vineri, 7 noiembrie 2014

Serile italiene




Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


Paolo Giordano: Corpul uman


11 noiembrie 2014





    Vă aşteptăm marţi, 11 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru o seară italiană prilejuită de apariţia romanului Corpul uman de Paolo Giordano. La eveniment vor participa Daniela Zeca-Buzura, Carmen Gavrilă, dr. Radu Teodorescu şi Vlad Russo.
    "Corpul uman este un mare roman despre viaţă pe timp de război: o cronică a crimelor împotriva trupului şi sufletului şi o meditaţie plină de compasiune despre felul în care, împreună şi laolaltă, oamenii încearcă să suporte povara sorţii.“ (Joshua Ferris).
     "După Singurătatea numerelor prime, Paolo Giordano continuă să exploreze ipostazele fiinţei umane cu acest roman coral, orchestrat magistral, care confirmă talentul său strălucit." (Le Figaro)
    Prezent pe lângă trupele italiene staţionate în Afganistan pentru un reportaj, Paolo Giordano s-a întors acasă cu ideea unui roman despre viaţa într-un avanpost din valea Gulistan. A împărţit cu tinerii soldaţi condiţiile traiului de cazarmă, le-a citit în ochi golul din suflet şi dorinţa de a participa la ceva aflat mai presus de ei înşişi. A fost martorul supunerii trupului la cele mai dure rigori şi abstinenţe, dar şi al comuniunii aproape materiale ivite între militari, în care "fiecare priveşte corpul celorlalţi ca pe-al său propriu". Ideea a căpătat trup, devenind un roman subtil şi tensionat, romanul unei iniţieri ce trece prin experienţa aspră a războiului şi a morţii, tradus în peste treizeci de ţări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu