miercuri, 20 august 2014

Popas la Conacul Arefu




Arta plastică contemporană românească


Arefu


20 - 28 august 2014



    Avem plăcerea de a anunța că, în perioada 20-28 august 2014, în cea mai veche, muntoasă şi nordică aşezare omenească de pe Valea Argeşului, Plaiul Arefului, va avea loc tabăra de pictură Popas la Conacul Arefu.
    Tabăra va reuni șase artiști: Diana Cepleanu, Mihai Coltofean, Claudius Pepine, Mihai Sârbulescu, Vasile Tolan și Mihail Alexandrescu fotografie. Timp de nouă zile, artiștii vor fi găzduiți în Casa Memoriala George Stephănescu, Compozitor și Întemeietor al Operei Române din București – Conacul Arefu – unde vor intra în contact cu fascinanta arhitectură a conacului, cu interioarele rămase încremenite de la începutul secolului trecut și cu dealurile muntoase care împrejmuiesc satul, ale căror ramificaţii urcă culmile masivului Făgăraş.
    Alegerea Conacului Arefu ca spațiu de creație nu ține doar de coordonatele geografice de excepție. De-a lungul vremurilor, aici au poposit şi creat figuri importante ale culturii romanești: Vasile Alecsandri, B.P. Hașdeu, I.L. Caragiale – inspirat să scrie nuvela "Năpasta", dr. Carol Davila, Constantin Nottara, N. Pătraşcu și multe personalități din lumea muzicii.
   Inițiativa Arefu reprezintă a doua tabără de creație organizată în cadrul proiectului Contemporanii în România, după Popasul pe Valea Cernei din luna mai, cu scopul de a readuce în constiința publicului locuri miraculoase, a căror încărcătură culturală și frumusețe le fac pe deplin să merite prețuire.
***Contemporanii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu