miercuri, 20 august 2014

Târgul comunităților locale




Muzeul Civilizației Populare ASTRA


Dumbrava Sibiului


prima ediție, 23 - 24 august 2014





    Vă așteptăm sâmbătă și duminică, 23 și 24 august, între orele 10:00-18:00, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber pentru prima ediție a Târgului comunităților locale. În acest sfârșit de săptămână vă veți întâlni cu reprezentanții comunităților din Șeica Mică și Arpașul de Sus.
    Două regiuni turistice idilice din inima Ardealului vor avea rolul principal în acest sfârşit de săptămână în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Ţara Oltului şi Valea Târnavelor, zone pline cu verdeaţă, linişte şi locuite de oameni gospodari, care se îmbracă în haine tradiţionale în zilele de sărbătoare. Voia bună, bunătăţile de pus pe masă şi dansurile populare nu lipsesc nici ele din peisaj. Şi nu vor lipsi nici între 23 şi 24 august la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber, unde viztatorii vor putea degusta produsele culinare tradiţionale şi să urmărească un program artistic pe cinste. Târgul se desfăşoară între orele 10:00 şi 18:00.
    Participă atât producători de preparate culinare tradiţionale, cât şi meşteri şi artişti populari din cele două zone turistice. De exemplu, din Şeica Mică vor participa: Bacea Dan, crescător de ovine, Daramus Simion, apicultor si Bugner Mihail cu produse de patiserie, în timp ce zona etnografică Ţara Oltului va fi reprezentată de producători locali şi artişti populari din Arpaşu de Sus.
    Scopul evenimentului este crearea unui liant între valorile pe care le propun comunităţile locale şi publicul larg. Complexul Naţional Muzeal ASTRA are planuri mari în acest sens: "Dorim să realizăm în Muzeul în aer liber un centru pentru activitati si resurse regionale, care să reprezinte un pol de atracţie pentru publicul vizitator şi o esenţială punte de legătură între comunităţile locale, public şi Muzeu. Târgul comunităţilor locale precede şi sustine realizarea acestui obiectiv", a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al CNM ASTRA. — at Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu