marți, 23 septembrie 2014

Viorica Cortez și Prietenii




Gala Aniversară


Sala Radio, București


10 octombrie 2014





     Avanpremiera deschiderii de stagiune 2014-2015 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului. Sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România, vineri, 10 octombrie 2014, ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, Kaufland România, Floria.ro, Perle, Pietre și Povești și Wagner Arte Frumoase și Povești, prezintă Gala Aniversară VIORICA CORTEZ ŞI PRIETENII, o ocazie unică pentru melomanii bucureşteni de a se întâlni, în aceeaşi seară, cu şase dintre cei mai importanţi muzicieni români ai contemporaneităţii.
    Anul 2014 marchează jumătate de veac de când o tânără mezzo-soprană din România cucerea laurii Concursului Internaţional de Canto de la Toulouse şi îşi deschidea, astfel, porţile Europei şi ale întregii lumi muzicale. 50 de ani mai târziu, numele Viorica CORTEZ este unul dintre cele mai sonore ale solisticii internaţionale, cu prezenţe (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago. Iată, aşadar, un prilej cum nu se poate mai nimerit pentru a o omagia pe ilustra interpretă, alături de câţiva dintre cei mai dragi colegi şi ucenici din generaţia mai tânără: soprana Leontina VĂDUVA, tenorul Călin BRĂTESCU şi baritonul Florin ESTEFAN. Li se adaugă un invitat special în persoana reputatului violonist Remus AZOIŢEI, cel mai tânăr profesor din istoria Royal Academy of Music din Londra, apropiat prieten al mezzo-sopranei. Excelenţa sonoră va fi asigurată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta actualului ei dirijor permanent, Tiberiu SOARE.     
   Fragmente din cele mai cunoscute opere, precum Samson şi Dalila, Evgheni Oneghin, Tosca, Andrea Chénier, Lucia di Lammermoor, vor alterna cu surprize prestigioase proiectate în sala de concert, toate concentrate pentru a o aniversa pe una dintre cele mai ilustre dive ale teatrului liric mondial.

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE 

WWW.BILETE.RO,
ÎN OFICIILE POȘTEI ROMÂNE, ÎN MAGAZINELE IMMEDIO 
SEMNALIZATE BILETE.RO,
ÎN MAGAZINELE GERMANOS ȘI LA CASA DE BILETE A SĂLII RADIO

Organizatori: 

Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, 
Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură

Patronaj: 

Ambasada Republicii Italiene în România

***Asociatia Muzica Arta Cultura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu