luni, 20 octombrie 2014

Seara japoneza




Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


Yasunari Kawabata: Frumoasele adormite


22 octombrie 2014





    Miercuri, 22 octombrie, ora 19.00, va avea loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) dezbaterea Visul, amintirea şi eternul feminin. 
    Pornind de la romanului Frumoasele adormite de Yasunari Kawabata, recent apărut în colecţia Raftul Denisei la editura Humanitas Fiction, întâlnirea îi are ca invitaţi pe Excelenţa Sa dl Hidehiro Hosaka, Ministru Consilier în cadrul Ambasadei Japoniei, prof. dr. Anca Focşeneanu, traducătorul din limba japoneză a ediţiei de faţă, conf. dr. Serenela Ghiţeanu şi lect. dr. Alexandra Gheorghe. 
   În încheiere, publicul va fi invitat să descopere prin intermediul unei proiecţii realizate de Steluţa Maxim oraşul Kyōto, pe fundalul căruia se petrec întâmplările încarcate de mister şi senzualitate din roman. Gadza serii japoneze este doamna Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.
   Evenimentul este realizat în colaborare cu Secţia de Limba şi Literatura Japoneză a Universităţii din Bucureşti şi se bucură de sprijinul Ambasadei Japonei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu