miercuri, 5 martie 2014

Maestrii ai Artei Romanesti




Muzeul de Arta Brasov


Colectii si Colectionari


Colectia Lucian Pop


Brasov


28 martie - 8 iunie 2014




Parfum de femeie




Scoala Populara de Arte Tudor Jarda


Cluj - Napoca


7 martie 2014





   Sub genericul Parfum de femeie, Consiliul Judeţean Cluj şi Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca vă invită în data de 7 martie 2014, de la ora 17:00, în sala Şantier de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, să participaţi la un spectacol divers de muzică vocal-instrumentală, clasică, uşoară, populară şi coregrafie cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.
   O mare parte a spectacolului - concertul de muzică vocal-instrumentală - a fost pregătită în Tabăra muzicală de iarnă care a avut loc în perioada 10-14 februarie 2014 la Leghia, sub genericul Anul 2014 – Anul instrumentelor muzicale la Şcoala de Arte Cluj.
   În spectacol vor evolua cursanţii Şcolii de Arte de la secţiile muzicale – canto şi instrumente, coregrafie, cât şi formaţiile artistice ale Şcolii: taraful Vatră de dor, formaţia instrumentală Clussium, formaţia de muzică uşoară Napoca, cât şi trupa de dans modern Rhythm Nation. 

Prezentarea va fi realizată de către actorul Petre Băcioiu.

Doamnelor, Domnişoarelor şi … domnilor, 
sunteţi aşteptaţi la Şcoala de Arte Cluj!

Femeia - Cavaler al timpurilor moderne




Spectacol de moda


Iulia Filip


Galeria de Arte Vizuale, Oradea


6 martie 2014




   Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea vă invită joi, 6 martie 2014, de la ora 17:00, în cadrul Târgului de Cadouri de 8 Martie de la Galeria de Arte Vizuale (Republicii, nr.15), la Spectacolul de modă: FEMEIA – CAVALER AL TIMPURILOR MODERNE, colecţie semnată de designerul orădean IULIA FILIP şi prezentată de Agenţia M Models Romania, photoartist: TEODORA VLAICU.
   Absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea, în anul 2004, designerul vestimentar Iulia Filip a participat de-a lungul timpului la numeroase prezentări de modă, colocvii şi concursuri de design vestimentar, cum ar fi: 2002- Festivalul Tânărul Designer Bucureşti – Colecţia Transsiberian Expres câştigătoare a premiului Doina Levinţa sau în 2010 premiul I la Concursul de desen BURDA din Ungaria.
   Colecţia haute couture alcătuită din 20 de piese doreşte să evidenţieze complexitatea femeii moderne: deschisă, feminină dar şi puternică, inaccesibilă. Marea varietate a materialelor folosite la realizarea colecţiei, munca minuţioasă, manuală, accesoriile metalice şi tehnicile folosite dau colecţiei o notă de originalitate, unicitate şi preţiozitate. Un omagiu adus femeii zilelor noastre.

Seara a comunitatii romanesti




Diaspora romana


Sint - Joos - aan Zee, Belgia


8 martie 2014



***Institutul Cultural Roman Bruxelles

Expozitie de arta textila




Initiative de toata lauda


Elena Habasescu (Bocsa)


Centrul Social Frederic Ozanam, Resita


6 martie 2014







Prezinta: dr. fil. Ada Mirela Chisalita
***Balanescu Dana Antoaneta

Rembrandt - Apogeul artei gravurii




Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Cluj - Napoca


12 aprilie - 8 iunie 2014





   Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea forului administrativ judeţean, vă invită să participaţi vineri, 7 martie 2014, începând cu ora 11:00, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din str. Memorandumului nr. 21, la conferinţa de presă prilejuită de realizarea expoziţiei REMBRANDT APOGEUL ARTEI GRAVURII.
  La conferinţa de presă vor lua parte alături de conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, dl. Wouter Reijers, consul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj, dl. Thomas Emmerling, Euro Art Luxembourg, dl. Vasile Radu, critic şi istoric de artă, reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi municipale.
   În perioada 12 Aprilie - 8 Iunie 2014, publicul clujean va avea ocazia să admire 273 de gravuri originale obţinute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt, restaurate şi prelucrate de Amand Durand între anii 1865-67, la solicitarea Bibliotecii Naţionale Franceze, plăci aflate în patrimoniul Muzeului Luvru din Paris. 
  Gazda acestui eveniment este Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
   Aceste capodopere sunt deţinute de un colecţionar privat din Luxemburg. “Este cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt realizată în România. Suntem fericiţi să le arătăm clujenilor 273 de gravuri din totalul de 286 realizate de Rembrandt pe parcursul vieţii sale” - declară serviciul de presă al colecţionarului.
   “Este important pentru noi să aducem gravurile lui Rembrandt în România. În această eră a globalizării, nu mai este necesar să călătorim la Londra, Paris sau Amsterdam pentru a admira capodoperele artei europene. Astăzi, acestea vin în oraşul dumneavostă” - declară reprezentantul colecţionarului.
    Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi Muzeului Etnografic al Transilvaniei, potrivit următoarelor date de contact:
Tel: 0264.592344 Fax: 0264.592148
Email: contact@muzeul-etnografic.ro

Salonul de Martisor




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeriile de Arta, Focsani


5 martie 2014





***Curator: Liviu Nedelcu

Mirage




Prezențe românești peste hotare


Lansare de carte


Maria Roibu


Casa de la Dona, Mislata, Spania


12 martie 2014





   Avem plăcerea să vă invităm miercuri, 12 martie, la ora 19:00, la lansarea cărții Mirage a poetei Maria Roibu și Pere Besso în Mislata. Să o sprijinim, să o felicităm și să ne bucurăm de creația acestei românce stabilită în Olanda.
***Asociatia Suflet Romanesc Alma Rumana (Valencia)

E ziua ta




Spectacol dedicat Zilei Femeii


Casa de Cultura a Municipiului, Gherla


7 martie 2014






***Gherla Info

Colocvii de arta plastica




Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman


Craiova


5 martie 2014




În program (de la ora 17:00): Florile în arta plastică românească.
Prezintă: artist plastic dr. Cristina Oprea.
Intrarea este liberă.

Armonie de primavara




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul Municipal Medias


6 martie - 15 aprilie 2014





   Joi, 6 martie 2014, de la ora 15.30, vă invităm să participaţi la vernisajul expoziţiei Armonie de primăvară care va avea loc la Muzeul Municipal Mediaş, strada Mihai Viteazu, nr. 46.
   Pe simezele instituţiei de cultură medieşene vor fi expuse lucrări de artă realizate de către elevi de la Şcoala Constantin Ioan Motaş îndrumaţi de către profesorul Sorin Pănăzan.
Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 7 martie – 15 aprilie 2014.
Vă aşteptăm cu drag!