joi, 4 septembrie 2014

Gânduri, amintiri, autografe ...




Muzeul Militar National Regele Ferdinand I


Bucuresti


9 septembrie 2014




    Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I vernisează marți, 9 septembrie, ora 13.00, la sediul său, expoziția cu tema Gânduri, amintiri, autografe... Prin această expoziţie se aduce în atenția publicului larg și a specialiștilor, o latură inedită a istoriei noastre, cea a relațiilor personale existente între diferite personalități din societatea românească și europeană, din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea, din diverse domenii. 
    Se valorifică astfel cercetarea colecțiilor Fotografii, Carte, Albume, Manuscrise, Scrisori, Diverse, din patrimoniul Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I prin intermediul unor categorii diferite de documente (fotografie, carte, carte poștală, album, ș.a.), cu valoare deosebită dată de gândurile și semnăturile unor personalități românești și străine care au avut un rol important în evenimentele istorice din perioada amintită.
    Totodată, prin această expoziție se dorește evidențierea legăturilor speciale dintre elitele românești și europene pe plan politic, militar sau cultural. Accentul va fi pus pe categoria de informații inedite oferite de aceste mărturii, precum și pe pluridisciplinaritate și diversitate în abordarea unor evenimente istorice importante. De asemenea, această expoziție intenționează să atragă publicul larg, în special cel tânăr, prin ineditul mărturiilor prezentate care duc la cunoașterea îndeaproape a unor personalități și evenimente majore care au marcat istoria țării noastre în perioada amintită.
    La organizarea acestei expoziții am colaborat cu patru alte importante instituții din București cărora le mulțumim pentru implicarea, alături de noi, în acest demers: Muzeul Național Cotroceni, Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Centrală Universitară Carol I și Biblioteca Universității Naționale de Apărare Carol I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu