sâmbătă, 13 decembrie 2014

Cartografie istorică (I). Imagine, culoare și simbol




Centrul de Istorie Comparata a Societatilor Antice


Universitate, Facultatea de Istorie, Bucuresti


16 decembrie 2014






    Pentru luna decembrie, CICSA a pregătit încă o activitate la care sunteți așteptați în număr cât mai mare! Este vorba de o nouă colaborare cu colegii de la Muzeul Național de Istorie a României. 
   Ca urmare a continuării activităților conectate la proiectul Peisajul arheologic. Perspective, istorie, evoluții, finanțat de AFCN, secțiunea Proiecte Culturale, sesiunea aprilie 2014, vă informăm că, în data de 16 decembrie 2014, ora 17:00, va avea loc comunicarea:

Cartografie istorică (I). Imagine, culoare și simbol, 
susținută de Ionela Crăciunescu și Mihai Ștefan Florea. 

    Evenimentul este organizat în cadrul CICSA (Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice) și va avea ca temă o scurtă introducere în lumea hărților, decriptarea elementelor ilustrative, decorative, cromatice, simbolice etc. 
   Materialul pus în discuție face parte dintr-un lot de hărți din Depozitul de Cartografie al Muzeului Național de Istorie a României. 
   Este prima comunicare dintr-o serie ce urmează să trateze diverse teme legate de cartografia istorică și fondul de documente și hărți deținute de MNIR în cadrul depozitului dedicat acestora.
    Manifestarea va avea loc marți, 16 decembrie 2014, ora 17:00,  sala 301 (et. III), în cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, sect. 5 București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu