luni, 13 octombrie 2014

Periplu monahal




Arta plastica contemporana romaneasca


Romeo Ionescu


Libraria Carturesti, Palas Mall, Iasi


13 - 28 octombrie 2014





Comunicat de presă

    Librăria Cărturești – Palas Mall Iași organizează în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași un nou eveniment expozițional înscris în registrul artelor vizuale.
    Desfășurată sub genericul Periplu monahal, expoziția aduce în atenția publicului o inedită colecție de lucrări de pictură semnate de plasticianul ieșean Romeo Ionescu.
   Sub acest generic artistul prezintă publicului o rafinată colecție de creații plastice care dezvăluie lumea fascinantă a expresiilor artistice ce ating sufletul privitorilor și au ca element catalizator universul spiritual al sărbătorilor ieșene - ediția 2014.
   Rafinate și elegante, creațiile artistului transmit emoția întalnirii cu universul fascinant al demersurilor interpretărilor plastice, culorilor și compozițiilor, surselor de inspiraţie şi a centrelor de interes.
   Expoziția poate fi vizitată la Librăria Cărturești – Palas Mall Iași, în perioada 13 – 28 octombrie 2014, de luni până duminică, între orele 10.00 și 22.00.
Evenimentul susține proiectul Iași – Capitală Culturală Europeană.
PR & coordonator de eveniment, Carmen Sirbu


Conceptul expoziției

   “Ar fi înalțător sufletește ca în viața fiecăruia să existe un moment în care să încerce să se apropie de Dumnezeu findcă <fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri>, citându-l pe Petre Țuțea (...). Expoziția cuprinde o suită de lucrări cu lăcașurile monahale existente în zona Moldovei”. (Romeo Ionescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu