sâmbătă, 15 noiembrie 2014

In Memoriam Paul D. Popescu




Muzeul Memorial Paul Constantinescu


Ploiești


18 noiembrie 2014




    Muzeul Memorial Paul Constantinescu din Ploieşti, str. Nicolae Bălcescu, nr. 15, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, vă invită marţi, 18 noiembrie 2014, ora 11.00, la vernisajul expoziţiei temporare In Memoriam Profesor Emerit Paul D. Popescu.
    Distinsul cărturar Paul D. Popescu, născut în anul 1927 la Ploieşti, a slujit timp de peste patru decenii învăţământul prahovean ca profesor, director de liceu şi inspector şcolar. Şi-a împărtăşit experienţa didactico-pedagogică, rezultatele studiului sistematic şi pasiunea pentru istorie şi artă, în nenumărate conferinţe, comunicări, referate şi articole publicate în ziare şi reviste.
   Domeniul în care profesorul Paul D. Popescu a dat măsura acribiei de cercetător, dăruirii pentru decodificarea fenomenelor şi evenimentelor definitorii din evoluţia poporului român îl reprezintă istoria, cu precădere cea a judeţului Prahova.
    Numeroasele volume publicate în decursul vieţii: Călători străini despre Prahova, Ploieştii şi Prahova în vremea dobândirii independenţei de stat a României, Prahova şi Ploieştii în timpul Epopeii lui Mihai Viteazul, Nicolae Simache – o istorie adevărată, sunt rodul strădaniei sale de a studia documentele trecutului păstrate în arhive şi biblioteci, dar şi de a cunoaşte direct, în fiecare localitate tot ceea ce este mai reprezentativ pentru istoria acesteia.
   De curând d-na prof. Elena Popescu, soţia distinsului profesor, a dăruit Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova un important fond de publicaţii, o serie de fişe bibliografice şi colecţiile de cărţi poştale, vederi, timbre şi diapozitive care i-au aparţinut acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu