joi, 23 octombrie 2014

Soft Turism




Muzeul National Brukenthal


Sibiu


25 octombrie - 30 noiembrie 2014




Curatori: 

Frank Thomas Ziegler, dr. Raluca Frîncu, 
dr. Alexandru Sonoc, dr. Iulia Mesea
Organizatori: Muzeul Național Brukenthal, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, DBU Germania
Evenimentul face parte din proiectul „Tichia Verde: Management, Comunicare de Mediu şi Artă la Muzeul Naţional Brukenthal, Parohia Evanghelică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu”.


   În cadrul proiectului Tichia Verde, Muzeul Național Brukenthal prezintă pentru prima dată mai mult de 50 de capodopere originale ale peisajului fotografic timpuriu din Transilvania, din propriile colecții.


    Maeștrii tinerei arte a fotografiei, considerându-se nu simpli documentariști, ci adevărați artiști, încercau să aplice în operele lor aceleași principii de compoziție, ce reprezentau reguli artistice, norme stricte pentru maeştrii secolelor trecute (XVII-XVIII).


   Tânăra Asociație Carpatină Ardeleană, fondată în anul 1880, s-a definit ca un promotor activ al protecţiei mediului şi al turismului ecologic. Asociaţia utiliza sistematic noua tehnică a fotografiei, pentru a promova această formă de turism, pe care o putem numi turism ecologic – soft tourism, cu ajutorul peisajelor în care natura este surprinsă cu aspectele sale pitoreşti.



Text oferit de curatorul expoziției Frank Thomas Ziegler

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu