marți, 29 aprilie 2014

Mari Solisti - Mari Dirijori




Casa Regala a Romaniei


Camerata Regala


Ateneul Roman, Bucuresti


10 mai 2014



Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Cora, Bucuresti


24 aprilie - 14 mai 2014



Exponatul lunii mai




Muzeul Judetean Teleorman


Alexandria


1 - 31 mai 2014






   Muzeul Judeţean Teleorman vă invită luni, 5 mai 2014, ora 11.00 , la inaugurarea EXPONATULUI LUNII MAI.
  Pentru perioada 1- 31 mai 2014, Muzeul Judeţean Teleorman propune publicului vizitator un obiect aflat în patrimoniul instituţiei. Este vorba de un COSOR ce datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, provenit dintr-o donaţie.
  Cosorul este întrebuinţat în viticultură şi în pomicultură, dar sunt dovezi că în antichitate a fost folosit şi ca armă ocazională.
  Cosorul, ce face obiectul Exponatului Lunii, are lamă lată şi groasă, cu o lungime de 47 cm. Este curbat spre vârf, cu tăişul pe partea concavă, iar muchia lată. Profilul lamei este triunghiular, continuat printr-o coadă prevăzută cu o daltă, fixată în mâner printr-o limbă filiformă, dar şi prin manşonare. De asemenea, pentru fixarea cozii în mâner este folosit un inel de fier. Cosorul are culoarea brună, a fierului ruginit. Coada este decorată cu motive florale, pe partea stângă, inclusiv pe daltă, până în zona curburii. Mânerul din lemn este continuat pe partea dreaptă a cozii de metal până în zona dălţii. Partea scurtă a mânerului fiind crăpată, este prinsă sus şi jos cu sârmă.

ExpoEuroFoto




Expozitie Internationala de Fotografie de Calatorie


Cercul Militar, Sibiu


7 - 25 mai 2014



Sfantul Iov din Maramures si noii marturisitori




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


6 mai 2014





   Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 6 mai 2014, ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, la conferința Sfântul Iov din Maramureș și noii mărturisitori, care va avea ca temă mărturisirea jertfelnică a lui Hristos în secolul XX.
   Sfântul Iov Codrea (1902 – 1985), chiar dacă a fost deja canonizat de către Biserica Ortodoxă din Ucraina, este cunoscut foarte puțin în România, deși după tată se trăgea dintr-o veche familie românească.

Invitați:

Danion Vasile, scriitor
Octavian Anastasescu, fost deținut politic
Pr. Mihai Andrei Aldea

Moderator: Ciprian Voicilă, sociolog

Lucrarea din casa




Arta plastica contemporana romaneasca


Elena Bobi Dumitrescu, Ovidiu Croitoru


Galeria Simeza, Bucuresti


29 aprilie - 11 mai 2014



Niveluri de viata




Lansare de carte


Julien Barnes


Librăria Bastilia, București


7 mai 2014





   Ce se întâmplă când cineva pune laolaltă două lucruri care nu au mai fost puse niciodată laolaltă? Cel mai probabil lumea se schimbă, iar dacă ni se oferă o mărturie literară, suntem cu atât mai norocoşi. Sigur, lucrurile se complică când experimentul se repetă cu doi oameni. Cum ar fi o actriţă celebră şi un aventurier pursânge. Cum ar fi, spre exemplu, Sarah Bernhardt şi Fred Burnaby, faimosul pionier al zborului cu balonul. Dar dacă şi atunci rezultatul se ridică la înălţime, respectivul scriitor ar putea fi unul de talia lui Julian Barnes sau poate chiar Julian Barnes însuşi.
   Miercuri, 7 mai, de la ora 19.00, patru mari pasionaţi de literatura talentatului autor britanic vin la Librăria Bastilia să discute despre Niveluri de viaţă, cea ,ai recenta carte a sa tradusă în limba română:

RADU PARASCHIVESCU
MARIUS CHIVU
LUIZA VASILIU
ALEXANDRA RUSU

   Împreună cu ei vom medita nu doar la păcatul înălţimii, ci şi la pierderea adâncimii, cauzată, se pare, de zodia orizontalei în care trăim cu toţii. Sunt aşteptaţi toţi iubitorii de altitudini (literare) rarefiate!