joi, 11 decembrie 2014

Peisaje




Arta plastica contemporana romaneasca


World Trade Center, Bucuresti


19 decembrie 2014 - 15 ianuarie 2015







COMUNICAT DE PRESA

    "Pictura și, în general arta, este întruchiparea unor gânduri. Pictura nu înseamnă numai o aglomerare de culori, lumini și umbre, desene mai conturate sau mai estompate, ci o frământare lăuntrică ce încearcă să evadeze din sufletul artistului, sub forme și culori mai mult sau mai puțin plăcute. Gustul nu se pune în discție, dar o educație estetică se poate face pe îndelete și cu înțelegere, fără a se aduce jigniri din nicio parte.
    Expoziția Peisaje ne prezintă lucrări interesante. Natura este pusă în acord cu sensibilitatea personală a fiecărui artist și ia forma structurii sufletești. În unele lucrări cu peisaje care reprezintă cele patru anotimpuri, natura, în mijlocul căreia trăim, crește, se înalță, freamătă, se frământă, se sbuciumă...cu timpul, peisajele își pierd importanța de a deveni identificabile și în final devin anonime, dar cu o mare putere de a crea emoții."
(Vergil Cojocaru – CoVer, Artist Vizual, Membru U.A.P.)

   "Galeria de artă Elite Prof Art creează, cu fiecare expoziție, un dialog între generații. Dacă până acum tinerii nu puteau ieși pe simeze, când erau încă studenți, managerii galeriei privesc acest dialog între mentori și tânăra generație ca pe o oportunitate.
    Pe lângă o reală cunoaștere a valorilor artei românești contemporane, atât tinerii, cât și cei ce au îmbrățișat arta ca pe un hobby, pot participa la întâlniri culturale cu plasticienții experimentați. Această viziune îi poate ajuta și pe unii și pe ceilalți prin schimbul de impresii și idei asupra plasticii contemporane.
    Și de această dată, prin expoziția Peisaje, Galeria Elite Prof Art oferă posibilitatea unei întâlniri a artiștilor și, de ce nu?, a unui strigăt – fie el și unul vizal – ce este menit să spună lumii că arta românească este vie și fructoasă, chiar și în vremuri de criză."
(Petre-Emanuel Ghergu, Artist Vizual, Doctorand in Istorie)

***Galeria Elite Prof Art
Mihaela Pandelescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu