin organizarea unei mese rotunde, dr. Maria Tronea, preşedintele Asociaţiei Române a Popoarelor Francofone –A.R.P.F., va expune participanţilor la proiectul educativ: motivele tradiţionale/inedite existente pe scoarţele şi covoarele olteneşti, semnificaţia simbolică a utilizării acestora, precum şi tehnici utilizate de către meşteşugarii olteni în realizarea unor piese de patrimoniu unice. 
   La finalul întâlnirii, Ansamblul Folcloric Rozele Calafatului, va susţine un spectacol de cântec şi dans popular, în încercarea de a reda atmosfera vremurilor autentice, când oltenii ţeseau scoarţe şi covoare specifice, renumite, în prezent, în întreaga lume.

***afisul initial a suferit unele modificari, redate in comunicatul de mai sus

Sculptura cristal optic




Arta plastica contemporana romaneasca


Catalin Hrimiuc


Muzeul National de Arta al Moldovei, Chisinau, 

Republica Moldova


7 - 25 mai 2014





    Expoziţia prezintă 21 de lucrări de sculptură realizate în cristal optic ale artistului român Cătălin Gheorghe Hrimiuc.
   Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Doctor în Arte (Arte Vizuale a Universităţii de Arte, Bucureşti), Cătălin Hrimiuc a debutat în 1980 la Galeria Curtea Sticlarilor din Bucureşti.
Informații suplimentare:

9 Mai - Ziua Europei




Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu


Botosani


9 mai 2014




    Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu Botosani impreuna cu Biblioteca Etniilor va invita, vineri 9 mai 2014, incepand cu ora 11.00, sa luati parte la evenimetul 9 Mai-Ziua Europei. 

    Din program: 
Vernisajul expozitiilor: 
Minoritatile nationale din Romania 



Parintii fondatori ai UE 


Aspecte din activitatea sectiei Biblioteca Etniilor 
Publicatii ale minoritatilor nationale din Romania 
Galerie de afise-Ziua Europei(1996-2014) 


Prezentare:
Biblioteca Etniilor-Bibliotecar Ana Teletin 
Prezentare:
Semnificatia zilei de 9 Mai-prof.Danut Prodan 

Colaboratori: 
Scoala Gimnaziala nr 2 Botosani Clasa a VII-a, prof Danut Prodan 

Organizator: 
bibliotecar Ana Teletin

Poezia Vie



Asociația Culturală Direcția 9


Puzzle Club, București


10 mai 2014




   Un regal poetic de excepție oferit de către Asociația Culturală Direcția 9. Prezentări de carte, recitaluri poetice precum și lansarea celei mai mari videoteci de poezie contemporană românească fac parte din meniul unui eveniment pe care niciun iubitor de poezie nu ar trebui să îl rateze.
  Din 10 mai, după evenimentul de lansare, pe canalul Youtube Direcția 9 vor fi făcute publice recitaluri ale poeților contemporani care au participat la evenimente organizate de Asociația Artgothica Sibiu și/sau Asociația Direcția 9. Peste 70 de înregistrări, care mai de care mai frumoase.

Expozitia World Press Photo




Piata Universitatii, Bucuresti


8 - 29 mai 2014





   Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 8 mai. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 8 – 29 mai 2014, în Piața 
Universității din București.

    În cadrul acestei expoziții, vizitatorii români vor avea ocazia de a admira Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer, care ilustrează o serie de imigranți africani pe țărmul orașului Djibouti în timpul nopții, ridicându-și telefoanele în aer în încercarea de a capta un semnal necostisitor din țara vecină, Somalia - pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.



   Expoziția de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locuri din peste 45 de țări - și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

   Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial. 

    Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii 
pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii. 

    În 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care organizează expoziția și anul acesta.

   Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expozitiei www.worldpressphoto.org


Pretul unui bilet este de 10 RON.

Descopera Craiova




Primaria Craiova


5 mai - 1 iunie 2014




  Descoperă Craiova este o competiție organizată în perioada 5 mai – 1 iunie 2014 de www.monumenteoltenia.ro și www.craiovaforum.ro, prin care se vizează promovarea în fața publicului larg a patrimoniului cultural și arhitectural al orașului Craiova, în contextul candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Salonul de literatură zero +




Muzeul Literaturii Române


Muzeul Sfantul Ierarh Dosoftei Mitropolitul, Iasi


8 mai 2014





   Muzeul Literaturii Române Iaşi în colaborare cu ALECART, Timpul şi Zona Literară vă invită joi, 8 mai 2014, începând cu ora 18.00, la Muzeul Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul unde, în cadrul Salonului de literatură, va citi proză Ștefan DIACONU.

Lectură publică – poetul american David Bruce JENKINS

Moderator: Mirel CANĂ

Ateliere pentru copii




Libraria Cartea de Nisip


Timisoara


9 - 10 mai 2014




Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Ianza-Art Inter-Cultural


Galeria Orizont, Bucuresti


13 mai 2014





Conferintele Analelor Brailei




Muzeul Brailei


Panait Istrati si Olanda


Casa Memoriala Panait Istrati, Braila


14 mai 2014






Intrarea este libera. Va asteptam cu drag !

Identitati




Arta plastica contemporana romaneasca


Biblioteca Metropolitana, Bucuresti


7 - 30 mai 2014




Expoziţia Identităţi a bursierilor secțiunii de arte plastice din cadrul programului 
Tinere Talenteediția 2015 
este deschisă în perioada 7-30 mai 2014, 
la Biblioteca Metropolitană București - 
sediul ARTOTECA!

Weekend Family



Muzeul Olteniei - Sectia de Stiintele Naturii


Craiova


10 mai 2014




  
Sâmbătă, 10 mai 2014, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii, din cadrul Muzeului Olteniei Craiova, se va derula un nou modul al proiectului educativ interactiv Weekend Family.
   Tematica adoptată în această săptămână, vizează documentarea cu privire la viaţa şi caracteristicile inedite ale animalelor răpitoare şi prădătoare.
Vă aşteptăm cu drag!


Interferente etnice bucovinene




Arta plastica contemporana romaneasca


Casa Prieteniei, Suceava


6 - 18 mai 2014




  În contextul în care, la început de mai, este sărbătorită în întreaga lume Ziua Diasporei Poloneze şi a Polonezilor din Străinătate (2 mai), fiind aniversată apoi Ziua Naţională a Poloniei şi Ziua Constituţiei (3 mai), în acest an, care a fost declarat de Parlamentul Republicii Polone Anul Jan Karski (pentru a marca un secol de la naştere şi pentru a omagia personalitatea diplomatului polonez care a informat lumea, în anul 1942, cu privire la politica germană de exterminare a evreilor), Uniunea Polonezilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, împreună cu Instituţia Prefectului - Judeţul Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina celebrează Ziua Europei prin organizarea unei expoziţii interetnice de artă plastică.
   Expoziţia, cu genericul Interferenţe etnice bucovinene, care va fi vernisată marţi, 6 mai, la ora 15.00, la Casa Prieteniei din municipiul Suceava, reuneşte lucrări de pictură, grafică şi sculptură realizate de artişti plastici care sunt membri ai comunităţilor etnice din arealul bucovinean sau care expun în numele şi cu acordul acestora.
   Sunt prezentate publicului circa 50 de lucrări semnate de artiştii plastici Ioan Bodnar, Tiberiu Cosovan, Iosif Csukat, Iulian Dziubinski, Bolek Maierik, George Ostafi - OST, Mihai Pânzaru - PIM, Carmen Schley, Vasile Siminiuc, Alexandru Stoica, reprezentanţi ai evantaiului etnic bucovinean alcătuit din armeni, evrei, germani, maghiari, poloni, români, romi şi ucraineni.
   Expoziţia, al cărei curator este Cazimir Longher, vicepreşedintele Uniunii Polonezilor din România (care a realizat/machetat afişul şi pliantul manifestării) va fi prezentată şi comentată de prof. univ. dr. Sabina Fînaru, de la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava.
Expoziţia va putea fi vizionată până pe data de 18 mai a.c. 
***Tiberiu Cosovan - monitorulsv.ro

Yeats si Beckett - Poezia scindarii




Tramvaiul 26


Tom Cousineau


Bucuresti


16 mai 2014





   Vineri, 16 mai 2014, ora 19:30, în Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, Bucureşti), se va desfăşura un eveniment literar care îl va avea invitat pe Tom Cousineau (profesor emerit de engleză la Washington College, USA). Evenimentul va fi moderat de Felix Nicolau şi Aura Gherguţ. Intrarea este liberă.

Organizatori: Cătălina Matei şi Andra Rotaru.

  “Titlul acestui eveniment face referire la diviziunea generaţionistă dintre scriitorii irlandezi William Butler Yeats (născut în 1865) şi Samuel Beckett (născut în 1906), precum şi la perioadele distincte în istoria literaturii cărora le aparţine fiecare: Yeats a fost "ultimul romantic”, după cum s-a intitulat singur, în timp ce Beckett a fost unanim recunoscut de cititori şi critica de specialitate drept un scriitor post-romantic, modernist. După ce am luat în consideraţie o selecţie dintre cele mai importante opere poetice ale celor doi autori, care clarifică natura acestei scindări, ne vom referi la trei poeme - pereche care ilustrează această dividere – The Song of Wandering Aengus/ Cântecul călătorului Aengus şi Cascando/ Cascando, Easter 1916/ Paștele 1916 şi St. Lô/ St. Lô; Sailing to Byzantium/ Călătorind la Bizanț şi Comment Dire/What Is the Word/ Cum se zice/ Care e cuvântul – alese pentru a ilustra diferenţele pregnante ale modului în care Yeats şi Beckett tratează trei teme: dorul erotic, un eveniment istoric, respectiv o vârstă a senectuţii. Dacă timpul ne va permite, vom proiecta un fragment al unei piese scurte de Beckett.Tom Cousineau

  Tom Cousineau este profesor emerit de engleză la Washington College, Statele Unite ale Americii. Ani de-a rândul a fost visiting-professor la diferite universităţi din Franţa, printre care Sorbona. A publicat numeroase studii despre autori modernişti, acum lucrând la o carte intitulată The Séance of Reading: Uncanny Designs in Modernist Writing. Website-ul ei, intitulat The Daedalus Complex, este disponbil pe internet. În toamna semestrului 2014, va preda un curs despre poezia americană modernă şi unul despre ficţiunea americană în cadrul programului de studii americane al Universității din Bucureşti.

Puterea familiei




Muzeul Brailei


Braila


8 mai 2014





    Joi, 8 mai 2014, ora 17.00, la sediul Muzeului Brăilei din Piaţa Traian nr. 3, are loc o activitate cu tema Puterea familiei. 

 Organizatori: 

Muzeul Brăilei, Asociaţia Anima Caste şi Liceul de Arte Hariclea Darclée Brăila.

Prezintă:

- Mariana Marţian, profesor, Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci Brăila
- Preot Mazăre Traian, Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena Brăila.

   Programul cuprinde şi vizionarea, în premieră la Brăila, a filmului de scurt metraj The Sunset of the Soul, realizat de Teodor Manolache şi Cristian Jianu, elevi ai Liceului de Arte Hariclea Darclée Brăila, clasa a XII-a. Filmul a obţinut premiul III (din 43 de filme rămase în faza finală) la Concursul Internaţional Infomatrix, secţiunea scurt-metraj, desfăşurat la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, Bucureşti, 11-12 aprilie a. c. Profesori îndrumători: Veronica Picuş şi Aurelia Ion.

Moderatorul activităţii: 

Cornelia Negoiţă, preşedinte al Asociaţiei Anima Caste.

Arta conceptuala




Sarkis Zabunyan


Bucuresti


15 mai 2014




   Institutul Francez din București organizează o expoziție dedicată artistului emblematic al artei conceptuale, Sarkis Zabunyan, curatoriată de Irina Cios și care va putea fi vizitată începând cu 15 mai, când va avea loc vernisajul. La București, Sarkis a imaginat un traseu vizual care să lege între ele trei spații de referintă în relația dintre oraș, istoria sa recentă și cultura contemporană : Muzeul Național al Tăranului Român – legatar al identității românești, Muzeul Național de Artă Contemporană – principala scenă a energiilor creative, și The Ark ce găzduiește Centrul Internațional pentru Artă Contemporană – exemplu de conversie urbana creativă.


   Sarkis își actualizează în pemanență demersul analizând realitățile lumii contemporane prin mijlocirea unui parcurs vizual ce ia în considerație trecutul și se proiectează în viitor. Astfel, artistul propune un filtru de imagini și concepte care oferă o perspectivă diferită în percepția cotidianului, dezvăluind fațete ascunse și emoții noi. Procesul său de lectură invită la un dialog între locuri și obiectele / imaginile pe care le propune, adevărate repere în memoria colectivă a binelui și răului pe care umanitatea le-a semănat în trecerea sa prin timp.



   Curcubeul este elementul cel mai recent din repertoriul de semne și imagini al lui Sarkis. El funcționează în majoritatea credințelor ca o promisiune a salvării, a mântuirii, ca o punte care leagă pământul de cer. Curcubeul lui Sarkis, prin traseele cromatice pe care le conține, semnifică toate perturbările și schimbările de sens ce definesc lumea contemporană.
Există o mulțime de legende care vorbesc despre ceea ce se află la capătul curcubeului : un tezaur, o promisiune, o altă dimensiune a existenței. Proiectul de la București ne invită să imaginăm ce se află la celălalt capăt, să încercăm să determinăm finalitatea unei construcții imaginare bazată pe percepția imaterială a lumii vizibile. Este în fapt demersul iubirii, al spiritualității și al artei. Discursul artistic se articulează în relație cu spiritul locului.

după http://www.artmark.ro



DESCHIDERE în toate locurile : 15 mai 2014

Proiectul va fi instalat în patru locuri care vor fi legate de o plimbare cu bicicleta .

Spații expoziționale :

Muzeul National de Arta Contemporana – MNAC

• PARTER ( 2 camere + mezanin )

• etajul 4 ( animație / ateliere de lucru , în legătură cu spațiul expozițional )

perioada : 16.05 – 14.09.2014 ( 4 luni )


Centrul International pentru Arta Contemporana – CIAC

•ARK – Galeria MINUSUNU ( subsol )

perioada : 16.05 – 31.07.2014 ( 2 luni și jumătate )


Muzeul Țăranului Român – MTR

• Sala Irina Nicolau ( str. Monetariei aripa , și 1 . )

• Foaier ( corp intrare curte central)

• Una dintre camere ale Muzeului, ca parte a expoziției permanente

• Sala de cinema / teatru în aer liber

perioada : 16.05 – 30.06.2014 ( 1 ½ luni )


Institutul franceză din București – IFB

• Holul Central

• Sala de cinema

perioada : 16.05 – 14.09.2014 (4 luni )

***araratonline.com via Ararat-Nor-Ghiank

9 mai - zi cu tripla semnificatie istorica



Muzeul Judetean Teleorman


Alexandria


8 mai 2014





  Muzeul Judeţean Teleorman în colaborare cu Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale şi Colegiul Naţional A. D. Ghica Alexandria, organizează joi, 8 mai 2014, ora 11.00, simpozionul  9 mai – zi cu triplă semnificaţie istorică. 

În cadrul manifestării vor fi susţinute următoarele comunicări :
• Turnu Măgurele – punct însemnat şi pârghie strategică în Războiul pentru Independenţă – Gheorghe Stoican, Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale;
• 9 mai 1945 – Ziua Victoriei – Cătălin Borţun, Muzeul Judeţean Teleorman;
• 9 mai – Ziua Europei – Claudiu Olaru, Muzeul Judeţean Teleorman
Manifestarea se înscrie în cadrul programului Muzeul- sursă de cultură şi educaţie.


Noaptea Muzeelor




Muzeul Agriculturii


Slobozia


17 mai 2014



Exponatul lunii mai




Muzeul National de Istorie a Romaniei


Bucuresti


8 mai - 8 iunie 2014




DSC_0009

  Joi, 8 mai 2014, la ora 13.00, va avea loc conferinţa de presă dedicată evenimentului, fiind urmată de vernisajul microexpoziţiei, care se va desfăşura începând cu ora 13.30, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Sala Lapidarium, în prezenţa domnului prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decan al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti şi membru al Consiliului Consultativ al Fundaţiei Dignitas, domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României, a unui reprezentant al Ministerului Educaţiei Naţionale și a doamnei dr. Diana Mandache, curatorul microexpoziţiei şi cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Targul National al Cartii de Poezie




Festivalul International de Poezie


Muzeul National al Literaturii Romane, Bucuresti


14 - 18 mai 2014





  În 2014, Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP) se află la a cincea ediţie, iar poezia, cartea de poezie, poeţii şi revistele de cultură care publică poezie vor fi protagonişti ai unui eveniment inedit în spaţiul românesc postdecembrist, un festival ce pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil.
  De cealaltă parte, Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) se află la cea de-a doua ediţie şi îşi propune să aducă în faţa publicului românesc poeţi veritabili, vizibili, influenţi din spaţiul european, care pot oferi o perspectivă de ansamblu asupra fenomenului poetic contemporan şi care, prin interacţiune cu publicul autohton, pot sugera o panoramă corectă, la zi, a fenomenului poetic viu.
   Autorii străini invitaţi la FIPB sunt poeţi cunoscuţi şi influenţi în cultura lor nativă, au volume traduse în mai multe limbi de circulaţie, sunt redactori şi colaboratori ai unor reviste şi platforme culturale de impact.
  Potrivit organizatorilor, TNCP şi FIPB, dincolo de miza reintroducerii în spaţiul public a ideii de poezie contemporană vizibilă şi interactivă, sunt două festivaluri simultane care au apărut din necesitate. Bucureştiul se numără printre singurele capitale europene care nu au avut un festival de poezie de mare amploare până în urmă cu cinci ani, iar TNCP şi FIPT au venit să suplinească acest deficit major, care pune poezia ca gen literar, dar şi poeţii, în spaţii periferice de promovare.
  La primele patru ediţii ale TNCP au participat peste 170 de poeţi români contemporani, numărul trecând de 200 odată cu cea de-a cincea ediţie, din 2014.
  Printre participanţii la ediţia de anul acesta se numără Yolanda Castano (Spania), Ana Brnardić Oproiu (Croaţia), Dénes Krusovszky (Ungaria), Peter Rácz (Ungaria), Adam Borzič (Cehia), Marko Pogacar (Croaţia), Andrea Inglese (Italia), Jana Putrle Srdic (Slovenia), Dumitru Crudu (Republica Moldova), Alexandru Vakulovski (Republica Moldova), Hose Pablo (Republica Moldova).
   Organizatorii principali ai evenimentului sunt Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (MNLR) şi Asociaţia Euro CulturArt, iar coorganizatori sunt Institutul Cultural Român şi Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian.

Protejarea mediului, a resurselor sale, o sansa pentru viata




Lansare de carte


Rodica Bercu, Adrian Bavaru


Complexul Muzeal de Stiintele Naturii, Constanta


7 mai 2014



adrianbavaru8-1399391852.jpg

  Astăzi (7 mai 2014), de la ora 12:00, în Sala de conferinţe Ing. Marcel Stanciu, a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, va avea loc festivitatea de lansare a lucrării Protejarea mediului, a resurselor sale, o şansă pentru viaţă, semnată de prof. dr. Adrian Bavaru şi prof. dr. Rodica Bercu. Cartea a văzut lumina tiparului prin grija editurii Arhiepiscopiei Tomisului.
  Manifestarea se desfăşoară sub auspiciile Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi cu participarea unor importante personalităţi ale Academiei Române. Vor prezenta noua apariţie editorială acad. prof. dr. Cristian Hera, acad. Prof. dr. Păun Ion Otiman şi prof. dr. Stoica Godeanu. 
***cugetliber.ro

Culori




Arta plastica contemporana romaneasca


Maria Butuza, Carmen Dragomir, Andrea Erdei Stet


Muzeul de Mineralogie, Baia Mare


7 - 17 mai 2014







   Muzeul de Mineralogie Baia Mare va găzdui timp de 10 zile, în perioada 7 - 17 mai 2014, expoziția de grup Culori, ce va prezenta lucrări de pictură - pastel și tehnică mixtă - ale artiștilor plastici Maria Butuza, Carmen Dragomir și Andrea Erdei Șteț, într-o diversitate și complexitate cromatică ce va impresiona cu siguranță publicul vizitator. 

  Tematic, expoziția cuprinde scene cu peisaje, flori și alte aspecte inspirate din natură iar artiștii plastici menționați, care expun, sunt membri ai Asociației Artiștilor Plastici Alexandru Șainelic.

  Expoziția CULORI, ce va fi găzduită de Muzeul de Mineralogie Baia Mare, este organizată în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și va fi vernisată miercuri, 7 mai 2014, la ora 17.00. 

Ciprian Crișan - PR
Muzeul de Mineralogie Baia Mare