marți, 14 octombrie 2014

Oltenia. Interferenţe culturale




Muzeul Olteniei


Craiova


editia a V-a, 15 - 17 octombrie 2014





    Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, organizează în perioada 15 -17 octombrie 2014, cea de a V-a ediţie a Conferinţei Naţionale Oltenia. Interferenţe culturale.
    În cadrul conferinţei, împărţită pe două secţiuni, Arheologie şi Numismatică, se va desfăşura totodată şi cea de-a XXXI – a ediţie a Simpozionului Naţional de Numismatică.
   În cadrul Secţiunii de Arheologie, se vor prezenta lucrări ce au ca temă descoperirile de la Răcari, reconstituiri ale castrului de la Apulum, o consideraţie asupra gemelor de la Romula….
   Secţiunea de Numismatică prezintă teme ce au ca obiect de studiu monedele scitice, romane, romano-bizantine.
   Şi-au anunţat prezenţa 62 de specialişti de la numeroase instituţii de prestigiu din ţară, printre care amintim, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan al Academiei Române din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Banatului din Timişoara, Institutul de Arheologie al Academiei Române din Iaşi, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Băncii Naţionale a României, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Institutul de Artă şi Arheologie al Academiei Române din Cluj-Napoca.
   Deschiderea oficială va avea loc miercuri 15 octombrie, ora 11.00, în sala de conferinţe a Muzeului Olteniei, Secţia Istorie – Arheologie (clădirea nouă), str Madona Dudu nr 14.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu