luni, 17 martie 2014

Un pic de...Los Feliz




Jurnal american (11)


Golden State - Orasul Ingerilor




Ma tenteaza, poate ajung si eu aici. Si-o sa "vedeti" astfel si voi, ce si acum...









"Chestia" asta blanoasa este vie... Si tare blanda si prietenoasa...

























O strada strajuita numai de ciresi...
la fiecare pala de vant, era ca o ninsoare roza...

Târg de primăvară




Târg al producătorilor și meșteșugarilor


Târgu Jiu


21 - 23 martie 2014




  Producatorii si mestesugarii de la Piata Taraneasca si MesterEsti MesterEsti revin de vineri pana duminica la Targu Jiu, in locul cunoscut, pe Bulevardul Victoriei cu multe bunatati de dulce si de post si obiecte mesterite cu drag.
   Veti putea degusta: covrigi si tura dulce de post, dulceturi, siropuri si zacusti, ceaiuri si alifii, mere si poame, afumaturi si branzeturi, ciocolata de casa si dulciuri traditionale, din Maramures, Arges, Botosani, Oradea, Valcea, Prahova.
   Mesteresc pentru dumneavoastra artisti renumiti, care aduc: linguri si platouri de lemn, cauce si alte obiecte, ceramica de Horezu, podoabe, ii traditionale din Breaza si obiecte crosetate.
   Va asteptam cu drag, din 21 pana in 23 martie, pe Bulevardul Victoriei din Targu Jiu!

Detalii si inscrieri:
Dragos Berariu
0735 441 303
office@tacticevents.ro

Iepurasul din Diaspora




Diaspora romana


Initiative de toata lauda


Asociatia Femeilor Romance din Grecia


2014




  Cei care doresc sa ofere cadouri de Paste unor copii defavorizati din Romania le pot aduce la punctele de colectare mentionate in afis. Acestea pot contine haine, jucarii si dulciuri neperisabile, ambalate in cutii si cu hartie colorata. Pe cadouri trebuie sa puneti o eticheta unde sa mentionati cui i se adreseaza acesta ( EX: B - 5 ani, F- 4ani)

Le francais est une chance




Zilele Francofoniei


Resita


18 - 25 martie 2014





***Balanescu Dana Antoaneta

Targuri traditionale de ieri si de azi




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Mures Mall, Targu Mures


17 martie - 17 aprilie 2014





COMUNICAT

   Timp de o lună (în perioada 17 martie - 17 aprilie 2014), la Galeria Mureș Mall din Targu Mureș, Piața Victoriei, nr. 14, etaj 1, poate fi vizitată expoziția de pictură organizată de Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș,(C.J.C.T.E.A) cu tema Târguri tradiționale de ieri și de azi.
   Lucrările au fost realizate în cea de-a XXVII- a ediție a taberei de pictură de la Sovata, în perioada 19 – 26 octombrie 2013.
   Tema Târguri Tradiționale de ieri și de azi a fost exploatată, interpretată și transpusă plastic după o documentare imagistică a târgurilor din localitățile: Dumbrava, Sînpetru de Cîmpie, Brîncovenești, Hodoșa, Miercurea Nirajului, Rîciu și Vătava.
   În lucrări, s-a imortalizat imaginea târgului tradiţional de altă dată și a celui de astăzi, atmosfera de târg în ansamblul ei, precum și elementele specifice temei, și anume, personajele umane, animalele și obiectele de uz gospodăresc.

Picturile sunt creația următorilor participanți la tabără:

RODICA POP, NEAGOI SOFIA, CRISTINA PETRIA, VIOLETA PETICĂ, 
KULCSAR PÂRVU MARINA, KÁRT KLÁRA, GHEORGHE POP, 
CRISTINA MUREŞAN, TAKÁCS JUDITH, BENKŐ ISTVÁN, RODICA VESCAN ș
CĂLIN BOGĂTEAN, referent la C.J.C.T.E.A, în calitate de coordonator artistic.
Vă așteptăm cu drag,

Director manager
Monica Mihaela Dohotariu

Întocmit: referent, Călin Bogătean
Verificat: șef secție, Vajda András

Sissi; Carcasele de cristal




Lansare de carte


Pavel Susara


Centrul Cultural Dragan Muntean, Deva


18 martie 2014





  Marti, 18 martie 2014, la ora 10:00, va avea loc CONFERINȚA d-lui PAVEL ȘUȘARĂ în Sala mică a Centrului Cultural Drăgan Muntean, Deva. 
Prezintă scriitorul DUMITRU HURUBĂ.

Phantasmagoria




Arta plastică contemporană românească


Raluca Arnăutu


Anaid Art Gallery


6 martie - 5 aprilie 2014



  Expoziţia de desen Phantasmagoria semnată Raluca Arnăutu este cea de-a doua expoziţie personală prezentată în cadrul galeriei de artă contemporană Anaid Art Gallery. Cunoscută publicului prin obiectele de mari dimensiuni din expoziţia Zoolandia din 2012, în cadrul aceleiaşi galerii, Raluca Arnăutu continuă să uimească şi să fascineze vizitatorul cu o serie impresionantă de desene.
   Phantasmagoria reuneşte peste 40 de desene realizate în perioada 2012 – 2014, ce creionează o lume antropologizantă înrudită cu cea a lui Max Ernst, Victor Brauner sau Joan Miró. Desenele sondează personaje simbol din vechile basme şi legende ca lupul, balaurul, vulturul, ursul polar, peştele sau pisica, prin intermediul unor colaje tehnice şi mentale, ce conturează o lume plină de trăiri profunde în care nu se mai poate face distincţia între realitate şi vis.
   Raluca Arnăutu construieşte o lume zoomorfă, în care animale din lumi diferite sunt amestecate, redimensionate, recompuse sau regândite. Sunt personaje ce bântuie lumea în lung şi lat încercând să-şi găsească locul, în care să poată trăi în linişte. Tratarea imaginilor nu se construieşte aproape niciodată într-o simplă descriere, pasivă, ci exprimă o atitudine, o polemică vis-à-vis de realitate sau măcar un semn de întrebare faţă de noţiunea de "real”, creând astfel un univers alternativ, paralel.
   Expoziţia Phantasmagoria este populată de un întreg bestiar supranatural, ce se poate revendica din, sau având chiar subtile filiaţii cu opera lui Victor Brauner sau Gellu Naum. Proiectarea propriilor fantasme în cadrul unui desen sintetic şi sincretic în acelaşi timp dezvăluie o transcendere a realului în cadrul unui univers fantastic.
   Raluca Arnăutu este unul dintre cei mai promiţători artişti ai generaţiei anilor 2000. Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia grafică, artista îşi extinde mereu domeniul de activitate prin abordarea unor metode şi tehnici noi în arta contemporană românească. În decursul acestor ani a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup, lucrările sale aflându-se în colecţii importante din Spania, Franţa, Marea Britanie şi România.
   Expoziţia Phantasmagoria face parte din seria de evenimente 10 ani de artă contemporană la Anaid Art Gallery 2004 - 2014.
    Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00.

Curator: Diana Dochia

Cantece de trecut puntea




Lansare de carte


Ovidiu Mihailescu


Forte Life, Constanta


22 martie 2014



1972368_10201738364434045_521023352_n

   Cunoscutul interpret de muzica folk, Ovidiu Mihăilescu revine la Constanţa pentru a lansa un volum de poeme, intitulat Cântece de trecut puntea. Cu prilejul lansării, artistul va susţine şi un concert inedit, pentru cei prezenţi la eveniment. Sunteti asteptati sambata, 22 martie, de la ora 19.00, in Forte Life.
   “De cand n-am mai fost la Constanta am scos o carte de poeme, am scos un nou CD si am schimbat cate ceva in felul meu de a fi si a canta! Asa ca oameni buni va astept cu mare drag sa trecem impreuna o punte de cantec si poezie, sa vorbim despre viata noastra si sa ne bucuram impreuna de o seara de folk. Eu voi fi acolo! Va astept!”, spune Ovidiu Mihăilescu.
***evenimente-constanta.ro

Jupiter de partea ta...




Casa Memoriala dr. George Severeanu


Zei si oameni in Antichitate la Dunarea de Jos


Bucuresti


2014




    Expoziția Jupiter de partea ta...Zei și oameni în Antichitate la Dunărea de Jos, găzduită de Casa Memoriala dr. George Severeanu (str. Henri Coanda, nr. 26, sector 1, Bucureşti), poate fi vizitată până la data de 15 decembrie 2014, de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10.00-18.00. 

Vă aşteptăm cu drag!

***Dan Pirvulescu

Triangle




Arta plastica contemporana romaneasca


Florentina Rizea, Mirela Iordache, Eugen Vasile Iovan


Elite Art Gallery, Bucuresti


20 martie - 10 aprilie 2014



Romania si Turcia actori importanti...



Lansare de carte


Federatia Europeana Titulescu


Ionut Cojocaru


Casa Titulescu, Bucuresti


20 martie 2014




Afis-lansare-Ionut-Cojocaru_Romania-si-Turcia-20-martie-2014

    Fundația Europeană Titulescu vă invită joi, 20 martie a.c., începând cu ora 16.00, la lansarea volumului România și Turcia actori importanți în sistemul de relații interbelice (1918-1941) al lect. univ. dr. Ionuț Cojocaru.

Invitați:  

ambasadorul Turciei la București, E.S. Ömür Şölendil, 
prof. univ. dr. Mihai Retegan, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, 
prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, 
prof. dr. George G. Potra, dr. Nicolae Șerban Tanașoca, Carol Roman.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47.

Intalniri cu FILM-ul




Libraria Carturesti, Bucuresti


18 martie 2014




***Editura Tritonic

Ciclul de conferinte" Interferente




Arhivele Nationale ale Romaniei


Intre Sfatul domnesc si masa de scris

 - cronicarii moldoveni din secolul al XVII-lea


Bucuresti


20 martie 2014





***Serban V. Marin

Perspective si certitudini




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de Arta, Consiliul Judetean, Satu Mare


20 martie 2014





   Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Judeţean Satu Mare, Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca, Şcoala de Arte Satu Mare, Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare şi Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii vă invită în data de 20 martie 2014, de la ora 16:00, la Galeria de artă a Consiliului Judeţean Satu Mare să luaţi parte la vernisajul expoziţiei de pictură Perspective şi certitudini.
   În cadrul acestei expoziţii vor expune cursanţii Şcolii de Arte Cluj cât şi membrii Asociaţiei Artiştilor Plastici din Câmpia Turzii. Formatul expoziţiei e gândit ca un dialog între cursanţi cu perspective de afirmare artistică şi artişti plastici cu certe calităţi artistice, testate în nenumăratele expoziţii de artă.
   Organizarea acestei expoziţii este rodul excelentelor relaţii de colaborare artistică statuate în ultimii ani între Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare şi Şcoala de Arte Satu Mare cu Şcoala de Arte din Cluj.
   După ce anul trecut în aceeaşi galerie a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc expoziţia de promovare a Clujului şi a artiştilor săi Clujul – oraşul comoară, de data aceasta Şcoala de Arte Cluj s-a asociat artistic cu tânăra, dar activa Asociaţie a Artiştilor Plastici din Câmpia Turzii.
  Sub titlul Verde crud vor expune din partea Asociaţiei din Câmpia Turzii următorii artişti:
Maria Florentina Albu, Vasilica Marina Caluser, Felicia Cioca, Tudor Calin Cioca, Ioana Colcer, Mihaela Crisan, Natalia Crisan, Cristina Fenesan, Rodica Lupan, Radu Miclaus, Iacob Mihaltan, Aurelian Mistariu, Ana Maria Nagy, Carmen Pavaloaia, Romeo Pavaloaia, Iuliana Dana Pop, Georgeta Rusu, Maria Sasaran, Mihaela Sebeni, Flora Sopa, Sorina Serban, Paula Vonas, Alida Nagy, Viorel Moldovan.
   Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii este doamna Iuliana Pop.
   Sub titlul La vita e bella vor expune cursanţii clasei de pictură a Şcolii de Arte Cluj, coordonator expert Farkas Melinda: Ruxandra Flueraş, Delia Flueraş, Antonio Eduard Kadar, Daniel Cosma, Dorina Graur Gliga, Mihaela Bărbos, Mihaela Brânzaş, Dan Tudor Mihoc, Teodora Mnerie, Alexandra Demeny, Mihaela Diana Miclea, Rodica Petruş, Mircea Bumbu, Iulia Galea.
  În cadrul vernisajului va avea loc şi un moment artistic susţinut de către elevii Şcolii de Arte Satu Mare.
 Sunteţi aşteptaţi aşadar la Satu Mare la un dialog artistic între patru instituţii de cultură de prestigiu din judeţele Cluj şi Satu Mare.