duminică, 2 martie 2014

Gala vedetelor de Martisor




Diaspora romana


Montreal, Canada


9 martie 2014




Aparitie editoriala...mereu actuala




Lansare de carte


George Ene: 

Eminescu - Securitatea si Siguranta Nationala a Romaniei 


26 februarie 2014




***Victor Roncea

Mecanica, o stare de arta




Arta plastica contemporana romaneasca


Damian Vladimir


Galeria Elite Prof Art, Bucuresti


28 martie 2014





   Primăvara cu dezgheţ şi înoire a început. Într-un climat politic, social şi economic toxic, în vremuri ce frizează deseori absurdul, arta este cea care moralizează, alină, vindecă şi redă speranţa.
   Răspunsurile la neliniştile noastre sunt acolo unde nu ne aşteptăm. Nu trebuie decât să căutăm cu bunătate, înţelegere şi curăţenie. Creatorul ne-a construit din dragoste şi ne-a înzestrat cu tot ceea ce ne trebuie pentru a fi fericiţi.
   Frumosul rezidă în tot ceea ce ne înconjoară. Arta este suflul divin asupra noastră, iar artistul este cel atins şi uns de Creator. Artistul este cel ce suferă pentru toţi, ia asupra sa păcatul şi scoate la lumină toate trăirile şi sentimentele frumoase.
  Într-o incercare temerară şi riscantă, în martie, la început de an, vă invit să mă însoţiţi în periplul meu artistic prin lumea închisă şi aridă a mecanicii. Mecanica nu este doar o ştiinţă sau o meserie, ea este o stare de excelenţă pentru ca înglobează o multitudine de discipline şi însumează mii de ani de căutari asidue în slujba omenirii. Omenirea, asa cum o ştim azi, este rezultatul descoperirilor in mecanică, fiecare etapa istorică fiind revoluţionată de descoperiri tehnologice.
   Artistul din mine a fost mereu fascinat de mecanică, de rigurozitatea ştiinţifică, de loialitatea ei, de poezia, de încăpăţânarea şi mai ales de umanitatea ei. Iubesc mecanica aşa cum iubesc muntele şi marea, florile si copacii, răsăritul şi strălucirea soarelui.
  Da, sunt indragostit de mecanică ca stare de arta si va rog să mă urmaţi pe 28 martie într-un demers fără precedent.
***Adresa: str. Dr. Nanu Muscel, nr. 14, Cotroceni

Mineralia




Muzeul Judetean Mures


Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Targu Mures


6 - 9 martie 2014





    Muzeul Judeţean Mureş şi Asociaţia Mineralia vă invită la expozitia temporara MINERALIA TG. MURES.
    Bijuterii preţioase pentru doamne şi domnişoare, podoabe exclusiv din pietre naturale – cuarţ roz, opal, jad, rodocrozit, turmalină, lapis lazuli, turcoaz sau din chihlimbar, perle şi coral - în monturi clasice sau moderne.
    Zeci de tipuri de cristale naturale pentru pasionaţi ai lumii minerale: variscit, aventurin, ochi de tigru, crisocola, cuarţ fumuriu, citrin, fluorină, titanit, etc. Sculpturi din malachit, serpentinit, calcedonie, calcar, aragonit..
Imperativele expoziţiei MINERALIA: strălucirea şi autenticitatea.
Coordonatorul expoziţiei: Andrei Gorduza, geolog, www.mineralia.ro
***Mircea Maximilian Tivadar