vineri, 31 octombrie 2014

Expoziție de grafică: Esențe




Arta plastică contemporană românească


Mina Carp - Fechete


Palas Mall, Iași


1 - 14 noiembrie 2014




Comunicat de presă

    Palas Mall Iași – Sala Atrium găzduiește, în perioada 1 – 14 noiembrie 2014, expoziția de grafică Esențe semnată de artista Mina Carp - Fechete.
    Înscris în registrul artelor vizuale, evenimentul expozițional este susținut de o colecție de lucrări care confirmă și dimensionează evoluții unice comunicând rafinate forme de expresie din universul interpretărilor plastice, culori și ritmuri.
    Expoziția Esențe transmite stări și atitudini, dezvăluind profunzimile meditațiilor spirituale în teme elaborate care documentează compozițiile oferind vizitatorilor interpretări simbolistice figurative şi abstracte.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 11 noiembrie 2014, ora 18. 00.
Prezintă: profesor univ. dr. Constantin Tofan.
Expoziția Esențe susține proiectul Iași – Capitală Culturală Europeană.
PR & coordonator de eveniment, Carmen Sirbu

Conceptul expoziției

   "Transpun pe hârtie idei, gânduri; îmi doresc ca visul meu întrupat în zboruri să te găsească pe tine, privitorule, ca pe un prieten drag și sincer.
   Urmărește răsăritul și apusul, frunzele moarte în drum, cărările vieții în dimineți senine și bucură-ți ochii, sufletul, viața împreună cu mine. Sunt în cuvânt, în limbajul atât de colorat, atât de maiestru reprezentat pentru ochii noștri doar o legătură, verigă de culoare în labirintul neiertătot al vieții.
   Conceptul spiritual transcede culorile, le calmează avântul pe care de multe ori nu mi-l pot stâpâni" (Artist plastic, Mina Carp Fechete)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu