sâmbătă, 8 martie 2014

Ziua cea mai alba




Lansare de carte


Andreea Nanu


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


9 martie 2014



Lansare de carte: Ziua cea mai albă

   Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă invită duminică, 9 martie, ora 18.00, la lansarea volumului de debut a Andreei Nanu - Ziua cea mai albă.
   Evenimentul se anunţă a fi o celebrare a frumuseţii prin cuvinte, prin ceea ce extensiile noastre sufleteşti ne pot ajuta să trăim acolo unde cuvintele se termină şi unde începe Ziua cea mai albă.   Romanul apărut la editura Eikon și prefațat de doamna Antoaneta Ralian este primul volum al unei tetralogii, inspirat de lupta lui Iacob cu Îngerul, o metaforă pentru viața fiecăruia dintre noi. Cartea poate să atragă cititorii prin schimbarea de ton pe care o propune în peisajul literaturii actuale, o revenire la o proză densă, lirică, în care povestea își recapătă noblețea de odinioară.

   Invitaţi, alături de autoare: 

Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache, Dumitru Avakian, 
Răzvan Popovici, Valentin Ajder. 

Moderatorul serii este Teodora Stanciu.

 "O carte de debut este întotdeauna înconjurată de o aură de mister. Ce lucru nou poate să spună  un tânăr autor într-o literatură în care, pare-se, s-a spus totul? Ei bine, Andreea Nanu are de spus în cartea ei mult şi multe. Da, lucruri care s-au mai spus, dar întreaga viaţă e alcătuită din lucruri care au mai fost trăite, au mai fost spuse şi auzite, care s-au tot repetat şi totuşi ne apar ca experienţe inedite sau chiar unice. Şi, fireşte, inedit poate fi felul în care spui lucrurile spuse.  
Autoarea este o estetă în maniera lui Gaston Bachelard, pasionată să distileze esenţe tari din imagini cotidiene, adunând totul cu meticulozitatea colecţionarului (care se lasă) fascinat de jocurile memoriei." (Antoaneta Ralian)
   "Uneori, cuvintele sunt darul cel mai de preţ pe care îl putem oferi. Descurajante prin imaterialitate, cuvintele echivalează cu bătăile inimii: lipsite de greutatea certitudinii, cuvintele dau sens şi viaţă fiecărei zile. Aș vrea să vă dăruiesc această carte despre întâlnirea ca miracol și despre tot ceea ce ni se întâmplă dincolo de cuvinte, într-o Zi Albă. " (Andreea Nanu)

Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Suflet românesc




Prezențe românești peste hotare


Dan Puric


Teatrul Național Mihai Eminescu, Chișinău, 

Republica Moldova


27 - 28 martie 2014




   Dan Puric va fi prezent, la sfârșitul lunii martie, la Chișinău, în cadrul unui proiect derulat de Institutul Cultural Român. Pe 27 martie 2014, de la ora 19.30, cunoscutul actor, regizor şi eseist va prezenta, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu, spectacolul Suflet Românesc, iar pe 28 martie, de la ora 18.00, va susține, în același spațiu, conferința omonimă. Evenimentele au loc cu prilejul aniversării a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
   Revolta, umorul și speranţa se împletesc în opera maestrului Dan Puric, într-o metaforă care își propune să ridice omul românesc din precaritatea acestei lumi către o perspectivă mistică asupra istoriei. Prin pantomimă, Dan Puric spune povestea ieşirii din comunism a poporului român și a încercării lui, uneori istovitoare, de adecvare la sistemul occidental.
    "Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii.“ Dan Puric
    Conferința Suflet Românesc continuă seria evenimentelor pe care maestrul Dan Puric le prezintă la Teatrul Național Mihai Eminescu, în organizarea Institutul Cultural Român și a Fundaţiei ART PRODUCTION. 
   După conferința de pe 28 martie va avea loc lansarea cărții Suflet Românesc de Dan Puric și a DVD-Box-ului Conferințele Dan Puric la Ateneul Român – ediție specială.

Frumusete de martie




Initiative de toata lauda


Fundatia Principesa Margareta a Romaniei


martie 2014



“Frumuseţe de martie pentru vârstnicii singuri

   Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat, în Bucureşti, Ilfov şi Brăila, campania Frumuseţe de martie pentru a marca Ziua Femeii în rândul doamnelor cu vârsta peste 65 de ani, afectate de singurătate, sărăcie sau boală.
   Astfel, în prima săptămână a lunii martie, 460 de vârstnici beneficiari ai programului Niciodată Singur, asistaţi la domiciliu, în Bucureşti şi Brăila, şi în centrele de bătrâni Don Orione, Speranţa şi Centrul de Servicii Medico-Sociale al Municipiului Bucureşti, au fost vizitaţi de voluntarii programului şi au primit flori, mărţişoare şi pachete cu alimente.
   In cadrul aceastui demers, 25 dintre doamnele beneficiare asistate la domiciliu în Bucureşti s-au bucurat de şedinţe gratuite de coafură, manicură şi pedicură, oferite în cadrul saloanelor de cosmetică din reţeaua SCM Igiena.

Programul Niciodată Singur este susţinut de asociaţia Les Petits Frères des Pauvres.

Mai multe despre program pe site-ul dedicat: http://www.niciodatasingur.ro/

  Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. 
   Misiunea FPMR este de a acţiona precum un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnităţii, solidarităţii şi promovării talentului şi valorilor culturale româneşti. Fundaţia urmăreşte de asemenea să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor Fundaţiei fiind date de caracterul lor intergeneraţional.


CONTACT - Fundaţia Principesa Margareta a României

Oana Rebeca Neagu (Anton)
Manager Fundraising
Departamentul de Comunicare şi Strângere de Fonduri
Telefon 0735 44 44 88; 0723 28 60 35
Email: oana.anton@principesa.ro

Suflet in Culori




Initiative de toata lauda


Asociatia Help Autism


Sala Radio, Bucuresti


3 aprilie 2014





  Dragii mei, luni (10 martie) se vor pune in vanzare biletele pentru concertul caritabil in beneficiul copiilor cu autism de la Asociatia Help Autism. 
  Concertul Suflet in culori va avea loc pe 3 aprilie la Sala Radio. Va asteptam la un regal de muzica clasica sustinut de tineri artisti ai marii scene lirice romanesti (si europene). 
  Mii de multumiri Mihai Stan si Asociatia pentru Muzica Arta si Cultura pentru initierea si "punerea pe portativ" a acestui proiect extraordinar. 
  Multumiri Monica Half pentru superbul afis al concertului.
***Simona Lazar via Victor Roncea

Târg de Primăvară




Muzeul Naționala al Țăranului Român


București


14 - 16 martie 2014





Program: 10:00-18:00
Organizator: Piata Taraneasca