sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Noutati si descoperiri recente in Univers




Fratia Creatorilor Romani


Conferinta de astronomie


Hotel IBIS, Bucuresti


1 februarie 2014




Foto: descopera.ro

Vorbitori: Alexandru Mironov, Cristian Roman, Marc Ulieriu
  Prezentarea se va face la hotel Ibis din Bucuresti (vis-a-vis de Gara de Nord) pe data de 1 februarie 2014, orele 09:30-13:00 (cu pauza de cafea in jur de ora 11:30).
  Pentru inscrieri/lamuriri/intrebari 
avem rugamintea sa ne contactati 
la numar de telefon 0731.342.206 sau adresa de mail fratiacreatorilormorali@gmail.com

Clubul de lectura Nemira




Editura Nemira


Libraria Carturesti, Bucuresti


27 ianuarie 2014





   Prima ediţie a Clubului de lectură Nemira din 2014 o va găzdui pe Fata modificată a lui Paolo Bacigalupi, a cărei poveste şi-a adjudecat toate premiile importante ale genului SF: Nebula, Hugo, Locus, Compton Crook, Seiun, John W. Campbell Memorial şi Kurd-Laßwitz.
  Emiko este o frumoasă creatură artificială, o fiinţă tehnologizată, programată să satisfacă fanteziile unui om de afaceri din Kyoto, pe care l-a cunoscut într-un Bangkok dintr-un timp viitor. Povestea ei este povestea oamenilor noi, jucării ale bogătaşilor dintr-un viitor care-ţi dă fiori. Ce se întâmplă atunci când caloriile devin valută? Dar atunci când terorismul bio devine o armă a corporaţiilor, iar omenirea se pregăteşte de o epocă postumană? Paolo Bacigalupi a scris unul dintre cele mai apreciate romane SF din secolul XXI.
   "Fata modificată întruchipează ceea ce face literatura SF cel mai bine: recreează realitatea într-un mod fascinant, provocator, greu de uitat." (The Guardian)
   Cei care vor să participe la Clubul de lectură Nemira din 27 ianuarie se pot înscrie accesând următorul link: 
http://e-nemira.ro/clublectura/. 
  Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde începe călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune.

   Va reamintim ca ne vedem pe 27 ianuarie la Clubul de carte Nemira, iar pana atunci va oferim si 50% reducere la cartea despre care vorbim la Club: Fata modificata, de Paolo Bacigalupi! 
Spor la lectura si va asteptam cu drag la discutii!

Expozitia: Beyond the White




Arta plastica contemporana romaneasca


Luminita Gliga


Galeria Regala, Casino, Sinaia


1 februarie 2014