luni, 1 septembrie 2014

Noaptea Internațională a Observării Lunii




Complexul Muzeal de ȘtiinȚele Naturii Răsvan Angheluță


Galați


6 septembrie 2014





   Noaptea Internaţională a Observării Lunii, fixată în acest an pe 6 septembrie, este un moment dedicat observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Eveniment a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur. 
   Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi este înscris oficial în acest proiect internaţional - International Observe the Moon Night (InOMN), http://observethemoonnight.org/ şi invită publicul, începând cu ora 19.00, să ia parte la mai multe activităţi dedicate Lunii. 
   "Înainte de începerea observaţiilor astronomice vom face o prezentare generală a satelitului natural al Pământului, iar cu această ocazie vor fi prezentate şi câteva imagini cu Luna realizate cu instrumentele Observatorului Astronomic al CMSN Galaţi. Prin Noaptea Internaţională a Observării Lunii sperăm să inducem în public un sentiment de curiozitate cu privire la satelitul nostru natural, Luna”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi. 
   Biletul de intrare la acest eveniment este de 3 lei / persoană. Intrarea se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC. 
   Dacă vremea va fi nevaforabilă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula observaţiile astronomice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu